Buturuga mica numita Carmen Dan si carul mare numit Dragnea

Duminica, 14 Ianuarie 2018, ora 09:49
8208 citiri
Buturuga mica numita Carmen Dan si carul mare numit Dragnea

Apreciez modul cum administreaza prim ministrul Romaniei scandalul fara precedent provocat de actiunile unui pedofil necontrolat si lasat de atata vreme sa zburde de capul lui prin oras. Il administreaza lipsindu-se de serviciile ministrului de resort, o doamna care s-a dovedit incapabila sa ia taurul de coarne si sa gestioneze problema profesionist.

In opinia mea, a procedat corect. Cand societatea este socata de actiunile unui dezechilibrat sexual, nici nu stai la tocmeala cu dna Carmen Dan - care se pozitioneaza cam cu fundul in doua luntri, intre demisie si ne-demisie - nici nu astepti sa vina jupanul Dragnea din turneul sau ciudat si nepotrivit.

Faci ceva, orice ai face e mai mult decat nimic. Nimic a facut dna ministru intr-un an de mandat, fara sa observe cum clocotesc dezordinele tocmai in institutia pusa sa asigure ordinea. Premierul a procedat corect, dar ramane de neinteles pentru mine cum de este atat de hotarat sa faca harcea-parcea toata increngatura de la politie, dar n-o impinge si pe dna Dan peste bord.

Si culmea, asta se intampla in conditiile cand, conform Constitutiei, dl Tudose are dreptul sa inainteze presedintelui propunerea de destituire a oricarui ministru, inclusiv celui de la Interne, fara acordul prealabil al cuiva, iar presedintele are dreptul sa aprobe, dispunand de aceasta prerogativa, tot conform Legii Fundamentale.

Ii este frica premierului de Dragnea? N-am prea observat pana acum. Sigur, ca om pragmatic ce este, se fereste de un conflict, dar dna Carmen Dan a ajuns atat de nefrecventabila in fata premierului, incat e greu de imaginat un conflict mai greu decat cel la care au ajuns cei doi.

Ma indoiesc ca are vreo iesire. Stie toata lumea ca fosta secretara de scoala elementara din Teleorman a fost scoasa din anonimat de Liviu Dragnea. Astazi, chiar daca o mai apara acesta, opinia publica o condamna fara rezerve pentru modul cum a geestionat ministerul, iar acesta ar putea fi pentru premier un atu in plus sa fie necrutator.

Atata ii trebuie lui Dragnea, sa-i faca scut protejatei sale teleormanence! Nu-i ajunge ca este banuit pentru niste mis-masuri in tari exotice? Nu-i ajung insinuarile despre abuzurile dintr-un lac pe care si-l confiscase ca sa pescuiasca stiuci? Nu-i sunt destule atatea cate se spun pe seama legaturilor sale cu un TelDrum, cu o megaferma de porcine si altele, care tocmai se cerceteaza prin instante? Nu s-a saturat sa-i dea peste nas cancelariile europene cum ca-si confectioneaza legi care sa-l apere de toate cu cate e banuit?

Ei bine, in loc sa-si demonstreze intransigenta si sa fie ferm pana la capat, dl Tudose se lasa brusc moale. Pana cand scriu aceste randuri, nu stiu sa fi facut vreo propunere la Cotroceni.

N-as spune ca ii este teama. Pana acum, prim ministrul nu s-a dovedit fricos, ba dimpotriva. Asta toamna, cand dl Dragnea isi apara penalii amenintati din guvern, premierul replica ratos ca, daca nu este luat in consideratie, va demisiona. Si cu asta cred ca a pus jupanul cu botul pe labe. Cel putin asa simt eu. Au trecut pe banca de rezerve cele doua piese tari: Plumb si Shhaideh.

Singura diferenta sta in aceea ca atunci dl Tudose a pus piciorul in prag si l-a tinut acolo pana ce chiar partidul si-a retras protejatele, iar acum insusi premierul se codeste, iar partidul nu se hotaraste.

Intre timp, dna Carmen Dan sta in biroul confortabil de la Interne, iar prerogativele ei cu politia le indeplineste premierul, neavand incredere in ea. Nu numai ca mi se pare o treaba sucita, dar daca dansa inghite atata umilinta, inseamna ca jupanul i-a promis s-o apere pana in panzele albe, ca merita asteptarea si ca are el un ac de cojocul dlui Tudose, acolo unde nici nu te astepti.

Totdeauna am fost convins ca dl Dragnea are un ac pentru cojocul altuia, dar in cazul acesta cred ca a impins jocul pana dincolo de limita. As zice ca dl Tudose a lasat-o nedestituita pe dna Dan nu pentru ca n-are atata putere sau ca i-ar fi teama de acele lui Dragnea, ci anume pentru ca sa vada toti baronii din tara ca acela care le promite lor marea cu sarea nu-si mai poate apara propria protejata teleormaneanca.

Prabusirea dnei Carmen Dan ar putea fi atat de zgomotoasa, incat ar zbarnai intreg fundamentul complicatului esafodaj construit de "Daddy".

Hai sa vedem evolutia in ultimul timp. Dupa ce, acum un an, personalitatea lui Liviu Dragnea era de neclintit in partid, dupa ce in primavara nici macar demiterea contra-naturii a lui Grindeanu n-a clatinat-o prea mult, in toamna puterea lui a inceput sa paleasca in lumina evenimentelor Brazilia-Belina-TelDrum-TelPorc, dar si a pozitionarii ferme din partea dlui Tudose.

Astazi neclintitul de acum un an a ajuns sa colinde Moldova cu caciula in mana, ca sa cerseasca bunavointa confratilor de acolo.

Nu zic ca n-a castigat-o, dar este departe de unanimitatea de altadata. Opinia publica simte o anumite neliniste printre liderii locali: Bistrita, Buzau, Dambovita, Neamt, Vaslui, Giurgiu. Unii vorbesc de convocarea congresului extraordiar, altii cer o sedinta imediata, sau chiar ajung sa-si conteste voalat liderul suprem.

Cred ca n-ar fi fost atata tevatura, daca nu intervenea situatia mai mult decat ambigua cu un ministru pe care premierul nu poate sa-l demita conform Constitutiei, pentru ca e protejat, conform lui Dragnea.

Coarda este intisa la maximum. Daca dna Dan se tine tare si nu pleaca, premierul ar fi in situatia imposibila de a lucra cu un ministru repudiat deja de el. Daca dna Dan va pleca cu coada intre picioare - ceea ce pare mai probabil - atunci autoritatea lui Dragnea printre baronii pe care tocmai i-a colindat este facuta franjuri, iar "Daddy" trebuie sa-si faca valiza, ca sa nu i-o faca altii.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Carmen Dan demisie, #Carmen Dan destituire, #Liviu Dragnea turneu Moldova, #Liviu Dragnea turneu sustinere, #Liviu Dragnea sustinere , #demisie