Ziare.com

PSD cere demisiile de onoare ale ministrilor Stanescu si Sova. Stanescu: Am fost umilit inutil

Miercuri, 21 Noiembrie 2018, ora 19:42

   

PSD cere demisiile de onoare ale ministrilor Stanescu si Sova. Stanescu: Am fost umilit inutil
Social democratii au cerut, miercuri, in sedinta Comitetului Executiv National al partidului demisia de onoare a ministrilor Paul Stanescu si Lucian Sova, a anuntat liderul PSD Liviu Dragnea.

"Comitetul Executiv National asteapta de la cei doi colegi demisiile de onoare", a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a precizat ca Paul Stanescu si Lucian Sova nu au fost prezenti la sedinta CExN, desi au fost invitati.

"Comitetul Executiv National a luat aceasta hotarare, neavand onoarea sa ii avem si pe ei in sala", a spus liderul PSD.

Social democratii au decis miercuri, in unanimitate, sa ii propuna pe Lia Olguta Vasilescu si Mircea Draghici pentru functiile de ministru al Dezvoltarii, respectiv ministru al Transporturilor. Urmeaza acum ca cele doua nominalizari sa fie trimise catre presedintele Klaus Iohannis.

Precizam insa ca seful statului a refuzat marti cererile de revocare pentru Paul Stanescu de la Ministerul Dezvoltarii si pentru Lucian Sova de la Ministerul Transporturilor, astfel ca in acest moment cei doi sunt inca in functie.

In sedinta de luni a CEx, social democratii au votat remanierea guvernamentala, iar printre ministri revocati s-au numarat si Paul Stanescu si Lucian Sova. In locul lor, PSD i-a propus initial pe Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltarii si pe Lia Olguta Vasilescu la Ministerul Transporturilor.

Stanescu: Am fost umilit inutil

In replica, Paul Stanescu, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a afirmat ca nu se agata "de niciun scaun", precizand insa ca isi va face "propria analiza" si va decide "in consecinta".

"Daca, la sedinta CExN de luni, 19 noiembrie, doamna prim-ministru sau presedintele PSD mi-ar fi reprosat ceva legat de activitatea la minister si mi-ar fi cerut demisia, o faceam pentru ca sunt un om de onoare si nu ma agat de niciun scaun! Mai mult, inaintea sedintei, m-am intalnit cu presedintele Dragnea, care mi-a spus ca nu-mi poate pune la indoiala competenta ca ministru si nicio clipa nu mi-a cerut sa fac un pas in spate!

Ulterior, am fost umilit inutil si fara niciun argument, ceea ce ma face sa nu intru in acest joc politicianist! Imi voi face propria analiza si voi decide in consecinta!", a precizat Paul Stanescu intr-o declaratie transmisa Agerpres.

Citeste si:

I.O.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11132 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Onoare la vre-un PSD-ist ? Aiurea. Nu a fost numit pe post pentru...

.....onoare.
Conducerea PSD sta foarte rau cu onoarea. Dragnea nu stie nimic de onoare.
Johannis a ce3r4ut deemisia lui Dancila si nu a demisionat.
Despre ce3 onoare li-se gadila limbav acestor persoane fara onoare.

 

Schimbarile celor 8 ministri nu au legatura cu ne/realizarile lor

ci cu nevoia lui Dragnea de a oferi ca un Mos Nicolae veritabil (cat tot il cheama asa) noi cadouri unor noi baroni, cu scopul de a-i tine aproape si calzi.

 

Onoarea le cere sa nu demisioneze

Așa ca sa vedem pe unde scoate Dragnea cămașa. Sa umilești oameni e ușor Dragnea dar asta e o mare greșeala strategica. La CEx s-a discutat și ce pot oferi lui stanescu pt a demisiona.

Nreusinarea infractorului multiplu,dragnev depaseste orice limite!

Sa ceara demisia de "onoare"unor demnitari din propriul partid,care nu au comis nici o infractiune in timp ce el are condamnari clare si distruge tot ce poate in Romania ca sa scape de puscarie,este culmea obrazniciei!
Cand isi va face justitia datoria si-l va condamna definitiv pe acest cancer national?Teo

pentru infractorul dictator si turnator

Liviu Nicolae Ceausescu2 Dragnea, onoarea de a minti si a fura un intreg popor e mai presus de orice! Inclusiv de apartenenta Romaniei la Uniunea Europeana si NATO!.

Sa-l lasam pe Slugarel model sa ii reaminteasca infractorului dictator si turnator Liviu Nicolae Ceausescu2 Dragnea faptul ca recomandarile MCV trebuie puse o-b-l-i-g-a-t-o-r-i-u in aplicare, fara intarziere, conform deciziei CCR 2/2012:

In ceea ce priveste aceste angajamente, Curtea constata ca, prin Decizia 2006/928/CE a Comisiei Europene din 13 decembrie 2006 de stabilire a unui mecanism de cooperare si verificare a progresului realizat de Romania in vederea atingerii anumitor obiective de referinta specifice in domeniul reformei sistemului judiciar si al luptei impotriva coruptiei, publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 354 din 14 decembrie 2006, s-a retinut ca au fost identificate de Comisie “chestiuni ramase nerezolvate, in special in ceea ce priveste responsabilizarea si eficienta sistemului judiciar" din Romania. In Raportul Comisiei catre Parlamentul European si Consiliu privind progresele realizate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si verificare, din 20 iulie 2011, se retine la acest capitol ca “Romania nu s-a angajat inca intr-un proces de reforma aprofundata a sistemului disciplinar".

Or, calitatea de membru al Uniunii Europene impune statului roman o-b-l-i-g-a-t-i-a de a aplica acest mecanism si a da curs recomandarilor stabilite in acest cadru, in conformitate cu dispozitiile art. 148 alin. (4) din Constitutie, potrivit carora “Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul si autoritatea judecatoreasca garanteaza aducerea la indeplinire a obligatiilor rezultate din actele aderarii si din prevederile alineatului (2)".[...]

Pentru considerentele expuse, in temeiul art. 146 lit. a) si al art. 147 alin. (4) din Constitutia Romaniei, precum si al art. 11 alin. (1) lit. A.a), al art. 15 alin. (1) si al art. 18 alin. (2) din Legea nr. 47/1992, cu u-n-a-n-i-m-i-t-a-t-e de voturi, respinge obiectiile de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor si ale Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Definitiva si general obligatorie.

Decizia se comunica Presedintelui Romaniei si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Dezbaterea a avut loc la data de 11 ianuarie 2012 si la aceasta au participat: Augustin Zegrean, presedinte, Aspazia Cojocaru, Acsinte Gaspar, Petre Lazaroiu, Mircea Stefan Minea, Iulia Antoanella Motoc, Ion Predescu, Puskas Valentin Zoltan si T-u-d-o-r-e-l T-o-a-d-e-r, judecatori.

 

Dublu Condamnat Penal Porkar si Manelist SUDIST

cere colegilor Demisia de onoare:))) stie Porkarul ce este asta ???
In timpul alegerilor 2016 declara ca el va respecta
"programulde guvernare" ca zice el " NU sunt facut in eprubeta"
Se pare ca auita ce a promis sau cum este făcut!!:))))))))))

 

Pai demisiile tuturora sint gata semnate cu data in alb.

Ia spune dracneo in ce sertare le pastrezi?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor