PSD cere demisiile de onoare ale ministrilor Stanescu si Sova. Stanescu: Am fost umilit inutil

Miercuri, 21 Noiembrie 2018, ora 19:42
11636 citiri
PSD cere demisiile de onoare ale ministrilor Stanescu si Sova. Stanescu: Am fost umilit inutil
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Social democratii au cerut, miercuri, in sedinta Comitetului Executiv National al partidului demisia de onoare a ministrilor Paul Stanescu si Lucian Sova, a anuntat liderul PSD Liviu Dragnea.

"Comitetul Executiv National asteapta de la cei doi colegi demisiile de onoare", a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a precizat ca Paul Stanescu si Lucian Sova nu au fost prezenti la sedinta CExN, desi au fost invitati.

"Comitetul Executiv National a luat aceasta hotarare, neavand onoarea sa ii avem si pe ei in sala", a spus liderul PSD.

Social democratii au decis miercuri, in unanimitate, sa ii propuna pe Lia Olguta Vasilescu si Mircea Draghici pentru functiile de ministru al Dezvoltarii, respectiv ministru al Transporturilor. Urmeaza acum ca cele doua nominalizari sa fie trimise catre presedintele Klaus Iohannis.

Precizam insa ca seful statului a refuzat marti cererile de revocare pentru Paul Stanescu de la Ministerul Dezvoltarii si pentru Lucian Sova de la Ministerul Transporturilor, astfel ca in acest moment cei doi sunt inca in functie.

In sedinta de luni a CEx, social democratii au votat remanierea guvernamentala, iar printre ministri revocati s-au numarat si Paul Stanescu si Lucian Sova. In locul lor, PSD i-a propus initial pe Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltarii si pe Lia Olguta Vasilescu la Ministerul Transporturilor.

Stanescu: Am fost umilit inutil

In replica, Paul Stanescu, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a afirmat ca nu se agata "de niciun scaun", precizand insa ca isi va face "propria analiza" si va decide "in consecinta".

"Daca, la sedinta CExN de luni, 19 noiembrie, doamna prim-ministru sau presedintele PSD mi-ar fi reprosat ceva legat de activitatea la minister si mi-ar fi cerut demisia, o faceam pentru ca sunt un om de onoare si nu ma agat de niciun scaun! Mai mult, inaintea sedintei, m-am intalnit cu presedintele Dragnea, care mi-a spus ca nu-mi poate pune la indoiala competenta ca ministru si nicio clipa nu mi-a cerut sa fac un pas in spate!

Ulterior, am fost umilit inutil si fara niciun argument, ceea ce ma face sa nu intru in acest joc politicianist! Imi voi face propria analiza si voi decide in consecinta!", a precizat Paul Stanescu intr-o declaratie transmisa Agerpres.

I.O.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Bilanț de primar. Ce a făcut Robert Negoiță în ”cel mai verde sector” al Capitalei, ajuns recunoscut pentru pavele și borduri
Bilanț de primar. Ce a făcut Robert Negoiță în ”cel mai verde sector” al Capitalei, ajuns recunoscut pentru pavele și borduri
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, se află la al treilea mandat și a anunțat deja că intenționează să își continue activitatea în administrația locală. Numele său a fost...
Premierul, despre dotarea cu armament a inspectorilor ANAF: ”Tragi după camioane, eşti John Wayne?”
Premierul, despre dotarea cu armament a inspectorilor ANAF: ”Tragi după camioane, eşti John Wayne?”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, 28 februarie, că inspectorii ANAF nu vor purta pistoale, iar o astfel de prevedere legală este o "tâmpenie", aceştia putând cere suport de la...
#Paul Stanescu demisie, #Lucian Sova demisie , #demisie