Adina Florea a cerut de la DNA un dosar in care este investigata favorizarea lui Dragnea la CEDO

Vineri, 26 Iulie 2019, ora 10:33
15939 citiri
Adina Florea a cerut de la DNA un dosar in care este investigata favorizarea lui Dragnea la CEDO

Sectia de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ), cunoscuta ca Sectia Speciala (SS), a solicitat in original, de la DNA, documentele dintr-un dosar in care era investigata modalitatea prin care agentul guvernamental CEDO, Viorel Mocanu, a aparat interesele Romaniei in procesul deschis de fostul lider PSD, Liviu Dragnea, au declarat surse judiciare pentru Ziare.com.

Potrivit surselor citate, DNA deschisese un dosar in care cerceta cum a ajuns agentul guvernamental CEDO, Viorel Mocanu, sa sustina argumentele lui Dragnea in fata Curtii Europene in detrimentul intereselor Romaniei. Ancheta era deschisa "in rem" si viza fapta.

In acest context, DNA a comunicat ieri catre SS mai multe documente din dosare. "Procesul verbal de sesizare din oficiu, sunt mai multe ordonante ale procurorilor. Le-au cerut pentru a le analiza," explica sursele citate.

Procurorii DNA nu au vrut sa comenteze aceasta situatie. Intr-un raspuns trimis catre Ziare.com ei arata ca in acest caz poate da infomatii doar SS.

"Intrucat informatiile solicitate de dvs. vizeaza o presupusa cauza aflata in lucru la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru a intra in posesia acestora, va rugam sa va adresati acestei structuri de Parchet", este raspunsul DNA.

Solicitarea DNA

Surse judiciare au explicat pentru Ziare.com ca, dupa ce DNA a deschis acest dosar, procurorii au solicitat de la CEDO mai multe documente, pentru a le analiza.

In acest context, Viorel Mocanu ar fi facut la inceptul acestei saptamani o plangere la SS, impotriva procurorului DNA care instrumenteaza dosarul.

Plangerea a fost depusa luni, iar marti procurorul SS, Adina Florea, ar fi solicitat de la DNA intregul dosar.

"In special era interesata de modul in care procurorii anticoruptie s-au sesizat din oficiu", explica sursele citate.

Ziare.com a solicitat un punct de vedere si de la agentul Romaniei la CEDO.

Viorel Mocanu a ajuns in aceasta functie in februarie 2019, dupa ce Viorica Dancila a dat-o afara pe Catrinel Brumar. Agentul guvernamental este un avocat in varsta de 35 de ani, care a reprezentat, printre altii, inculpati celebri, ca Sorin Oprescu, Rovana Plumb, Oana Zavoranu si Florin Salam.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...