Banuielile de politruc ale domnului Dragnea

Luni, 30 Octombrie 2017, ora 18:44
4820 citiri
Banuielile de politruc ale domnului Dragnea

Mi se pare sublim articolul din Constitutie care garanteaza "libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor...". Oricine dintre noi, indiferent de pozitia sociala sau alte conditii, isi poate face publice gandurile, opiniile sau creatiile, fara nicio opreliste.

Desigur, bazat pe acest principiu democratic, dl Liviu Dragnea declara vineri la un post de televiziune ca - in opinia sa - el se constituie tinta predilecta a procurorilor DNA, ca acestia au o agenda impotriva sa, facuta cu scopul destructurarii PSD.

Nimeni nu poate contesta dreptul liderului PSD de a gandi orice si de a spune ce gandeste, dar vorbele lui sunt percepute de opinia publica altfel decat comentariile unui analist politic de la televizor, sau ale unui pieton oarecare, intervievat in plina strada, ca sa-si spuna parerea la microfon.

De la presedintele Camerei Deputatilor, cetateanul asteapta sa auda ceva credibil si, in orice caz, argumentat. Cu atat mai argumentat, cu cat afirmatiile sunt mai grave. Caci dl Dragnea tocmai asta face: spune grozavenii si nu le argumenteaza in niciun fel.

Cand pretinzi cu subiect si predicat ca esti tinta predilecta a procurorilor, oameni a caror probitate profesionala si morala trebuie sa fie ireprosabila, cazi in derizoriu, daca te rezumi la simpla afirmatie, precum urmatoarele randuri:

"Mai multi colegi vorbeau despre faptul ca exista un plan ca PSD sa ajunga pe la 20%, pentru ca este bine sa nu existe o majoritate stabila, iar Romania sa poata fi condusa de forte oculte din exterior sau interior...".

Mi se pare jalnic ca un inalt demnitar al statului sa vorbeasca despre un plan ocult, pe care l-a aflat de la "mai multi colegi, care vorbeau" si despre niste forte din exterior si interior, fara nicio dovada si fara sa fi sesizat urgent Justitia ca tara e in pericol!

Legea ii permite dlui Dragnea sa spuna orice i-ar trece prin cap, dar regulile de etica si principiile de morala ii impun inaltului demnitar sa nu se lanseze in afirmatii pe baza faptului ca "mai multi colegi vorbeau" (iar dansul tragea cu urechea - as adauga eu).

Dar ce spuneau respectivii colegi, la vorbele carora tragea cu urechea inaltul demnitar? Spuneau, conform vorbelor sale, ca exista un plan, prin care PSD ar trebui sa scada (la viitoarele alegeri, desigur) pana la 20% si sa nu mai existe o majoritate stabila.

Pardon. Daca, eventual, PSD ar scadea de la 46% la 20%, atunci restul de 26% i-ar reveni Opozitiei, suficient pentru ca, adaugandu-le la scorul anterior, sa faca o majoritate suficient de stabila. Atunci, care-i problema?

Problema este ca "destabilizarea" prin nimicirea adversarului cu lovituri sub centura n-a fost niciodata politica unor forte oculte. A fost totdeauna planul de atac propriu al PSD (fost PDSR, fost PSDR, fost FSN si, era sa spun, fost PCR).

Cu asemenea tactica, social-democratii au reusit sa scoata de pe esichierul politic PNTCD, un partid cu traditie, pozitionat multumitor dupa '90, dar decazut dupa ce si-a vazut sediul devastat de mineri, simpatizantii ciomagiti tot de ei, iar ulterior chiar seful partidului onorat cu un ciolan ca sa puna umarul in folosul PSD de pe pozitia institutiei Avocatul Poporului.

PSD a reusit sa "sparga" si PNL, momindu-i pe cei slabi de inger cu cate un ciolanas, iar pe seful lor Tariceanu cu o halca mai zdravana, la pupitrul Senatului. Bingo!

Nu mai vorbesc de stilul penibil in care intregul staff al PSD s-a zbatut sa denigreze cabintul tehnocrat care a salvat tara atunci cand premierul PSD fusese maturat de la Palatul Victoria, Dragnea si Tariceanu se ascunsesera in gaura de soarece si niciun politician - dar absolut niciunul - nu se incumeta sa se ofere la butoane!

Dar iata ca, in loc sa argumenteze cat de cat afirmatiile sale fara suport, acelasi domn Dragnea lanseaza inca o bomba, si mai hazardata:

"...beneficiarul potential al acestui atac asupra PSD este presedintele Iohannis. Am banuiala ca presedintele se afla in spatele acestui atac...".

Penibil: o acuza la adresa presedintelui tarii, fara argumente, fara probe, fara nimic altceva decat numai o banuiala. Banuiala cui? A aceluiasi Dragnea, care banuieste ca exista un plan (al nu stiu cui) pentru afectarea scorului PSD pana la 20%, care mai banuieste ca forte oculte din interior si exterior pregatesc destabilizarea tarii, mai banuieste ca el insusi este tinta predilecta a procurorilor, ca acestia au o agenda impotriva sa, plus faptul aberant ca DNA e pornita sa destructureze PSD.

Toti sunt agresori, fiare, raufacatori si numai el, unul, este ingeras, heruvim, nevinovat si victima tuturor.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Liviu Dragnea DNA, #Klaus Iohnnis presedinte DNA , #DNA