Ziare.com

Comisia Iordache vrea sa modifice legea penala in favoarea lui Dragnea: Sentinta din Dosarul Referendumului ar putea fi revizuita

de Ionel Stoica, Redactor-sef adjunct Ziare.com
Miercuri, 18 Aprilie 2018, ora 16:56

   

Comisia Iordache vrea sa modifice legea penala in favoarea lui Dragnea: Sentinta din Dosarul Referendumului ar putea fi revizuita
Una dintre modificarile propuse de Comisia speciala parlamentara pentru legislatia in domeniul Justitiei condusa de Florin Iordache ar putea duce la rejudecarea Dosarului Referendumului in care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare.

Potrivit modificarilor la Codul de Procedura Penala, se introduce obligatia - care pana acum nu exista - ca o hotarare definitiva (de condamnare sau de achitare) sa fie motivata in cel mult 30 de zile sau in cazuri exceptionale in 60 de zile (daca judecatorii isi motiveaza imposibilitatea de a o face in 30 de zile).

In plus, potrivit propunerii venite dinspre Comisia condusa de Florin Iordache, motivarea trebuie semnata de toti judecatorii care au participat la ultimul termen de judecata la dezbateri, deliberari, pronuntarea sentintei.

In cazul in care acest lucru nu este posibil, indiferent de motiv, atunci cauza se repune pe rol, deci practic se reia judecata ultimului termen intr-o noua componenta a completului de judecata.

In acest context, se introduce un nou motiv de revizuire, ceea ce inseamna o cale extraordinara de atac - nemotivarea sau nesemnarea motivarii de catre toti judecatorii care au participat la luarea unei decizii.

Chichitele ridicate de DragneaLiviu Dragnea a contestat in 2017 sentinta definitiva din Dosarul Referendumul la Inalta Curte, pe acest motiv, dar cererea i-a fost respinsa.

Concret, el era nemultumit ca doi dintre magistratii care au facut parte din Completul de 5 judecatori, Livia Stanciu si Luminita Zglimbea, s-au pensionat pana in momentul publicarii motivarii, februarie 2017.

Fosta sefa a Inalte Curti, Livia Stanciu, in prezent judecator la Curtea Constitutionala, a fost presedintele Completului in Dosarul Referendumul. In locul celor doua judecatoare, motivarea sentintei a fost semnata, potrivit procedurii, de sefa instantei supreme, Cristina Tarcea.

Potrivit motivarii, hotararea instantei de apel a ramas definitiva la data pronuntarii, "moment de la care devine executorie si dobandeste autoritate de lucru judecat".

"Ca atare, nu are aptitudinea de a constitui un impediment la executare imprejurarea ca hotararea motivata nu a fost semnata de doi dintre judecatorii care compuneau Completul de 5 Judecatori, ca urmare a pensionarii acestora, existenta si semnarea minutei constituind acordul membrilor completului de judecata cu privire la solutia pronuntata, considerentele ce o justifica si rationamentul logico-juridic ce au fundamentat aceasta solutie", arata ICCJ.

Pasul 1: Modificarea dispozitiilor privind redactareaConcret, modificarile propuse de Florin Iordache vizeaza in primul rand articolul 406 - Redactarea si semnarea hotararii

O parte din aliniate se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

" (1) Hotararea se redacteaza in termen de cel mult 30 de zile de la data pronuntarii urmand ca, in cazuri temeinic motivate, acest termen sa fie prelungit cu cate 30 de zile, de cel mult 2 ori.
(Forma actuala din CPP: "Hotararea se redacteaza in cel mult 30 de zile de la pronuntare")

2) Hotararea se redacteaza de unul dintre judecatorii care au participat la solutionarea cauzei si se semneaza de membrii completului care au participat la administrarea probelor si judecata in fond, precum si de grefier.
(Forma actuala din CPP: "Hotararea se redacteaza de unul dintre judecatorii care au participat la solutionarea cauzei, in cel mult 30 de zile de la pronuntare, si se semneaza de toti membrii completului si de grefier")

(4) In caz de impiedicarea vreunuia dintre membrii completului de judecata de a semna, cauza se repune pe rol si se reiau dezbaterile. Cand impiedicarea il priveste pe grefier, hotararea se semneaza de grefierul-sef. In toate cazurile se face mentiune pe hotarare despre cauza care a determinat impiedicarea".
(Forma actuala din CPP: "In caz de impiedicare a vreunuia dintre membrii completului de judecata de a semna, hotararea se semneaza in locul acestuia de presedintele completului. Daca si presedintele completului este impiedicat a semna, hotararea se semneaza de presedintele instantei. Cand impiedicarea il priveste pe grefier, hotararea se semneaza de grefierul-sef. In toate cazurile se face mentiune pe hotarare despre cauza care a determinat impiedicarea").

Pasul 2: "Cazurile de revizuire"Apoi este modificat articolul 453, "cazurile de revizuire", unde sunt introduse doua noi situatii.

Litera g) stabileste: "neredactarea si/sau nesemnarea hotararii de condamnare de judecatorul care aparticipat la solutionarea cauzei".

Comisia propune si modificarea articolului 457, privind termenul de introducere a cererii de revizuire, in sensul ca: "Cererea de revizuire in favoarea condamnatului se poate face oricand, chiar dupa ce pedeapsa a fost executata sau considerata executata ori dupa moartea [sa]".
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9755 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
29 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

@doru0506 17.29

- atunci legea trebuie schimbata , sa permita fraudarea a max. 100 de voturi ! te doare capu' ce sustinatori are daddy !:o(((

"Comisia Iordache vrea sa modifice legea penala in favoarea lui Dragnea: Sentinta din Dosarul Referendumului ar putea fi revizuita"

 

Avem si noi mandria noastra: Codex Dragnea vs. Codex Hammurapi!

Propun redenumirea Codului Penal: Codul lui Dragnea/ Codul Dragnian!
De ce Hammurabi (pt. acuratete: regele Babilonului) sa aiba un cod al lui, si L. Dragnea, regele Universului Infractorilor, nu?!?
Asemanari succinte:
- Codul lui H. diferențiază trei tipuri de oameni: omul liber, subalternul (omul care se prosternează) și sclavul (juridic fiind asimilat unui bun mobiliar)
- Codul lui D. va diferentia trei tipuri de oameni: omul liber (Dragnea si acolitii sai), subalternul (pesedistii fidelizati si cei fideli) si sclavul (Romania, care d.p.d.v. juridic seamana din ce in ce mai mult cu un bun imobiliar al PSD)
- Codul lui H.: Drepturile femeii sunt protejate juridic. Femeia dispune de bunurile sale pe care le administrează liber, practică numeroase meserii și uneori poate avea răspunderi importante in societate.
- Codul lui D.: Drepturile Vioricai Vasilica Dancila, Gabrielei Firea, Liei Olguta Vasilescu, Rovanei Plumb, ale lui Sevill Shaideh s.a. sunt protejate de justitia lui Dragnea. Ele dispune de bunurile lor pe care le administrează liber (exceptie facand Irina Tanase, care dispune de bunurile lui Dragnea, pe care le administreaza... ma rog, le administreaza!), practica numeroase meserii (ex.: VVDancila practica meseria de ventriloc pe langa premierul Romaniei, Irina Tanase practica meseria de insotitor la Congrese, inlocuitor al familiei traditionale etc.) si uneori poate avea răspunderi atat de importante in societate, incat devin nefaste de-a dreptul (ordinea raspunderilor in randul respectivelor doamne mai fluctueaza, asa ca locurile pe podium sunt ocupate, la ora actuala, de VV Dancila, G Firea si LO Vasilescu - nu sunt chiar hotarata asupra ordinii ocupantelor locurilor 2 si 3).

 

pai atunci Draknea ia cu executare!!!!

pai la rejudecare e foarte posibil ca Draknea sa ia direct cu executare!!!

 

S-a rupt o bucatica de mai sus, de maxima actualitate...

- Codul lui H.: Pentru supuși, codul prevedea obligativitatea monogamiei. Suveranii puteau fi insă poligami.
- Codul lui D.: Pentru supuși, codul va prevedea obligativitatea monogamiei si a familiei traditionale. Suveranii vor putea fi insă poligami. Si cum mai vor ei.

Bravo Lia

Loveste-i pe psd. Bine pusa problema

Corect?

Avand in vedere că Dragnea are cea mai bengoasă mustață din sud-estul Europei, chiar merită.
Jos Iliescu!

Te-a dat afara din randul postacilor

Au zis ca nu ai condei penetrant si ca postacelile tale au trecut 200 de psd la anti psd. Dai inainte, onoare muncii tovarase!

As spune eu ce fac in mustata lui Dragnea,

dar imi taie administratorul postarea.

Dragnea se joaca cu focul!Va pati ca Voiculescu!

Oricum,imediat ce va fi maturata de la guvernare pleava PSD-ALDE,toate aceste legi vor fi anulate si se va reintra in normalitatea unui stat de drept!Teo

@ te-o

"...imediat ce va fi maturata de la guvernare pleava PSD-ALDE,... se va reintra in normalitatea unui stat de drept..."

Imi pare rau ca nu pot imbratisa optimismul dvs.
Mai concret, CU CINE va fi inlocuita "pleava"?!

Nu cumva va fi o schimbare de tipul "pleaca ai nostri - vin ai nostri" (ca in 89), iar pleava actuala va fi schimbata cu o alta pleava?
Sau, cum spune o vorba ceva mai veche: "schimbarea domnitorilor - bucuria nebunilor!"

Nu vreau sa scot in relief ideea ca nu am putea progresa. Doar vreau sa spun ca: 1) progresul trebuie initiat de la cauze si nu de la simptome si 2) progresul social se face printr-o EVOLUTIE de durata si nu printr-o RASTURNARE tipica tarilor sud-americane.
Ori, noi (romanii) sunt cam corigenti la acest capitol (progres constant si de durata).
Nu avem rabdare, ne plictisim si dam cu copita in galeata cu lapte.
Dupa care ne si mandrim cu "show-ul" pe care l-am facut. Caci, deh..., parca nu ar fi destul daca nu am fi si un pic fuduli.

Dragnea for President!

Daca Liviu bate Statul Paralel are tot dreptul sa fie Presedinte! Loserii sa se impace cu ideea ca in Romania nu conduc ambasadele!

Si doar v-am spus ca nu se face nimic cu magarii si minciuna!)))

Cum e vremea la Moskova, komisare Merinovski?

.

Bine. E OK pt viitor.

Dar Dragnea a primit sentinta in baza unor legi care erau in vigoare la momentul respectiv.
Nu vad cum o modificare a unor legi ar putea sa-l absolve pe Sultanul de Teleorman de o sentinta data deja.
O sa se stranguleze singuri cu noianul asta de legi care se bat cap in cap.

Borfasii astia sunt disperati si, ca orice fiinta disperata, vor comite greseli peste greseli si pana la urma se vor ineca in propria incompetenta .

 

BELINAREA PATRIOTICA !

Oda marelui ciocoi burghezo-mosier din Teleorman
De la Nistru la Pacific
Tot romanul mioritic
Ridicam un imn de slava
Hotzilor cu smen pe tava.
Cu gheolbani si hahalere
Punem gheara pe putere.
Cu tzoape si matracuce
Catre socialism ne-oi duce.
Ne plecam cu piosie
La orice gugumanie
Haide frati s-aplaudam
In timp ce ne guduram
Tzara este o Vlasie
Cheia, Azuga, Navodari,
Totu-i pentru cocalari.
RegioTrans, Tel Drum, Comana
Totul este de pomana
Euroii cei spalati
Pleaca astazi din Carpati
Spre palate si gealati
Prin Brazilia.
Califatul din Belina
E un tun si tzara-i plina
Panarama si delir
A la Dragnea-Cimitir.

Adio si la gara! Dragnea scapa de Politia Politica

Loserii ar trebui sa iasa in strada in fata casei lui Livia Stanciu! )))))

Nici macar un proces ca lumea nu stiti sa faceti! Incompetenti!

Nu mai bine sā facā puscarie...cei care nu au fapte penale!?

Asta este STATUL MAFIOT condus de infractorii Dragnea si SLUGA lui- Tariceanu.
Pregatiti-va sa fiti dati AFARA din UE!

 

...

...dar oare ce putea face altceva comisia ciordache?

@jelu

Excelent!
Daca mafia PSD-ALDE mai sta mult la putere in curand va deveni infractiune daca nu ai comis ...infractiuni!Teo

Comisia Iordache,

daca vrea poate sa modifice si legea gravitatiei ca nu mai poata fi acuzat seful acestei comisii ca e cazut in cap.

 

condamnarea lui Dragnea este o porcarie securisto-basista...

....care nu poate exista intr-un stat democratic...nu conteaza ca il cheama Dragnea...nu au decit sa caute ceva valabil,daca exista, si sa-l condamne corect... ,dar aceasta condamnare trebuie anulata din punct de vedere al statului de drept,asa cum ne pretindem ca tara...nu exista nici o legatura intre cele 100 voturi fraudate la referendum stabilite de organele abilitate si Dragnea...sint unii care fabuleaza 'de autobuze pline ',dar ramin fabulati atita timp cit organele de justitie au stabilit ca sint NUMAI in jur de 100 voturi fraudate si NUUU 2milioane cum sustine propaganda mincinoasa securisto-basista,cum a sustinut Macovei...

 

Mai doruletz, stii cat iei tu PUSCARIE cu executare daca

fraudezi un singur vot? Sa zicem ca este chiar votul tau !
Daddy lover boy a fraudat sistematic, folosind 10 metode ilegale.
A fost condamnat, cu blandete, la numai doi ani cu suspendare.
Inca este in termenul de control!
Mai face o boacana, mai ia o condamnare, fie ea si de o singura zi, atunci in mod automat pedeapsa cu suspendare se transforma in una cu executare, mai repede dacat poate daddy sa-si ia bilete de avion pentru Brasilia.

Terminati cu prostiile, voturile fraudate nu i-au

..fost niciodata imputate lui Dragnea! A stabilit-o instanta de judecata, Dragnea a avut proces pentru altceva. Daca insa loserii vor sa continuie cu "Batman, Batman" sa nu se mire de ce Dragnea va scapa ! ))

....

...dorule te pupa dragnea ma dragutule

Doruletz

Tu esti hamaila. Ai vbit la pereti si acum ai schimbat de ton. Mai zi-le una peretilor cu care discuti in mod normal.

Nu cred ca ciordache, nicolicea si tudorel, slugile legale ale lui

draknea, sunt la curent ca o judecata definitiva nu se mai rejudeca !
In plus, nici o lege nu se aplica retroactiv...
Astia, nu numai ca forteaza legea, ei chiar o violeaza: doi o tin de mani si picioare si al treilea trece la fapte.

Toti trei sunt complici la violul Justitiei, ordinat de draknea.
Pana cand sobolanii astia se mai comporta ca pe mosia lui tac'su ?
Chiar atat de slabi sunt romanii incat sa permita toate aceste NELEGIUIRI facute in parlamentul tarii? Nu fiti complici cu acesti tradatori de tara.

Parlamentul Romaniei este unul nelegitim, prin actiunile unei duzini de penali corupti si altei duzini de incapabili fara educatie sau vreu talent special. Guvernul draknea3 este si el unul de paie. Intr-o tara de drept nu este posibil ca parlamentul sa conduca guvernul si sa faca justitie in locul Justitiei.

Toate liniile rosii au fost depasite. Romanii trebuie sa actioneze solidari si hotarati sa termine cu banda aceasta de paraziti.

 

Ciordache face tot posibilul sa-l satisafa pe SEFU-tul lui!

Ia si din fata ...schimba impinge trage ..o face mai lata mai pune sau scoate ...poate poate iasa si ceva
pentru SULEmanitul de Teleorman!
Indrazniti sa credeți in PSD???

 

Se pare ca a intrat filoxera

in Romania si a trecut de la atacarea vitei de vie la atacul asupra creierului uman romanesc.In varianta asta sustinuta de toti opozantii belinarului pesedeu nu se mai poate adopta nici o lege si nici modifica nici o lege ca e favorabila belinarului.Nici nu mai dau exemple pentru ca oricat de logic ai fi vin bornatii si striga-nu modificati nimic ca este pentru Dragnea.Legea gratieii pentru persoanele cu grad mic de periculozitate este absolut necesara si nu pot beneficia de ea nici cei care sunt la puscarii din erori judiciare ca...este in favoarea lui Dragnea.

 

slugoii vor sa-i stearga toate matrapazlicurile sultanului din

dragnea codul penal!!! Da, virgin nu-l puteti face??? Sau si asta reusiti ???

 

Nimic nu-l va scapa pe penalul dragnea de mana poporului

isi urmeaza traseul istoriei..oricit il vor albii slugile...presdinte n-are nici o sansa...si cind va pierde si el si psd alegerile se vor revarsa toate ca o avalansa peste mafia asta si-i va pune ude le e locul la pUSCARIE!!!!daca mai apuca ziua aia...cu ce va urma in urma matrapazlicurilor lor..

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor