Consilier al premierului Tudose: Cat o sa mai polueze agenda publica problemele unui singur om? De ce nu demisioneaza Dragnea?

Luni, 13 Noiembrie 2017, ora 16:59
7012 citiri
Consilier al premierului Tudose: Cat o sa mai polueze agenda publica problemele unui singur om? De ce nu demisioneaza Dragnea?
Foto: Arhiva Hepta.ro

Avocatul Gheorghe Piperea, consilier onorific al premierului Mihai Tudose, spune ca avem cu totii "si altceva de facut decat sa urmarim epopeea judiciara interminabila a dlui Dragnea" si se intreaba de ce nu demisioneaza presedintele Camerei Deputatilor, pentru a-si dovedi apoi nevinovatia.

"Oare cat timp o sa mai polueze agenda publica problemele personale ale unui singur om, haituit acum de sistemul care pana acum l-a protejat si i-a fost partener? De ce nu demisioneaza dl Dragnea, pentru a putea sa-si probeze nevinovatia si, in plus, sa demonstreze cu glorie ca prezumtia de nevinovatie merita salvata chiar isi in cazul politicienilor?

Nu de alta, dar suntem ca intr-o colivie. Cam de mult timp", a comentat, luni, pe Facebook Gheorghe Piperea, dupa ce DNA a inceput urmarirea penala pe numele lui Liviu Dragnea pentru constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu si folosire de declaratii si documente false pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

Citeste mai multe despre acuzatiile pe care i le aduce DNA lui Liviu Dragnea:

Mai mult, cunoscutul avocat a remarcat si cresterea istorica a leului la un nivel record, dar si a Robor sau a inflatiei.

Presat de comentatori, Gheorghe Piperea a tinut sa precizeze ca invocarea prezumtiei de vinovatie a fost doar un "sarcasm la adresa lui Iohannis", trimitere la declaratiile recente ale presedintelui Romaniei cu privire la politicienii penali.

In schimb, "chestia cu demisia nu e niciun sarcasm; chiar avem si altceva de facut decat sa urmarim epopeea judiciara interminabila a dlui Dragnea", a adaugat avocatul.

Intr-un raspuns dat comentatorilor care s-au aratat mirati de pozitia adoptata, consilier fiind al unui premierul PSD, Gheorghe Piperea a precizat urmatoarele: "Faptul ca, temporar, am aceasta titulatura onorifica si onoranta, nu ma face dependent de nimeni. Si nici mai putin sigur pe principiile mele".

Gheorghe Piperea a fost numit consilier onorific al premierului Tudose in luna iulie, el luandu-i locul lui Eugen Teodorovici.

Intr-o conferinta de presa tinuta joi, in jurul orei 16:30, Liviu Dragnea a declarat ca respinge acuzatiile DNA si nu a luat pana acum in calcul varianta unei demisii, coalitia de guvernare nefiind afectata in vreun fel.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR a stabilit candidații pentru alegerile europarlamentare. Cine sunt capii de listă
UDMR a stabilit candidații pentru alegerile europarlamentare. Cine sunt capii de listă
Consiliul Permanent al UDMR a stabilit, vineri, candidaţii formaţiunii pentru alegerile europarlamentare. Pe primele trei locuri, considerate eligibile, se află actualii europarlamentari ai...
AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a demarat vineri, 1 martie, campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaţilor la alegerile europarlamentare de pe 9 iunie, atât la nivel...
#Piperea demisie Dragnea , #DNA