CSM verifica modul in care Adina Florea a solicitat ancheta Tel Drum - Liviu Dragnea de la DNA

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 25 Februarie 2019, ora 16:17
13284 citiri
CSM verifica modul in care Adina Florea a solicitat ancheta Tel Drum - Liviu Dragnea de la DNA
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Plenul CSM a decis sesizarea Comisiei de concurs a Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) pentru a face verificari cu privire la ancheta Tel Drum-Liviu Dragnea, dupa ce SIIJ a solicitat de 4 ori preluarea acestui caz de la DNA si a fost refuzata.

Decizia a fost luata cu majoritate: 9 voturi pentru "Admitere", 5 voturi pentru "Respingere", 1 vot NUL, 1 abtinere: judecatorul Simona Marcu.

Judecarorul Bogdan Mateescu a fost cel care a ridicat problema anchetei in dosarul Tel Drum-Liviu Dragnea, dupa ce presa a relatat ca procurorul Adina Florea de la SIIJ a facut solicitari repetate, la DNA, de declinare a acestui caz. Cazul este in prezent pe masa procurorului general care trebuie sa decida ce parchet este competent: DNA sau SIIJ.

"Am observat in mass-media, aceste lucuri trebuie discutate, legate de anumite temeri, pe care jurnalistii, oamenii din societate le au fata de o potentiala, nu stiu cum sa-i spun, un schimb de inscrisuri intre doua structuri specializate de Parchet, SIIJ si DNA.

S-a aratat in presa ca a fost o solicitare de preluare de dosare, refuzate sau nu, nu stim, ca a fost emisa o ordonanta de ridicare de inscrisuri, nici asta nu stim. Dar pentru ca aceasta Sectie functioneaza sub autoritatea unei Comisii, inteleg sa rog plenul sa sesizam Comisia formata din cei trei membri, pentru a evalua daca este o problema de management.

Daca aceste aspecte sunt reale, daca se pun probleme de management sau alte responsabilitatii disciplinare sau de alta natura", a declarat Mateescu.

Judecatorul a explicat ca vrea sa fie lamurita aceasta situatie, daca este real ce a spus presa.

Reprezentantul societatii civile in CSM, Victor Alistar, a tinut sa mentioneze ca legat de aceasta situatie sunt dosare in derulare la ambele structuri de parchet. "Nu stiu in ce masura poate CSM sa demareze verificarea, cand sunt dosare in rol", a spus acesta.

Judecatorul Andrea Chis a aratat ca este de acord cu solicitarea lui Bogdan Mateescu si a punctat ca ar trebui verificat si modul in care au fost facute comunicarile SIIJ in spatiul public si daca a fost respectata legea.

Gabriela Baltag sustine, insa, ca magistratii ar trebui lasati in pace, atat timp cat este o ancheta in curs.

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat admiterea solicitarii unui membru al Consiliului Superior al Magistraturii de sesizare de catre Plen a comisiei de concurs a Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie pe marginea modului de desfasurare a anumitor activitati de catre Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie", este minuta CSM in acest caz.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Deciziile luate în coaliția PSD-PNL sunt una, iar cele luate în Guvern sunt cu totul alta, a declarat, luni, 27 mai, premierul Marcel Ciolacu, care a susținut că acestea nu trebuie confundate...
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Proiectul legislativ privind suportarea de către statul român a cheltuielilor ocazionate de repatrierea cetăţenilor români decedaţi în străinătate, precum şi modificarea Legii 198/2008...
#Liviu Dragnea ancheta, #dosarul Dragnea, #Adina Florea Dragnea , #DNA