Deputatii PNL depun plangere penala impotriva lui Liviu Dragnea

Luni, 03 Septembrie 2018, ora 15:52
6066 citiri
Deputatii PNL depun plangere penala impotriva lui Liviu Dragnea
Foto: captura video

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni ca plangerea penala impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, pentru neconvocarea acestui for in sesiune extraordinara, va fi depusa de deputatii liberali.

"Am discutat acest subiect. Am luat decizia ca plangerea sa fie depusa de deputati, lasand la latitudinea fiecarui deputat daca semneaza sau nu semneaza aceasta sesizare contra lui Liviu Dragnea", a spus Orban, la Parlament, dupa sedinta Biroului Executiv al PNL.

El a precizat ca aceasta plangere va fi depusa in momentul in care vor fi stranse semnaturile.

"Nu putem accepta sa toleram acest precedent grav care a dus la realizarea de disfunctionalitati majore in functionarea Parlamentului, o institutie fundamentala in statul roman, de catre Liviu Dragnea, mai ales in momente extrem de importante pentru Romania, pentru ca motivatia solicitarii de convocare a sesiunii extraordinare era determinata de evenimentele din 10 august si nevoia de a descoperi si identifica vinovatii pentru reprimarea brutala a manifestantilor si, de asemenea, comisia de ancheta pentru descoperirea responsabililor pentru scaparea de sub control a virusului pestei porcine africane, care a afectat extrem de grav societati, ferme si gospodarii ale romanilor", a adaugat presedintele PNL, citat de Agerpres.

PNL, PMP si USR au depus pe 14 august la Camera Deputatilor solicitarea de convocare a unei sesiuni extraordinare in perioada 20-24 august. Dragnea si-a delegat atributiile pe 20 august vicepresedintelui Camerei Deputatilor, Carmen Mihalcescu. Aceasta a spus ca nu poate fi convocata sesiunea extraordinara ceruta de Opozitie, pentru ca solicitarea nu respecta Regulamentul, iar unele semnaturi ale deputatilor sunt "diferite" sau "copiate". Deputatul PSD a sustinut ca a vazut pe Facebook ca unii deputati semnatari "nu aveau fizic cum sa o faca".

Potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor, forul legislativ se poate intruni in sesiuni extraordinare la cererea Presedintelui Romaniei, a Biroului permanent sau a cel putin unei treimi din numarul deputatilor. Convocarea Camerei Deputatilor in sesiune extraordinara se face de catre presedintele acesteia.

Liviu Dragnea mai are o plangere penala pe numele sau facuta de Ludovic Orban. Seful PNL a facut acest demers in justitie impotriva liderului PSD si a premierului Viorica Dancila, pentru inalta tradare, dupa scandalul memorandumului secret privind mutarea ambasadei Romaniei la Ierusalim.

A.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Liviu Dragnea plangere penala PNL, #Dragnea plangere penala sesiune extraordinara , #DNA