Dragnea a aranjat angajarea fictiva a doua secretare PSD la DGASPC Teleorman - rechizitoriu

Luni, 18 Iulie 2016, ora 20:08
6251 citiri
Dragnea a aranjat angajarea fictiva a doua secretare PSD la DGASPC Teleorman - rechizitoriu
Foto: Arhiva Facebook/ Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a intervenit pentru mentinerea in functie si plata drepturilor salariale pentru doua angajate de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Asta desi stia ca acestea lucrau de fapt in cadrul organizatiei PSD Teleorman, se arata in rechizitoriul DNA.

Dragnea a fost trimis in judecata vineri de procurorii DNA, intr-un dosar in care este acuzat de instigare la abuz in serviciu si la fals intelectual.

Ancheta in acest caz a inceput in anul 2012, dupa ce procurorii au primit informatii ca Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, ar fi cerut mita de la familiile care doreau urgentarea procedurilor de adoptie in cazul copiilor institutionalizati.

Ulterior, in decembrie 2013, procurorii au inregistrat o sesizare din oficiu cu privire la faptul ca Floarea Alesu, in schimbul unor foloase necuvenite, a mentinut ilegal in functie doua angajate de la DGASPC Teleorman, Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica.

Conform DNA, Adriana Botorogeanu era incadrata din anul 2005 la DGASPC Teleorman in functia de inspector de specialitate in cadrul Serviciului administrativ, in conditiile in care ea figura si ca salariat in cadrul unei societati comerciale din Alexandria. De asemenea, Anisa Niculina Stoica era incadrata, din anul 2006, in functia de referent la Serviciul administrativ din DGASPC Teleorman.

Potrivit procurorilor, cele doua angajate nu s-au prezentat la serviciu si nici nu au prestat vreuna din activitatile inscrise in contractul de munca semnat cu DGASPC Teleorman timp de peste un an, desfasurandu-si de fapt activitatea la sediul organizatiei judetene PSD Teleorman. Ele si-au primit in schimb salariile de la DGASPC Teleorman.

Procurorii DNA mai arata ca fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, care a avut calitatea de sef Serviciu secretariat la DGASPC Teleorman, avea in subordine doar patru angajate, printre care si pe Botorogeanu si Stoica.

In perioada 2008 - 2012, Liviu Dragnea a detinut functia de presedinte al PSD Teleorman si pe cea de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

Procurorii sustin ca Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica sa se angajeze si sa fie remunerata in cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat ca a contribuit, prin influenta pe care o avea in calitate de presedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica sa fie mentinute in functie la DGASPC Teleorman.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a fost deja condamnat definitiv intr-un alt dosar instrumentat de DNA. El a primit doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumului pentru fraudarea scrutinului din vara anului 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#Liviu Dragnea dosar Bombonica, #Liviu Dragnea angajari fictive , #DNA
Comentarii
Poza MUCALITUL
MUCALITUL
rank 5
"Ploua" pe capul lui Dragnea. Gagicile ii va manca libertatea.
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5