Dragnea afla sentinta definitiva pe 27 mai, inainte de decizia CCR. DNA vrea pedeapsa mai dura, avocatii i-au cerut achitarea: Nu e Dumnezeu!

de Alexandra Sandru ; Ionel Stoica , Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 20 Mai 2019, ora 19:20

   

Dragnea afla sentinta definitiva pe 27 mai, inainte de decizia CCR. DNA vrea pedeapsa mai dura, avocatii i-au cerut achitarea: Nu e Dumnezeu!
Liviu Dragnea afla, pe 27 mai, odata cu rezultatul alegerilor europarlamentare si al referendumului pentru justitie, sentinta definitiva in dosarul in care este acuzat ca a angajat secretare PSD la Protectia Copilului din Teleorman, fara ca acestea sa lucreze cu adevarat pentru institutia respectiva in cei 8 ani si jumatate in care au incasat lunar salariul.

Verdictul magistratilor va fi dat inainte de termenul de 5 iunie, la care CCR e asteptata, dupa 4 amanari, sa dea o decizie in cazul completurilor specializate. Dragnea a contestat sentinta din prima instanta, de 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, pe motiv ca nu a fost data de un complet specializat pe fapte de coruptie.

Orice va decide CCR nu va afecta sentinta ICCJ, ci doar ii va oferi posibilitatea liderului PSD, in cazul in care doreste, sa depuna o contestare in anulare.

Dragnea nu s-a prezentat luni la Inalta Curte iar avocatii sai si ai celorlalti inculpati au facut numeroase cereri pentru a mai amana finalul procesului, insa toate au fost respinse de magistrati. Avocatii au cerut apoi achitarea, pe motive ce au variat de la acela ca faptele nu au existat in baza noilor legi modificate sau au beneficiat de o prescriere "speciala", pana la acela ca s-a declarat ca Dragnea ar fi fost Dumnezeu in Teleorman, si se poate demonstra usor ca nu e vreo zeitate.

De cealalta parte, DNA a schimbat procurorul de caz, dosarul fiind preluat de Elena Grecu, magistrat cu experienta, care a candidat si pentru sefia DNA, fiind respinsa de Tudorel Toader. Grecu a schimbat strategia, astfel incat procesul sa nu mai fie prelungit si sa se finalizeze astazi. Totodata, ea a cerut pedepse mai aspre pentru toti inculpatii in dosar, in special pentru Liviu Dragnea.Sala de judecata a fost arhiplina, cu inculpati, avocati, jurnalisti si jandarmi laolalta. In prima parte a zilei, prin ferestrele salii de judecata au rasunat din cand in cand scandarile protestatarilor stransi in fata sediului ICCJ. Mai multi sustinatori venisera pentru Dragnea din Teleorman, dar cand au vazut ca seful PSD nu participa, au inceput sa plece.

In jurul pranzului, jandarmii au evacuat de pe troturarele din zona ambele tabere, dupa ce, anterior, ii amenintasera pe contestararii lui Dragnea ca vor fi sanctionati. Motivul? Bannerul lor pe care scria "Insist pentru statul de drept" instiga la violenta.

In ultimul cuvant, inculpatii au cerut toti clementa instantei, unii chiar in lacrimi, sustinand ca acest dosar le-a distrus vietile. Niciunul dintre toti cei care ani de zile au lucrat la Protectia Copilului nu au mentionat adevaratele victime: cei pe care s-au angajat sa-i protejeze.

Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, desfasurarea ultimului termen de la Inalta Curte in dosarul lui Liviu Dragnea:

19:22 - Magistratii anunta ca amana pronuntarea pana pe 27 mai, ziua in care vom afla si rezultatul alegerilor europarlamentare, dar si al referendumului pentru Justitie initiat de presedintele Klaus Iohannis.

Pana la aceasta data avocatii si procurorul trebuie sa depuna concluziile scrise.

19:19 - Fosta sefa a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, a inceput sa planga in ultimul cuvant. Femeia a spus ca nu a avut nicio legatura cu angajarea celor doua secretare PSD si ca a fost nevoita sa le mentina in functie.

In plus, ea a sutinut ca nu a gasit niciun martor in favoarea ei, deoarece toti erau angajati in institutile statului. In ultimul cuvant, Floarea Alesu a criticat apararea lui Dragnea care spunea ca si-a delagat o parte din atributii.

"Pot sa spun ca pot sa rasuflu usurata dupa 7 ani de cosmar, 7 ani in care mi-am sacrificat cariera profesionala. Mi-am recunoscut faptele. Puneti-va in situatia mea, in momentul in care am aflat ca cele 2 sunt angajate la institutie ce puteam sa fac la acel moment? Acum, da. Dar atunci?

Nu puteam sa fac altceva. Am un copil major. Am luptat singura 38 de ani sa o cresc, am avut functii de conducere 30 de ani. (...) Cum poti sa spui ca sef al Consiliului Judetean ca ti-ai delegat atributiile? Legea spune altceva, ca el poate delega celorlalti vicepresedinti ai CJ.

Cum s-a putut spune ca eu, cat am fost director, nu am discutat cu presedintele CJ? Ce avantaje aveam eu (prin angajarea celor doua secretare - n.red.)? Eu am aflat mai tarziu de ele. Cand am aflat, am incercat sa iau masurile necesarae. De ce credeti ca am chemat-o pe Stoica si nu pe Botorogeanu?

De asta nu am putut sa aduc niciun martor. Toti sunt anagajati in instititii. Sunt pensionara, mi-am ratat cariera. Nici macar nu mi-au multumit.

Eu nu le-am ferit, stiam ca se stie. Stiam ca mi s-a cerut. Va spun, imi pare rau de cariera mea, am terminat facultatea cu zece. Am muncit si am vrut sa-i demonstrez copilului meu sa fie mandru de mine ca am reusit sa o aduc acolo unde este astazi", a declarat in lacrimi in fata instantei Floarea Alesu.

Constantin Claudiu Balaban a spus instantei in ultimul cuvant ca nu el a luat decizia de angajare si ca nu a semnat niciodata condica de prezenta la centru: "Imi pare rau ca am ajuns in situatia asta, am fost dat afara de la serviciu, nu am putut sa ma angajez nicaieri".

Adriana Botorogeanu: "Am inteles foarte bine ca am gresit. Precis regret ca am incalcat legea. Eu nici macar o amenda nu am primit. Tot ce va rog doar sa aveti putina clementa pentru situatai mea".

Nicusor Gheorghe: Ma consider nevinovat.

Olguta Sefu a explicat ca a fost un cosmar de 3 ani de zile, de cand si-a pierdut serviciul.

"Nu mai vorbim de partea profesionala pe care am facut-o cu tot sufletul. Eu niciodata nu am fost sanctionata, este o munca enorma acolo la DGASPC. Situatia este cea pe care v-am spus-o. Nu am stiut niciodata.

Nu am fost anuntata, nu am fost consultata la intocmirea organigramelor, trebuia sa fiu consultata. Cu domnul Dragnea nu am vorbit niciodata. Ma consider nevinovata, poate trebuie sa fiu mult mai atenta. Aveam peste 400 de salariati.

Nu eu am facut angajarile, chiar nu. Daca este posibil sa-mi dati ocazia sa-mi reiau viata de unde s-a oprit", a spus Sefu in ultimul cuvant.

19:10 - Ultimul care vorbeste este procurorul DNA, care cere respingerea apelurilor facute de inculpatii din acest dosar. O singura exceptie, cere admiterea apelului in cazul Adrianei Botorogeanu, una din secretarele PSD, care a si solicitat schimbarea pedepsei cu suspendare sub supraveghere intr-o pedeapsa cu suspendare simpla, din motive medicale.

"Criticile sunt comune tuturor inculpatilor. Ele au fost ridicate si la fond", sustine DNA.

Procurorul spune ca in acest proces infractiunea de fals intelectual nu s-ar fi prescris asa cum sustin avocatii, deoarece este vorba de o infractiune continua.

"Cererile de incetare a procesului penal sunt nefondate", spune DNA.

Procurorul a atras atentia asupra perioadei mari de timp, in care cele doua secretare au fost angajate la DGASPC Teleorman si nimeni nu a avut curajul sa zica nimic.

"Timp de 8 ani si jumatate si 4 ani si jumatate nimeni nu a vazut ca cele doua secretare lipseau de la munca? In conditiile in care daca alti functionari lipseau 10 minute erau sanctionati!", spune procurorul.

"N-au lucrat nicio zi la Protectia Copilului!", insista DNA.

18:44 - Avocatul Toni Neacsu, care o reprezinta pe Olguta Sefu, face trimitere din nou la exceptia completurilor specializate in fapte de coruptie. O pledoarie tehnica, cu trimitere la multe articole din legi si la modificarile legislative. Neacsu arata ca in acest moment, CCR urmeaza sa se pronunte in acest caz.

El cere admiterea apelului si trimiterea procesului pentru rejudecare.

Toni Neacsu face trimitere si la decizia CCR prin care s-a dezincriminat partial infractiunea de abuz in serviciu, in sensul in care se pedepsesc penal doar atunci cand se incalca actele normative primare, legi si OUG.

El insista ca in cazul clientei sale, Olguta Sefu, este vorba de cel mult o neglijenta in serviciu si in niciun caz de abuz in serviciu.

18:22 - Procesul a fost reluat. Mai sunt trei avocati, iar inculpatii trebuie sa-si sustina ultimul cuvant.

Avocatul lui Ionel Marineci cere achitarea clientului sau pentru abuz in serviciu in baza deciziei CCR privind dezincriminarea partiala a acestei infractiuni.

Aparatorul sustine ca nu sunt probe care sa sustina acuzatiile DNA.

"In cazul in care instanta constata fapta, sa dispuneti o pedeapsa mult mai mica. Marineci are circumstante atenuante, se poate da o sentinta cu suspendare", sustine avocatul.

17:51 - Inalta Curte a suspendat pledoariile avocatilor pentru o pauza de 15 minute.

Aparatorii Valentinei Marica si ai lui Nicusor Gheorghe, fosti directori in cadrul DGASPC Teleorman, cer incetarea procesului penal, pentru infractiunea de fals intelectual, deoarece a intervenit prescriptia raspunderii penale si achitare pentru abuz in serviciu, in baza articolului potrivit caruia fapta nu exista.

Ei sustin ca cineva poate fi tras la raspundere pentru abuz in serviciu, daca a stat in pasivitate si nu a sanctionat disciplinar pe cineva pentru absente de la serviciu.

17:43 - Al doilea avocat al lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a repetat in fata instantei mai multe exceptii procedurale, pe care le-a transformat in motive de apel.

Unul din acestea este chiar exceptia aflata pe rolul CCR, ca Dragnea nu a fost condamnat in faza de fond de un complet specializat in fapte de coruptie, ci de un complet obisnuit.

De asemenea, Flavia Teodosiu pune iar in discutie modul in care a fost numit completul, in faza de fond, cand judecatorul Constantin Epure a inlocuit-o pe Ana Maria Dascalu, care s-a pensionat.

"Lasand la o parte aspectele procedurale, eu nu pot sa spun decat un singur lucru: pe mine m-a ingrozit motivarea prin care un om este condamanat pe alegatii si pe intrebari retorice, si pe unele invocari sociologice, ceea ce n-ar trebui sa existe niciodata. Nu a fost dovedita niciun fel de instigare! Din punctul nostru de vedere este nevinovat", concluzioneaza avocata lui Liviu Dragnea.

"Noi cerem sa constatati totala nevinovatie si sa admiteti apelul nostru", conchide Flavia Teodosiu.

17:20 - Avocatul Marian Nazat a cerut achitarea lui Liviu Dragnea pe motiv ca fapta nu este prevazuta de legea penala si, deci, nu exista.

In peldoaria sa, care a durat aproape o ora, el a criticat marturia fostei sefe a DGASPC Telorman Floarea Alesu, a carei marturie a cantarit mult in condamanarea lui Liviu Dragnea.

"Totul sugereaza nevinovatia inculpatului. Aceasta situatie rezulta din probe fara nicio indoiala. Sa-l condamni pe baza unor probe subiective, a unor intrebari, pe declaratia unui martor nu este posbil", insista aparatorul.

Avocatul cere inlaturarea declaratiilor din procesul verbal de confruntare cu Floarea Alesu, pe motiv ca ele "nu se coroboreaza cu mijloacele de proba".

"Nu ne este greu de dovedit ca Dragnea nu era un fel de Dumnezeu, asa cum spunea un martor", conchide Nazat.

17:04 - Avocatul Marian Nazat, care-l reprezinta pe Liviu Dragnea, sustine ca acuzatiile de instigare la fals intelectual, in cazul clientului sau, s-ar fi prescris.

"S-a indeplinit termenul de prescriptie speciala, indiferent daca-l calculam in baza noului sau vechiul Cod penal. Inculpatul nu doreste continuarea procesului penal. V-as ruga sa constatati ca a intervenit aceasta prescriptie speciala", arata acesta.

In cazul infractiunii de instigare la abuz in serviciu, Nazat cere achitarea lui Liviu Dragnea. Potrivit acestuia, exista o "fractura logica" in descrierea acuzatiei.

Avocatul a criticat dur sentinta de condamnare din faza de fond: "Motivarea condamnarii in cazul Liviu Dragnea cuprinde 3 paliere. Un prim palier cuprinde argumente de ordin sociologic. Este citat un sociolog italian, care a scris o singura lucrare, despre societatea fascista. Sa compari societatea fascista cu societatea noastra este un argument grosolan", spune avocatul.

Al doilea palier al argumentelor, "unul hilar", spune Nazat, ca unul din martori a precizat ca "Domnul Dragnea era un fel de Dumnezeu. Toti il ascultau!".

"Nu a crezut ca o astfel de declaratie poate constitui pivotul condamnarii in Romania anilor 2019", este revoltat aparatorul.

"Ultimul palier este cel al intrebarilor retorice", precizeaza Nazat. El citeaza mai multe randuri din sentinta, in care magistrati isi explicau rationamentul pentru condamnarea lui Liviu Dragnea: "Sunt argumente care ignora in mod grosolan teoria aprecierii probelor".

16:47 - Avocatul Adrianei Botorogeanu, una dintre secretarele PSD anagajte la DGASPC Teleorman, precizeza ca a sa clienta a recunoscut acuzatiile in acest caz, inca de la inceputul anchetei.

Botorogeanu are mai multe probleme medicale, iar aparatorul cere ca pedeapsa sa fie una cu supendare spre minimul pedepsei.

16:40 - Avocatul lui Constantin Claudiu Balaban spune ca al sau client nu a avut in DGASPC Teleorman nicio o functie executiva, prin care sa fi putut sanctiona disciplinar un subordonat.

Asta in contextul in care acesta este acuzat ca nu a luat nicio masura pentru sanctionarea secretarelor PSD, care lipseau de la serviciu, dar primeau salariu.

Balaban ar fi riscat cel mult o sanctiune disciplinara, spune acesta.

"Toti au facut acelasi lucru. Toti au intocmit pontaje. Toata lumea a facut ce a facut si Balaban. Era o presiune incredibila asupra lor, ca-si pierd locurile de munca!", spune avocatul.

16:24 - Avocatul Floarei Alesu, fosta sefa a DGASPC Teleorman cere in primul rand desfiintarea sentintei de fond si trimiterea cauzei la rejudecare.

El face trimitere la exceptia care este pe rolul CCR, privind completurile specializate. In plus, avocatul sustine ca este o problema cu incadrarile juridice in cazul clientei sale.

"Hotararea fondului (de condamnare-n.red.) m-a surprins", spune avocatul.

Aparatorul mai arata ca infractiunile de fals intelectual de care este acuzata clienta sa s-ar fi prescris. In cazul infractiunii de abuz in serviciu, avocatul face trimitere la decizia Inaltei Curti din cazul Turceni-Rovinari-Victor Ponta, in care s-au dat decizii de achitare.

15:50 - Avocatul Floarei Alesu, fosta sefa a DGASPC Teleorman: "Nu am agreat niciodata judecati facute la ore atat de tarzii, fiecare avem un bioritm. Dar va rog sa ma scuzati daca sunt neconcordante".

Instanta: Oricum o sa amanam pronuntarea, puneti concluzii scrise.

Avocatul cere desfiintarea sentintei de fond si trimiterea cauzei la rejudecare.

El face trimitere la exceptia care este pe rolul CCR, privind completurile specializate.

Pronuntarea ar trebui data pana pe 1 iunie, cand se pensioneaza judecatoarea Luciana Mera. Asadar, sentintele le vom afla inaintea deciziei CCR in cazul completurilor specializate.

15:44 - Procurorul prezinta Inaltei Curti probele in baza carora isi sustine acuzatiile.

"Va solicit sa reanalizati apelurile si sa-l condamnati pe Liviu Dragnea si pentru infractiunea de fals intelectual", arata DNA.

Procurorul face trimitere la declaratia sefei de Personal de la DGSPC Teleorman, care povesteste cum Floarea Alesu s-a dus cu schema organizatorica la Liviu Dragnea.

"S-a dus cu o schema care nu i-a convenit lui Liviu Dragnea si s-a intors cu alta. Au infiintat Serviciul Secretariat, condus de Bombonica Prodana, unde au fost angajate cele doua secretare", arata aceasta.

Potrivit ei, este vorba de un transfer tipic al faptei de la autorul moral al faptei catre cel care executa infractiunea. Ea face trimitere la infractiunea de instigare la fals intelectual de care este acuzat Liviu Dragnea.

Procuorul DNA insista pe marirea pedepselor in acest caz pentru toti inculpatii.

15:35 - Procurorul DNA cere condamnari si pentru acuzatiile de fals si instigare la fals, pentru care inculpatii au fost achitati in prima instanta.

"Voi trece in revista probatoriile care au determinat implicarea inculpatilor in savarsirea acestor infractiuni. Situatia permisa a fost relatata chiar de cele doua angajate, Stoica si Botorogeanu. Inculpata Stoica a relatat ca Dragnea a fost cel care a luat decizia ca ele doua sa fie angajate la DGASPC, dar sa lucreze la partid in continuare.

Instanta de fond l-a condamnat pe Dragnea pentru instigare la abuz in serviciu si a retinut ca avea un ascendent pe linie profesionala si politica asupra inculpatei Alesu", arata DNA.

15:26 - Procurorul DNA anunta ca cere pedepse mai aspre pentru inculpati: "Solicitam aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, asa cum a apreciat instanta de fond".

15:22 - Completul de 5 judecatori a respins cererile de amanare si exceptiile invocate de avocati.

"Cauza este in stare de judecata. Procurorul DNA are primul cuvantul", spune presedintele Completului de 5 judecatori.

14:52 - Inalta Curte a suspendat sedinta de judecata pentru a delibera pe cererea de amanare, pe exceptiile invocate si pe suplimentarea probatoriului.

Procurorul DNA a pledat timp de aproape 40 de minute impotriva exceptiilor ridicate de avocati si insista ca acest proces sa se solutioneze astazi.

14:41 - Sala de judecata este arhiplina, inculpati, avocati, jurnalisti si jandarmi. Este foarte cald, iar multe persoane stau in picioare.

14:34 - Procurorul DNA cere respingerea ca inadmisibile a exceptiilor de neconstitutionalitate.

Potrivit acestuia, cererea de suplimentare a probatoriului nu este utila in acest moment al procesului.

Magistratul pune concluzii de respingere a exceptiilor ridicate de avocatii lui Liviu Dragnea.

14:30 - Ceilalti avocati din dosar sunt de acord cu amanarea dupa data de 5 iunie si cu sesizarea CCR.

14:24 - Avocatul Olgutei Sefu, Toni Neacsu, cere schimbarea incadrarii din abuz in serviciu in cea de neglijenta in serviciu, deoarece nu ar fi existat intentia.

Neacsu ridica si problema Lucianei Mera, care trebuie sa se pensioneze de la 1 iunie.

"In momentul in care se depune cererea de pensionare, judecatorul trebuie degrevat de mai multe sarcini, potrivit unei decizii CSM. Vrem sa analizati acest aspect", declara Neacsu.

Toni Neacsu cere amanarea procesului dupa 5 iunie, cand trebuie sa se pronunte CCR in cazul completurilor specializate.

14:19 - Celalalt avocat al lui Liviu Dragnea, Marian Nazat, cere suplimentarea probelor din acest caz. El vrea ca DNA sa depuna la dosar documentul din care sa reiasa modul de solutionare al dosarului fostei sefe DGASPC Teleorman, Floarea Alesu.

"Acest caz a fost nesolutionat 7 ani de zile. Se incearca manipularea martorului", sustine Nazat.

Floarea Alesu a fost unul dintre martorii in baza carora DNA si-a fundamentat acuzarea, arata acesta. Avocatul sustine ca este pusa sub semnul intrebarii marturia fostei directoare a DGASPC Teleorman.

14:14 - Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, mai anunta Inalta Curte ca mai ridica si 2 exceptii de neconstitutionalitate.

Prima exceptie vizeaza reaudierea martorilor in faza de apel, in cazul infractiunilor in care s-a dat achitare.

O a doua exceptie vizeaza articolele care stabilesc modul de calcul al prescrierii faptelor.

14:00 - In momentul in care presedintele Completului de 5 judecatori, Aida Popa, se pregatea sa anunte ca a fost finalizata cercetarea judecatoreasca in acest caz, avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, spune ca vrea sa ridice o exceptie.

"Noi avem o cerere, o exceptie de nelegalitate. Am studiat tot site-ul ICCJ si am constatat ca exista niste elemente care ne pun in dificultate judecata", explica aceasta.

Avocatul lui Dragnea este nemultumita de modalitatea in care a fost ales sa faca parte din completul de fond judecatorul Constantin Epure, cel care a luat locul judecatorului Anei Maria Dascalu, care s-a pensionat.

"Noi cerem citarea Colegiului de Conducere. Au dat doua hotari cu exces de putere, care sunt nelegale", insista avocatul.

"In 2016 lipsea acest element al specializatii unui judecator. Vrem sa vedem modalitatea si criteriile pentru care Colegiul a decis numirea lui Constantin Epure in complet", explica avocata lui Dragnea.

13:53 - DNA renunta si la cererea de schimbare a incadrarilor juridice in cazul unor inculpati, din forma simpla a infractiunii, in cea continuata.

Solicitarea viza atat infractiunile de abuz in serviciu, cat si pe cea de fals intelectual. Inalta Curte a luat act de solicitarea DNA.

13:42 - Renuntam la sustinerea exceptiilor de neconstitutionalitate, a declarat procurorul DNA in deschiderea sedintei.

"Exceptiile nu au legatura cu acest caz", explica acesta. Avocatii din dosar arata judecatorilor sa ia act de acest demers.

Prin aceasta miscare a procurorilor se vizeaza ca dosarul sa se judece cat mai repede.

13:36 - A inceput procesul! Lipsesc patru inculpati, printre care Liviu Dragnea, Bombonica Prodana si una dintre secretarele PSD, Anisa Stoica.

13:20 - In dosarul lui Liviu Dragnea a fost schimbat procurorul DNA de sedinta. In locul procurorului Raluca Mirica intra un magistrat cu experienta, Elena Grecu.

Elena Grecu a candidat anul trecut pentru sefia DNA, intr-o procedura in care Tudorel Toader i-a respins pe toti candidatii.

12:53 - Continua procesul la Dan Sova, care vrea sa sesizeze CJUE.

De afara, din fata Inaltei Curti, se aud in sala cum taberele pro si anti Dragnea striga unele la altele: "PSD, PSD!" si "PSD, ciuma rosie!".

Jandarmii i-au anuntat prin portavoce pe protestatarii din ambele tabere ca au 5 minute sa paraseasca zona, cam in acelasi timp cand de la Curtea Constitutionala aflam ca mult asteptata decizie pe completurile specializate este din nou amanata.

Liviu Dragnea nu a venit deloc luni la Inalta Curte.

12:34 - S-au reluat procesele in sala. Primul este cazul fostului senator PSD, Dan Sova. Avocatul lui Dan Sova este nemultumit ca DNA a facut contestatie in anulare in cazul clientului sau, iar la liderul PNL, Ludovic Orban, nu a facut.

"DNA vrea sa agraveze situatia clientului meu", spune avocatul. El anunta ca vrea sa sesizeze Curtea de Justitie a UE, in acest caz.

Dupa cazul Sova urmeaza dosarul lui Liviu Dragnea.

11:44 - Termenul pentru dosarul in care Dragnea e condamnat in prima instanta pentru ca a angajat doar pe hartie la Protectia Copilului Teleorman secretare PSD trebuia sa inceapa la ora 11:00, insa judecatorii au amanat pentru ora 12:30. Cel mai probabil, ei asteapta intai sa vada ce va decide CCR in legatura cu completurile specializate.

11:13 - Multi dintre cei 300 de sustinatori sunt veniti din Teleorman.

"Am venit sa-l sustinem pe dl Dragnea. Nu se stie daca este in pericol deocamdata, dar speram sa fie bine. Il sustinem sufleteste. Sunt alaturi de dansul pentru ca e de la mine din judet", a declarat, pentru Epoch Times Romania, unul dintre sustinatori.

Barbatul a adaugat ca este lacatus-mecanic si este in concediu, astfel ca a putut sa vina sa-si arate sustinerea pentru seful PSD.

Si alti sustinatori din jurul sau au declarat ca sunt tot din Teleorman veniti.

11:08 - A crescut si numarul protestatarilor si, odata cu ei si "vigilenta" jandarmilor. Protestatarii au afisat un banner mare cu mesajul "Insist pentru statul de drept", moment in care jandarmii au venit sa il ceara sa il stranga, motivand ca afisarea oricarui banner ar fi "instigare la violenta".

"Decizia Inaltei Curti spune ca nu mai exista protest spontan. Orice banner afisat devine adunare publica nedeclarata", le-a spus jandarmul protestatarilor, nefiind clar daca cei aproximativ 300 de sustinatori ai lui Dragnea ar avea autorizatie pentru manifestatia lor.

Dupa cateva momente tensionate, protestatarii au acceptat sa stranga bannerul, dupa ce jandarmii le-au cerut acelasi lucru si sustinatorilor lui Dragnea.

10:47 - E asteptat sa ajunga si Liviu Dragnea, insa surse politice au declarat pentru Ziare.com ca seful PSD le-ar fi zis colegilor de partid ca nu se va prezenta la termen. Dragnea trebuie azi sa sustina ultimul cuvant, insa judecata continua si daca nu se prezinta la ICCJ.

10:44 - Au venit avocatii lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu si Marian Nazat, si mai multi inculpati din dosar. Niciunul nu a facut declaratii in fata jurnalistilor.

10:02 - Sustinatorii lui Dragnea au inceput, la 10 fix, sa scandeze "PSD, PSD!". Numele partidului de guvernamant rasuna pana in sala de judecata, transmite corespondentul Ziare.com. Intreg momentul nu a durat insa mai multe de cateva zeci de secunde.

10:00 - In asteptarea lui Dragnea, curtea ICCJ s-a umplut de VIP-uri care au azi termene in diverse dosare de coruptie. Printre ei, fostul ministru PSD Dan Sova si Alexandru Mazare, fratele fostului primar PSD al Constantei, care astazi va fi extradat din Madagascar.

09:42 - Trotuarele din jurul sediului Inaltei Curti au devenit neincapatoare pentru persoanele venite sa-l sustina pe Dragnea. Deja sunt in jur de 300 de sustinatori, insa au inceput sa soseasca si persoane care il contesta pe seful PSD, informeaza Digi24.

08:48 - Numarul sustinatorilor lui Dragnea a crescut considerabil. In fata sediului Inaltei Curti sunt peste 100 de persoane, transmite corespondentul Ziare.com. Jandarmii au montat garduri de protectie. Oamenii prezenti nu au pancarte si nici nu scandeaza mesaje de sustinere pentru seful PSD. De altfel, termenul de judecata incepe efectiv la ora 11:00.07:57 - Numarul jandarmilor de la Inalta Curte este mai mare decat intr-o zi in care pe rolul instantei nu se judeca dosare in care apare numele lui Dragnea.07:40 - In fata sediului Inaltei Curti au inceput sa se stranga sustinatori ai liderului PSD, Liviu Dragnea, transmite corespondentul Ziare.com.

Se schimba completul?Procesul se judeca contra-timp, in contextul in care unul dintre judecatorii din acest dosar, Luciana Mera, se va pensiona incepand cu 1 iunie.

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte, "2 Penal", care-l judeca pe Dragnea, este format din Rodica Aida Popa - fost vicepresedinte al Inaltei Curti, Lucia Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera si Simona Enceanu.

In cazul in care procesul se amana, Luciana Mera va fi inlocuita cu un magistrat supleant. Probele importante din acest dosar ar trebui readministrate, potrivit procedurii, iar cazul practic va fi reluat.

Detalii despre acest caz: Procesul lui Dragnea se amana pana pe 20 mai, asa cum a vrut el. Filmul sedintei de judecata, in care a acuzat un dosar politic si a strigat ca e nevinovat (Foto&video)
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 144021 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
hello
rank 5
Sa speram ca acest complet de judecata va da condamnarea pe care
o merita mafiotul sef infractor drakknea ! Oricum, individul nu va scapa in viitor de celelalte procese, in special de cel cu 21 de milioane de euro furate prin teldrum ...
MosCraciun
rank 5
Intr-un proces in care s-au tras deja toate sforile, dar in care
toti complicii si-au recunoscut vina, in afara de tartorul principal, nu vad cum ar putea scapa domnul Nicolae Dragnea de puscarie. Dupa cate stiu, CCR nu are nici o autoritate judecatoreasca sau legislativa.

Domnul Dragnea are tot interesul sa fie condamnat cat mai repejor, fiindca vine tare din urma OLAF si cele 22 de milioane de euro palmate de domnia sa. De asemenea, poate ca si Tribunalul Militar incepe sa-l intrebe de distinsul domn Dragnea, despre detaliile gazarii romanilor din 10 august 2018.

Indiferent ce va fi maine, ii prevad domnului Dragnea un viitor racoros, calm, cu scurte plimbari in curtea comuna.
Cucucorapshan
rank 4
Instigare la abuz in serviciu - 3,5 ani condamnare?
In situatia cand 4 ani au luat Basescu, prins cu Mormanul(si care a ramas cu banii), sau Cocos, prins cu mai multe Mormane, toti cu probe DE NECONTESTAT!

De ce slugile Statului Paralel iau achitare, eventual 2-4ani cu probe de infractiuni teribile si inamicii aceluiasi Stat Toxic iau executare si cel putin DUBLU? Justitia nu e la fel?

Cand va fi Justitia egala pentru toti?
jelu
rank 5
Slugile Statului Paralel,nu iau achitare,
ci primesc intre 10-18 ani de puscarie si fac doar DOI ANI si JUMATATE!!!
Chiar daca FURA si PAGUBESC statul roman de sute de milioane de euro,asa cum au facut-o:
1.puscariasul nastase,cu sute de miliane de euro
2.puscariasul voiculescu,care a furat 600 milioane de dolari si a pagubit statul roman de 65 milioane de euro
3.puscariasul dragnea,care a deturnat 27 milioane de euro,fonduri europene
silvia_h
rank 5
Se amana! Si se tot amana, o sa se reia de la zero, se taraganeaza,
... pană se prescrie. A ajuns justitia sa se teamă de acest escroc analfabet. De ce? Pentru ca si magistrații sunt corupți precum Dragnea și acoliții!
movici
rank 5
Cine striga PSD PSD ??? O Gasca de Interlopi
Manelisti Sudisti ,platiti de Dantura Galbejita??😀😀
Ina18
rank 5
Zice un sustinator Dragnea:
"As lua mitraliera si as trage in toti!"
-Care toti?-intreaba reportera.
Toti astia a'lui Soros!-zice omul.
PNLPC
rank 4
Unde te duci,tu frateeeee!?😰😰😰😰😰
Pe noi,cui ne lasi!?😭😭😭😭😭
silvia_h
rank 5
Azi, 20 mai, completul de 5 de la ICCJ are ocazia să arate românilor
... și Europei că nu se teme de Liviu Dragnea și că poate infăptui un act de dreptate fără teama de consecințe.
Hotărarea judecătorească nu poate fi amanată la nesfarșit.
v_sile
rank 5
Completul ICCJ ar putea azi sa faca un bine tarii
Sa terminam odata tot circul asta mizerabil. De trei ani de zile, prioritatea guvernarii PSD/ALDE e sa il scape pe Dragnea de puscarie.

Zau ca eram mai castigati daca dadeau imediat o lege "DRAGNEA nu are voie sa faca puscarie" si cu asta, basta. Pentru ca nu au putut asta, au macelarit legile justiei, Codul Penal, au dat afara procurori sefi, au infiintat sinistra Sectia Speciala care sa bage groaza in procurori si sa albeasca dosare.

Au intors tara pe dos pentru un om.

ICCJ, faceti un bine tarii asteia de care apartineti si voi si dati naibii verdictul ala odata.
MacGigi
rank 5
Sper ca Justitia romana sa fie constienta ca azi
da un examen in fata romanilor, a Diasporei si in fata Europei.
In tarile civilizate, coruptii sunt in puscarie, nu in parlament.
valll
rank 5
Ca aceasta tara sa se vindece...
ar trebui ca toti infractirii sa plateasca, in frunte cu cei investiti in cele mai inalte demnitati, dar isi bat joc de ele si de tara.
Pentru reaua credinta cu care au actionat, judecatorii CCR ar trebui condmnati cu executare, fara dreptul de a-si reduce pedepsele.
Sper ca le va veni si lor timpul, prea isi fac de cap.
silvia_h
rank 5
Sustinătorii cu cat au fost plătiți?
... Bine de știut!
Ina18
rank 5
Un alt sustinator Dragnea:
"Ne-a(sic)incalecat strainii!"
PS Am remarcat ca,de data aceasta,sustinatorii Dragnea se dau mai civilizati,unul spune ca el cauta de 4 ani doctori sa-i angajeze(???)dar i-a alungat PDL-ul.
-Sunteti medic?
-Nu,da'sotia!
Sotia cui?
DAN-795
rank 5
APARATORII DIN Teleorman , nu pot fi altceva decit
partenerii de jaf si furt ai lui Dragnea care , nu vad ce calitati au gasit la acest condamnat de drept comun , un mare pafarist pe care un clan mafiot l-a dorit jupin in politica de jefuire a statului roman .

Acelasi tip de cumetre analfabete , gen Vasilica , pledau pentru nevinovatia acestui criminal cu numele de Dragnea , care a marit salariile si pensiile , cu bani de la bugetul acestui trintor palavragiu .
Salamcusoia
rank 5
Romania MERITA MAI MULT decit hotzi
La copii, la ciordit banu
Dragnea este nambar uanu
silvia_h
rank 5
Procesul lui Dragnea ar trebui să înceapă la ora 11. Persoane cu
... aspect dubios - interlopi PSD-iști - continuă să vină in număr tot mai mare in fața ***ții Supreme. De asemenea, au fost mobilizați zeci de jandarmi și s-au instalat garduri de protecție.
Sursa: Presa independentă
valll
rank 5
Judecatori lipsiti de demnitate profesionala
Sunt penibili cu atatea amanari. Demonstreaza ca facceeace le este interzis, adica sa accepte influente politice.
Legea e lege, ei trebuie sa o cunoasca si sa-si asume intrpretarea ei, acolo unde e interpretabila. Asta fac adevaratii magistrati.
Dar ei, asteapta sa se ascunda dupa decizia CCR - o alta grupare de impostori.
medgidnicolai
rank 5
esti la fata locului mai silviule
nu stiam ca esti reporter de teren. prea transmiti instant. madam grecu de la dna a renuntat la incadrarea juridica si la exceptii invocate anterior de parchet. tocmai astazi. oare de ce. dragnea trebuie condamnat astazi neaparat. nu va fi asa. de ce ve-ti afla din motoivarea judecatorilor curtii. cel mai bun motiv, faptul ca ccr nu s-a pronuntat pe completele de 5 specializate. asa ca poti sa mai injuri ccr si iccj cateva zile, pana dupa alegrile europarlamentare.
parerea
rank 5
CUCULE,
de ce nu i-ai cerut lui TeTe bubosul, "genialul" vostru hot, sa ofere legislatia unitara pe intreg plaiul mioritic! De la Doamna Monica Macovei la L.C.Kovesi, toti oamenii onesti din justitie au cerut acest demers Parlamentului si, "majoritatile" din acesti 30 de ani, ce au facut? NIMIC! Oare de ce n-a vrut porcarul sa fie judecat la Bucuresti, ca la Cluj? Pentru aceleasi fapte?
Nea_Vasile
rank 3
Irinuca, draga de ea...
ii pregateste valijoara lui Liviulica, a pus si niste chiftelute pe care sa le imparta cu mazarica-Bon'du-elle atunci cand o sa-si depene amintirile malgase si praziliene.
DAN-795
rank 5
CA O CONCLUZIE CERTA , procesele clanului aflat la
putere nu pot fi judecate in tzara si , toate eforturile justitiei s-au dovedit neputincioase , iar hotii natiei ne rid in nas si, toate astea dupa eforturi imense si o cheltuiala uriasa platita inutil .

Este imperios necesar ca aceste procese sa fie incadrate intr-o categorie SPECIALA si cei cu DREPTURI SPECIALE sa fie obiectul unor altor instante , eventual in una din tzarile vecine , atita timp cit toate astea reprezinta un precedet foarte periculos ...cine din justitie isi mai face treaba cind este cert ca daca vrea DADDY ,
vei fi anchetat de SECTIA SPECIALA ???!!

Asteptam masuri eficiente , propuneri. Sunt prea multe situatii cu un final usor de prevazut , pentru o natie ce nu are nicio vina .
movici
rank 5
Free Dantura Galbejita , ca nu e Dumnezeu...🤣😂
Pe Dumnezeu puteti sa-l bagati la puscarie 3 ani 6 luni 😀🤣😂
Prostia manelista Sudista, si astia se mai cred Avocati???
inovator
rank 5
Daca era Basescu in cauza ar fi spus ca el nu a
semnat nimic cu manuța lui, asa cum a spus si in cazul disparitiei flotei navale comerciale a Romaniei! Dady, care a fost crescut de Basescu, nu a semnat nici el nimic! Udrea cand a fost ministru peste dezvoltarea Romaniei n-a semnat niciun document, si-a delegat atributiile adjunctului! Ghinionul ei a fost ca a luat mita din gala Bute! Deci, despre ce vorbim? Ce vina are Dragnea ca romanii sunt slugarnici cu sefii lor si le sorb toate vorbele? De ce acele slujbase, care conduceau cresa de copii sarmani,nu l-au pus pe Dragnea sa le semneze un ordin de delegare a celor doua fatuci care lucrau ptr partid? Pe buna dreptate Dragnea spune ca nici nu stia unde sunt angajate ele doua fete! Oare prin condamnarea lui Dragnea, fara probe, se vor rezolva toate problemele politicii romanesti?
niculaeda
rank 5
"LIVE Sentinta pentru Dragnea nu va fi data azi. DNA cere pedepse ma
mari, avocatii se declara obositi: Fiecare avem un bioritm"

- pai daca se declara obositi , sa renunte ! sa treaca pe social , are grija daddy de ei ! :o(((
jelu
rank 5
"Sentinta pentru Dragnea nu va fi data azi....
...Avocatii lui cer achitarea: Nu ne este greu de dovedit ca Dragnea nu era un fel de Dumnezeu"

Ruslocule,mai ai resurse sa traiesti???....
ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha ha
la colhoz cu tine:o))
Dreak de comentariu greoi si plin de copy paste ai,STFIGIPLMDP
Felicia
rank 5
Justitia,favorizează infractorii Statului Paralel!
Puscariasul Dan Felix Voiculescu a primit 10 ani pentru FURT,DETURNARE DE FONDURI de 65.000.000 euro din care a facut doar 2,5 ani!!!!
Puscariasul Liviu Nicolae Dragnea,va fi condamnat(pe langa pedepsele actuale) si pentru deturnarea a 21.000.000 euro,fonduri europene(dosarul TelDrum)
Problema este ca legea romaneasca este PROASTA,in loc sa se adune numarul de ani de puscarie,infractorul Dragnea poate sa faca doar pedeapsa cea mai mare
O tampenie,in loc de o pedeapsa cu inchisoarea de 2,5 ani(referendumul)
+ 3,5 ani(bombonica)+ 10 ani(TelDrum),
adica 16 ani de puscarie,va face doar 10,adica pedeapsa cea mai Puscariasul Voiculescu a primit 10 ani pentru FURT,DETURNARE DE FONDURI de 65.000.000 euro.
Puscariasul Dragnea,va fi condamnat(pe langa pedepsele actuale) si pentru deturnarea a 21.000.000 euro,fonduri europene.
Problema este ca legea romaneasca este PROASTA.
In loc sa se adune numarul de ani de puscarie,Dragnea poate sa faca doar pedeapsa cea mai mare.
O tampenie,in loc sa faca 2,5+3,5+10,adica 16 ani de puscarie,va face doar 10,adica pedeapsa cea mai mare...
Si aia cine stie cum o mai face prin "spitale"
opus9
rank 5
.
Mazăre a dat cu burta de pămant in escala de la Paris, ca să poată cere azil politic in Franța. Franțujii, au rămas insensibili la istericalele lui, mai ales că la Orly, sau unde a fost scena cu pricina, este un neverland. Prin urmare, bufonul a fost cărat chiar la aeroport, intro cameră de detenție.
becher
rank 5
ultimul termen
si prima zi la,Rahova.
Comentariu inadecvat
alfabeta
rank 5
In momentul in care DNA a renuntat...
... infractiunea in forma continuata a intervenit prescrierea faptei petrecute in urma cu 13 ani.

"PRESCRIPŢIA Art. 124 Prescriptia specială: Prescriptia inlătură răspunderea penală oricate intreruperi ar interveni, dacă termenul de prescriptie prevăzut la art. 122 este depăsit cu incă o dată."

"Conform DNA, Adriana Botorogeanu era incadrata din anul 2005 la DGASPC Teleorman in functia de inspector de specialitate in cadrul Serviciului administrativ, in conditiile in care ea figura si ca salariat in cadrul unei societati comerciale din Alexandria. De asemenea, Anisa Niculina Stoica era incadrata, din anul 2006, in functia de referent la Serviciul administrativ din DGASPC Teleorman."
opus9
rank 5
.
Spuneți parola: Nici Dragnea nu este Dumnezeu! Va afla peste o săptămană că procesul se ... smantană... prea bună, prea ca de la țară ! Și musca biobazae !
tgg
rank 5
justitie de harat...
asteapta referendumul ca sa vada de ce parte sa se aseze...tara de nimicuri...
Te-o
rank 5
Infractorul dragnea sfideaza justitia prin neprezentare la proces!
Completul de judecatoare ar trebui sa considere acest ultim act de dispret fata de justitia romana si,implicit,fata de ele,o circumstanta agravanta care sa duca la o marire a pedepsei cu executare,cum a solicitat noua procuroare de caz!
Sper ca luni 27 mai 2019,Romania sa fie debarasata de acest cancer national care a tras Romania in jos fiind necesari catia ani pentru recuperarea distrugerilor aduse de mafiotul PSD-ist statului de drept,echilibrelor macroeconomice mostenite de la Boc,si ,nu in ultimul rand,imaginii Romaniei in UE si in lume!
Asa sa ajute Dumnezeu Romaniei,romanilor si judecatoarelor care vor da verdictul!Teo
alex-7
rank 5
In sfirsit dictatorul va fi doborat...
"Dezastru total pentru Liviu Dragnea! Va fi obligat să-și dea demisia pe 27 mai! Cine va deveni noul președinte al PSD. Surpriza este uriașă (SURSE) ".Irina ramane singura...(Iubita lui Dragnea, o amanta excelenta !)
bob23
rank 1
Nu se poate😭😭😭😭😭
El este mama poporului rroman.
silvia_h
rank 5
”Aparatorii, veniti din Teleorman”.Gresit, n-au venit, au fost adusi
... și plătiti ca sa vina. Respectati adevarul ca toți stim cum isi castiga PSD susținerea celor fara educatie și cultura.
cipriotu
rank 5
Corect, amice bob,Dragnea e mama
Interesant de stiut ar fi cine e tata. Adica ala care i-a tras-o. Traian sau Decebal? Sau amandoi?

Oricum, la parnaie o sa fie "mama" din belsug. Tot poporul de pe-acolo o sa-l iubeasca. Zi si noapte. Mai ales noapte.
Tome
rank 5
Atâta agitație ... Atâta circ ..
...știind ca este doar o simulare !
A ceea ce ar trebui sa fie justiție ...
Gile
rank 5
Interesant
Credeti ca asa arata un individ care stie ca pe 20.05.2019 i se poate decide soarta pe termen mediu si lung ?
Este foarte clar ca dublul condamnat penal Dragnea stie foarte bine ca va scapa basma curata umilind din nou justitia !
TZEPESH
rank 5
Jos ciuma rosie
Infractorii tradatori stau la puscarie.Singurukl loc unde nu se respecta regula se pare ca este tara infractorului sef al PSD unde infractorii stau la plaja in tari exotice!
FrumoasaTara
rank 5
Ne facem in continuare iluzii ca vreun infractor va fi condamnat ...
... dupa cum merita !
FALS !
Gruparea infractionala organizata psd alde udmr minoritati care a promis tuturor infractorilor de frunte ca ii va scapa, S-A TINUT DE CUVANT !!!
Au mituit indatorand Romania judecatori, procurori, securisti, bugetari, jandarmi, polististi, militari, falsi revolutionari, personal medical de toate categoriile, pregatit si meritoriu, sau nepregatit, iresponsabil si fara sa merite nici un fel de marire de salariu s.a.m.d. acordandu-le discretionar fel de fel de privilegii, pensii si venituri speciale, iesiri la pensie la 40 de ani, pensii mai mari ca salariul, indemnizatii si scutiri de tot felul, pomeni, peste pomeni, iar rezultatele se vad.
Se dau in prostie condamnari cu suspendare, toti hotii dovediti sunt liberi, se gasesc cu complicitatea justitiarilor fel de fel de pretexte pentru neaplicarea legii, iar in pofida tuturor postarilor noastre, a demonstratiilor, lozincilor si argumentelor noastre care nu prea reusesc sa ii convinga pe cei obisnuiti si interesati sa-i voteze pe hoti, deci in pofida manifestarilor noastre, infractorii isi vad in continuare, nestingheriti, de treaba !!!
Putem actiona EFICIENT doar iesind la vot, votand Alianta 2020 USR PLUS si convingand alti cunoscuti, colegi, vecini si prieteni, sa vina la vot si sa voteze aceeasi alianta, in caz contrar disiparea voturilor la componentele asa-zisei opozitii va duce la perpetuarea conducerii Romaniei de catre gruparea infractionala organizata psd alde udmr minoritati !!!
homer
rank 3
........................frumoasa tara? care?
...mie mi se pare o tara Foarte Urita!....Succese!....
viorel ratiu cincinnati oh usa
v_sile
rank 5
Cat de iubit e intaiul fiu al tarii!
Nu pot sa ma abtin sa nu remarc. Sute de oameni veniti sa il sustina pe Dragnea in fata judecatorilor!

"Hai, mai, ca nu a omorat pe nimeni, a furat si el niste bani de la copiii saraci, ce mare lucru. Bani din care ne da si noua din ei, voi de ce credeti ca suntem aici? Ca il iubim pe Dragnea?"
Cucucorapshan
rank 4
Dupa teoria voastra orice furt e "de la copii saraci"!
Doar se stie ca fondul de salarii intr-o institutie de ingrijire a copiilor e SEPARAT de bugetul copiilor si nu il influenteaza! Daca cresc salariile in institutie nu se iau bani de la "copiii saraci"!

Deci si Iohannis a furat de la copii saraci, Basescu a furat de la copii saraci, Udrea, Mazare, Blaga, Videanu, etc, toti au furat de la copii saraci!
Teoria voastra!
barabula
rank 5
orice furt
este furt si faptuitorul trebuie sa-si ispaseasca pedeapsa si sa returneze daunele indiferent cum il cheama si de unde este.
PUNCT!
Comentariu inadecvat
un_cetatean
rank 2
Scurt si cuprinzator
Deci nu contesti fapta penalului, incerci sa ne explici ca a furat din alta parte. Si daca a furat din alta parte, nu se mai aplica legea. Putem sa inchidem ochii si sa il iertam. A furat. Nu conteaza de unde si cat. Furtul este furt in orice tare, in orice limba, religie, galaxie. Si se pedepseste.
MosGerila
rank 5
Circul acesta al proceselor este lovitura de Gratie pentru
flausatul din Gratia. A fost condamnat deja de toata Romania, de Diaspora si de catre Europa. Cat despre Canada sau SUA, nu mai vorbesc. Si nici cu Bibi parca nu se mai intelege Stirbul :)))
Nicolae Dragnea este ajuns in stadiul de MOASTE :))) Oscioare, carnitza si zgarciuri...
hello
rank 5
Luni, pe 27 mai vom avea o tripleta de succese !
Referendumul acceptat, mafiotii cu putini europarlamentari si mafiotul sef drakkne merge direct la puscarie ! Romani, NU mai VOTATI mafiotii din psd, alde si udmr !!!
cipriotu
rank 5
Si o alta remarca, Vasilica:
Acum nu mai dau jandarmii cu gaze? Nu-i mai baga la duba pe aia care protesteaza? Cand a fost vorba de alte proteste, sareau unii pe-aici cu gura ca tulbura linistea publica si n-au autorizatie de protest. Da' astia de acum au?

E dezgustator sa vezi ca forte de ordine ale Tarii nu mai sunt ale Tarii, ci ale unui Infractor in fata caruia stau in pozitie de drepti. Iar daca Infractorul o sa pice, cu ce obraz patat o sa se mai arate fortele astea de ordine in fata poporului? Fiindca au jurat sa apere si sa slujeasca Poporul, nu Infractorul.
oranghutan
rank 5
Cum, dom'le, ăştia chear vrea să-l bage la zdup pe duomnu' dracnea?
Păi cine ii mai zice lu' duoamna veorica ce să facă si ce să zică pe unde se duce, că numa' si numa' duomnu' dracnea stie programu' de guvernare, din doască-n doască
Se vede că ie o uneltire a lu' Soros si a agenturilor străine, să destabilizeze tara si guvernu pesedeilor!
Te-o
rank 5
Cele cinci judecaroare sunt suverane in luarea deciziei definitive!
Procesul este la limita timpului!
Nu cere nimeni acestor cinci judecatoare sa nu respecte legea,dar le cerem sa o APLICE!
Infractiunea este evidenta si pentru un copil!
Aceste judecatoare au in mana lor viitorul independentei justitiei,si,fara exagerare,al tarii!
Dragnea este un cancer national din multe puncte de vedere!
Pentru a-si salva pielea de puscaria bine meritata,acest multiplu infractor
-a distrus statul de drept instaurat cu atata efort in Romania)
-calca in picioare legile,fortand(anti-legi) de protejare a infractorilor
-a aruncat Romania la marginea Europei punand-o in fata aplicarii art.7,
-a creiat haos economic creind prin masuri populiste cea mai mare inflatie din UE,
-deficite enorme ale balantei de plati externe
-indatorarea tarii pe decenii
-inghetarea investitiilor nationale si neutilizarea miliardelor de euro gratuiti(crima economica)
-pentru a beneficia de voturile UDMR a vandut acestora suveranitatea nationala asupra teritoriu statal
-a infiintat odioasa instituie a Inspectiei Judiciare,o adevarata Inchizitie a justitiei independente
etc etc
Evident ,toate aceste aspecte nu au un impact asupra deciziei completului de judecata,care judeca exclusiv infractiunile sub aspectul incalcarii legilor,dar vreau sa atrag atentia judecatoarelor respective ca si in alte tari,de ex.in USA ,judecatorii cantaresc toate implicatiile sociale ale actelor unui inculpat!Teo
Comentariu inadecvat
barabula
rank 5
nu va este
ma rusine sa faceti presiuni asupra justitiei dupa ce ati devalizat tara asta?
cum sa ajunga ma un condamnat pentru fapte penale staroste in tara asta? hotii au ajuns sa fie eroi nationali in romania mujicilor!?
manero
rank 4
barabula
medgidnicolai a realizat ce propaganda retarda afiseaza pe aici asa ca si-a sters postarea. Nu-i mai amesteca gandurile ca acum este in panica, este posibil sa-si piarda solda pe ziua de azi.
manero
rank 4
nicolai
Asa este ai dreptate...noua ne sunt dragi eroii nationali imbracati in material zebrat! Cum spui? Ca daca intra la puscarie are sanse mari sa ajunga presedinte? Wow...fascinante ganduri impartasesti cu noi dar acum ia-ti o pauza cred ca ai gandit deja prea mult pentru cati bani i-ti iei pe zi.
Liandra
rank 5
MIgicoile @ daca Penalul cu Dantura galbejita devine exact
ce este -NIMIC!
In 3 zile babel si alcoolicii ce l-au votat nici nu mai stie
ca a fost -NIMIC :)))
alphpha
rank 5
”Și eu
sunt Dragnea" ? Ai atatea palate cate are el, naivule ?
RASPUTEA
rank 1
dragnea presedinte ca sa fie bine,sa nu fie rau !
oricum nu poti rata sansa sa vezi miliarde de rezistenti facandu-si in p-ta victoriei care harakiri,care sepuku ! succesuri !
un_cetatean
rank 2
Sezi calm
O sa stam linistiti cu o cafea la Starbucks, privindu-va cum va bucurati la un mic si un tricou. Atat o sa mai ramana de voi... asistatilor!
Cetateanul_turmentat
rank
Dupa parerea mea
un complet normal la cap ar sesiza baroul bucuresti si ar inculpa si avocatii porkarului pentru obstructionarea justitiei si uz de fals.
Aporistikon
rank
Se va amâna din nou
Inca 4-5 ani, pană se prescrie fapta. Asta e justiția din Romania. Intotdeauna in favoarea infractorilor.
fomofo
rank
Ha,ha,ha!
Dragnea este cu un picior in groapa si cu unul mult mai jos.
Crapa si ficatul in cei de la antena 3 si ma bucur.Ha,ha,ha!!
Aporistikon
rank
Nu-mi vine să cred!
S-a respins amanarea? Atunci sunt speranțe! Ar fi super să il condamne definitiv!
Aporistikon
rank
M-am bucurat degeaba
In final, așa cum se intamplă intotdeauna, tot s-a amanat....
parerea
rank
DRAGULUI APORISTIKON,
s-a amanat sentinta NU judecarea cauzei! Astazi se termina! Judecatorii vor anunta sentinta in alta zi! Porcarul va veni sa-si sustina ultimul cuvant! Daca doreste, evident?! Ei vorbesc ultimii, dupa ce avocatii si procurorul si-au sustinut argumentele! Judecatorii nu trebuie decat sa studieze anii de temnita ceruti de D.N.A! Spre mediu nu spre minim! De aceasta data, D.N.A a atrimis un procuror cu experienta si stiinta de carte! Aici au imbulinat-o avocatii! In baza argumentelor prezentate, judecatorii nu au admis nici o cerere a avocatilor porcarului! Scapam de el! Chiar daca ii dau cu suspendare, tot infractiune este, face puscarie! Dar nu cred ca acest complet isi va insulta propria cariera!!! De dragul flausatului si a haitelor ce-l papuseaza! Mitingul de aseara, din Piata Victoriei, i-a trezit pe toi la realitate!
Aporistikon
rank
E bine și așa...
Sper ca măcar pronunțarea să nu dureze chiar pană pe 1 iunie...
Cetateanul_turmentat
rank
Nu pot sa ii dea suspendare...
Se cumuleaza cu pedeapsa anterioara si face 3 ani jumate la mititica...
florescujohn
rank
S-au spetit muncind
Dau din fleanca ca sa il scape pe Daddy.
Cita porcaria! Asta seara el trebuia sa imparta celula cu Mazare, vorba ai a colegi.
Judecatorii incep ziua de lucru tirziu si o sfirsec devreme. Si ce pensii iau: zeci de mii pe luna. Timpitii aia din Teleorman care iau citeva sute pe luna vin sa ii apere pe infractori.
Cita mizerie.
transilvan
rank
S-al judece Domnul!!
Nu pot sa arunc cu piatra,nu cred ca ne scapa D-zeu de ei pentru ca santem in popor de nimic,cu toata crestinatatea pe care incercam sa credem va o avem.Dar la alegeri oricare ar fi ele sa nu conteze niciodata cu mine.
parerea
rank
D.N.A NU A MURIT!!!!
Bine de stiut ca, procurorii D.N.A, nu se lasa calcati in picioare!!! BRAVO, demersului introducerii in joc a procurorilor cu stiinta de carte si experienta in D.N.A!!!
Aporistikon
rank
Am și eu o întrebare...
Oare pană la sentință, e posibil ca Draknea să incerce să fugă din țară? De aceea nu a venit azi, e ocupat cu impachetatul?
petrache
rank
Discipolul lui Voiculescu.
Constat ca Dragnea si-a insusit invatatura de la Voiculescu. Sper sa calce pe urmele lui.
viorel54
rank
Precum teleormanenii veniti dis de dimineata la Inalta Curte
de Justitie sunt si eu, «sufleteste»-cum spuneau ei- alaturi de Dragnea.
Asa ca : La multi ani, CU EXECUTARE !Asa cum i se potriveste unui escroc ordinar.
parerea
rank
LA VOT, DRAGILOR!
P.S.Dragnea a murit!!! FELICITARI judecatorilor I.C.C.J!!!
parerea
rank
DOZAREA INTENSITATII
decaderii IMPERIULUI filo-rus in Romania a inceput! Peste o ora, il avem parcat la puscarie, pe marele combinator "socialist caviar", de rit servicii transfrontaliere, de la Marea Neagra via Moscova-Tel Aviv, malgasul mazarica! Sa vizionam spectacolul! Peste o saptamana, dupa alegeri, sa nu zicem ca judecatorii intervin in politichie, porcarul afla cati ani sta la puscarie! Pentru ca, dupa ziua de astazi, este foarte clar ca, judecatorii il vor proptii! Familia lui Florian, actualmente pana la deces si Walter, dupa schimbarea numelui de puscarias, membru al grupului Monaco, al securitului Dobrescu, cel care este cunoscator al disparitiei lui Marta, URIASUL martor al manariilor serviciilor transfrontaliere, in Romania, deschide dosar penal pentru omor! Dragilor, cercul "cartitelor" incepe sa se restranga! Haideti sa urmarim, cine mai dispare dintre noi, in urmatorii 2 ani?! Din apropierea decidentilor papusi, suite in fruntea Romaniei?! Spor la munca, protectorilor iubitori de romani si Romanie!!!
parerea
rank
EL CREDE CA E DUMNEZEU!!!
Si se comporta ca si cum! De aproape 3 ani! Noi stim exact ce este el: un HOT!!! Fara multe perechi in lume!!! Si, pentru ca stim, o Romanie intreaga si, o lume civilizata, intreaga, ii spunem, simplu, in limba romana, nu in cea straina: "in democratie, HOTII stau la puscarie!!!"
TheEconomist
rank
Au lasat-o pe 27 mai...
Ca sa stie cat isi permit si cat nu.

Cat va avea PSD, cum iese referendumul lui Iohannis,
ce crede poporul despre justitie, merge cu PSD sau merge cu Statul Paralel ?

Asta-i intrebarea, si pentru asta au amanat, ca sa stie daca "avem noi mandat" dupa SAU daca poporul le zice "Statul Paralel, NU va dam niciun mandat bah".
parerea
rank
SEARA LUI MAZARE!!!
Din "politete", judecatorii I.C.C.J, din dosarul porcarului, vor sa-l "respecte" pe HOTUL agent marinar, sosit din Madagascar! Si-l lasa sa-si "savureze" intoarcerea acasa!!! Cu asupra de masura!!! Aceste doamne judecator ar trebui puse in rama, in fiecare locuinta a romanului!!! Au oferit un spectacol, UIMITOR, astazi!!! FEMEILE!!! Din nou, femeile, salveaza Romania si DEMNITATEa romanului!!!
Ciocanardelean
rank
parerea Rank user: x5
Asta nu este justitie si este o mizerie fara margini!
De ce crezi tu ca se da sentinta dupa 26 Mai cand sunt alegerile? Ca sa vada cine castiga alegerile...acesti judecatori sunt la fel de corupti ca infractorul dragnea!
Daca erau corecti, nu asteptau pana dupa alegeri ca sa poata abandona barca care se scufunda.
Daca grupul infractorilor psd-alde castiga alegerile din 26 Mai, cu siguranta infractorul dragnea va fi achitat...asa ca, noi romanii cinstiti, suntem ultima reduta impotriva acestui grup infractional numit psd-alde.
parerea
rank
CIOCANE,
fa 4-5 pasi in spate si, dupa, priveste tabloul zilei de ieri! Si, priveste mai atent, contextul! Judecatorii si-au facut datoria: NU au amanat cauza! Au judecat-o pana la final si, in 27 Mai, vor anunta sentinta porcarului! P.S. Faptul ca nu au admis nici o modificare de traseu, spune TOTUL!
aalkadaa
rank
dragnea nu s-a prezentat azi la termen, dar se va prezenta
obligat forta la puscarie, ca prea si-a batut joc de toti si toate, taranul flausat!
RASPUTEA
rank
Asistat social cu 40 de ani in cartea de munca,din care 24 in grupa
intai de munca !!! sa-ti aduc cartea de munca sa-ti faci selfie cu ea,ca tu nu mai prinzi asa ceva,mai ne-asistatule ! tu lucrezi numa cate 2 luni inaintea alegerilor mai specialistule ! stii cubaneza,sa te foloseasca si fidel ?!
papacip
rank
Judecatori de kk
lasi ,fricosi si *** ,il judeca pe i..dio.yul astaa de 2 ani si amana nu stiu ce.mai bine il judeca la Sfatul popular
waldy
rank
BINGO!
Cu aceasta condamnare (pe care multi o doresc si care este mai mult decit meritata) sau fara, cel mai iubit dintre teleormaneni este deja condamnat definitiv intr-un alt dosar. Dar Mos-Mustata are soriciul gros si in loc sa fi tulit-o pe vre-o insula fara tratat de extradare cu Romania, NU, el ramine in fruntea camerei deputatiilor, face si desface guverne, da legi si taie in carne vie in Romania. Iar poporul roman rabda toata aceasta mitocanie.
zoltan 2012
rank
Pedeapsa MAXIMA cu adaos recomandata!
Sper ca acest infractor inrait seful grup infractional organizat PSDragnea sa primeasca pedeapsa maxima admisa de lege cu un supliment de cate 100% atat ca presedinte al cocinei de porci al majolitatii PSD-ALDE cat si ca seful suprem al infractorilor toti din PSD!
PentruDreptate
rank
Cata lipsa de scrupule si ce tupeu ordinar la odiosii astia,
"...inculpatii au cerut toti clementa instantei, unii chiar in lacrimi, sustinand ca acest dosar le-a distrus vietile."
Da' pentru vietile copiilor care au fost cu adevarat afectate din cauza nemerniciilor voastre, cine trebuie sa plateasca, eh? Hai, raspundeti cefe rosii!
florescujohn
rank
Judecata normala
In mod normal Dragnea nu are cum sa scape de puscarie. Ca decizia primei instante sa fie modificata ar tebui sa fie noi evidente care nu au fost prezentate la prima instanta, nu este cazul.
Cazul e foarte simplu, si ceilalti acuzati isi recunosc vina in afara de tartor.
Apararea care vrea ca procesul sa se ia de la capat, nu are nici o baza. Indiferent de structura completului de judecata rezultatul ar fi acelasi, doar o tragere de timp.
Ccr car abia acum citeste constitutia nu are cum sa isi bage nasul in aceasta situatie, nu are cum sa le spuna judecatorilor ce sa faca. Cedo ar fi singura instanta unde Dragnea se mai poate adresa dupa o vacanta la Rahova.
Imaginati-va ce efecte ar avea daca regulile jocului s-ar schimba acum pentru miile de procese in acelasi conditii?
Ccr nu vrea sa dea o decizie pentru ca e blindata cu oamenii lui Dragnea si stiu ca se expun unei inculpari ulterioare, psd nu o sa mai fie la putere intr-un an de zile.
parerea
rank
CUTITELE SE ASCUT
in P.S.Dragnea! Incepand de astazi, porcarul coboara in starea de pitic de gradina! In saptamana aceasta, se aleg noii lideri ai P.S.D-ului! Care mai au instinct de conservare!!!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor