Dragnea anunta ca modificarea Legilor Justitiei este o prioritate ca sa opreasca "abuzurile statului paralel"

Vineri, 17 Noiembrie 2017, ora 17:34
10935 citiri
Dragnea anunta ca modificarea Legilor Justitiei este o prioritate ca sa opreasca "abuzurile statului paralel"

Liderii PSD s-au reunit vineri la Baile Herculane intr-o sedinta a Comitetului Executiv in care a fost votata in unanimitate o rezolutie impotriva "statului paralel si ilegitim" care, sustin ei, vrea sa distruga partidul facand dosare si punand bete in roate guvernarii.

Rezolutia citita de secretarul general al PSD Marian Neacsu, unul dintre cei prezenti luni la DNA sa-l sustina pe Dragnea cand a fost instiintat ca e urmarit penal in dosarul TelDrum, il mentioneaza si pe Klaus Iohannis. Social-democratii sustin ca presedintele a incalcat Constitutia pentru ca permite functionarea "statului paralel". Intrebat insa daca PSD vizeaza suspendarea lui Iohannis, Dragnea a spus ca nu s-a discutat inca despre asta.

In schimb, Dragnea a dezvaluit ca modificarile Legilor Justitiei sunt esentiale pentru a putea pune punct "abuzurilor statului paralel".

"Statul paralel dispare cand nu mai are instrumentele prevazute in niste legi care pot fi interpretate", le-a spus Dragnea jurnalistilor care incercau sa obtina lamuriri in legatura cu aceasta entitate des mentionata in ultimul timp de cei de la PSD si ALDE, dar foarte vag conturata.

Ziaristii au insistat cu intrebari despre cine este de fapt acest stat paralel si cine face parte din el, insa Dragnea a spus ca nu are acum timp sa prezinte asta, pentru ca ar trebui sa reia toate discutiile din emisiunile care au abordat tema in ultimul timp: "Se vorbeste in spatiul public de foarte mult timp si cred ca toata lumea intelege".

La acest raspuns, o jurnalista a replicat "deci nu aveti nicio dovada", fapt ce l-a enervat vizibil pe liderul PSD.

"Nu am niciun fel de dovada, totul e perfect in Romania", a raspuns pe un ton ironic si taios Dragnea, dupa ce anterior el si Tudose prezentasera si bilantul celor 10 luni de guvernare PSD-ALDE.

Ce sustine rezolutia PSD

Liderii PSD spun in rezolutie ca partidul isi manifestă sustinerea totală a majoritătii parlamentare PSD-ALDE, pentru adoptarea pachetului de legi "care să asigure reformarea sistemului de Justitie, conform deciziilor CCR si Directivelor Europene, care să garanteze stoparea abuzurilor si aplicarea acelorasi principii de bază care guvernează actul de justitie in toate țările europene cu respectarea drepturilor si libertătilor fundamentale ale cetătenilor".

"Pachetul cu modificările legislative necesare in domeniul justitiei reprezintă singurul instrument legal, democratic si constitutional pentru garantarea respectării intocmai a drepturilor fundamentale prevăzute de Conventia Europeana a Drepturilor Omului, concretizată in asigurarea unei reale independente a judecătorilor pentru exercitarea si infăptuirea actului de justitie", se mai arata in rezolutie, potrivit News.ro.

"PSD constată existenta mai multor vulnerabilităti ale statului de drept, care sunt speculate de exponentii 'Statului Paralel si Ilegitim', cu scopul de a controla discretionar puterea politică sau puterea judecătorească. Rezultă că 'Statul Paralel si Ilegitim' foloseste resursele financiare publice si instrumentele specifice autoritătii de stat pentru a-i intimida, stantaja sau a-i inlătura pe decidentii politici care sustin sau promovează modificările legislative menite să readucă puterile statului in matca lor constitutională, in acord cu principiile democratice si cu drepturile si libertătile fundamentale ale omului", se arata in rezolutia adoptata vineri de liderii PSD.

Social-democratii sustin ca actiunile din ultima perioadă ale "Statului Paralel si Ilegitim", "disimulate sub asa-numita 'luptă anti-corupttie' au drept scop evident hărtuirea si, in ultimă instantă, decapitarea puterii politice legitim alese, pentru ca aceasta să nu isi poată indeplini Programul de guvernare angajat in fata electoratului".

PSD pretinde si ca asa-zisul "Stat Ilegitim si Paralel" este dispus sa blocheze toate politicile publice de crestere a veniturilor populatiei, de creare de locuri de muncă, de sustinere a capitalului autohton sau de reformare a Justitiei, din dorinta de a detine controlul asupra puterii politice.

Citeste si:
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră "de neconceput" ca liberalii sau chiar "o ţară să se sacrifice pentru o...
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
Partidul Naţional Liberal va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Potrivit...
Sursa: Ziare.com