Lacrimi si remuscari la finalul procesului Angajarilor fictive. Procurorii cer 7 ani si 6 luni de inchisoare, Dragnea se simte vinovat pentru vietile distruse de DNA

de Alexandra Sandru ; Ionel Stoica , Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 15 Mai 2018, ora 15:54

   

Lacrimi si remuscari la finalul procesului Angajarilor fictive. Procurorii cer 7 ani si 6 luni de inchisoare, Dragnea se simte vinovat pentru vietile distruse de DNA
Procesul in care Liviu Dragnea a fost judecat pentru instigare la abuz in serviciu in legatura cu angajarea a doua membre de partid la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman s-a incheiat, marti, la Inalta Curte, urmand ca magistratii sa ramana in pronuntare pana pe 29 mai.

Procurorul DNA a cerut in cazul lui Dragnea o pedeapsa de 7 ani si 6 luni pentru instigare la abuz in serviciu si 2 ani si 6 luni pentru fals, dar si anularea suspendarii condamnarii de 2 ani din dosarul Referendumului. Asta nu inseamna insa ca liderul PSD ar putea sa faca 10 ani de inchisoare. Procurorul cere pedeapsa pentru fiecare fapta, dar in caz de condamnare, pentru ambele capete, pedepsele fie se contopesc, fie se executa cea mai mare.

Surpriza acestui termen este ca procurorul a cerut suspendarea procesului pentru Bombonica Prodana (fosta Dragnea), pentru ca a achitat partea sa de prejudiciu.

In ultimul cuvant, Liviu Dragnea a sustinut ca e nevinovat si a spus ca nu vrea sa faca munca in folosul comunitatii in cazul in care e condamnat: "Fac de 20 de ani!", a sustinut liderul PSD. In schimb, majoritatea celorlalti inculpati au plans sau au spus ca regreta ca au ajuns in aceasta situatie si ca vietile le-au fost distruse.

Pe parcursul celor 6 ore, cat a durat sedinta de azi, Liviu Dragnea si-a facut de lucru pe Internet, cautand oferte de undite si momeli. Se pare insa ca a activat din greseala serviciul de comanda vocala a browserului, pentru ca apoi, la discutiile cu jurnalistii, a povestit conspirativ cum, in timp ce avocatul sau vorbea, telefonul transcria singur declaratia.Si de data aceasta jandarmii au fost prezenti in numar mare la Inalta Curte. Nu a existat decat un incident cand, in pauza de tigara a liderului PSD, un barbat care striga catre el diverse urari "cu executare" a fost indepartat si legitimat. El nu s-a lasat insa pagubas si, din cand in cand, in sala de judecata razbateau scandarile sale.

Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, desfasurarea termenului de marti de la Inalta Curte:

15:43 - Dragnea le-a spus jurnalistilor, la iesire, ca e nevinovat, dar ca se simte vinovat pentru ca singurul motiv pentru care "multe vieti sunt distruse" ar fi ca DNA ar vrea pentru el inchisoare pe viata.

"Pentru noi, cei care suntem tarati in acest proces, este o experienta de viata pe care nu o doresc la niciun dusman. Sunt oameni cu psihicul distrus, cu vietile distruse. Ma simt vinovat pentru faptul ca de asta sunt acesti oameni aici. (...) DNA pentru mine si pentru alti lideri politici vrea inchisoare pe viata, se continua cu aceasta serie de abuzuri, cu aceasta justitie cu probe contrafacute. Pana la urma, instanta decide, asteptam sa vedem ce spune", a spus Dragnea.

El le-a repetat si jurnalistilor ca nu accepta sa faca munca in folosul comunitatii, la doar cateva ore dupa ce chiar in fata lor aruncase chistocul de tigara pe jos.

"In ce priveste munca in folosul comunitatii, am fost foarte clar: am spus ca sper ca sa nu se ajunga acolo si ca eu oricum fac munca in folosul comunitatii de 20 de ani".

Intrebat cum isi sustine totusi nevinovatia de vreme ce secretarele angajate fictiv au recunoscut acuzatiile, Dragnea a evitat un raspuns: "Asta era subiectul? Eu am avut 3 acuzatii care au fost demontate".

Intrebat si daca regreta ca nu a urmat si el exemplul fostei sotii, care a platit partea sa de prejudiciu si pentru care procurorul DNA a anuntat ca retrage acuzatiile, seful PSD a negat:

"Nu-mi pare rau, ca n-am fost pe calea fostei sotii, am calea mea. Nu am de ce sa achit un prejudiciu intr-un dosar in care sunt nevinovat".

Dragnea a oferit si un moment comic, cand a povestit conspirativ cum, in timp ce avocatul sau vorbea, telefonul transcria singur declaratia. Jurnalistii i-au explicat ca si-a activat comanda vocala a browserului, cel mai probabil in timp ce cauta pe Internet undite si momeli in timpul pledoariei procurorului DNA.

15:28 - Inalta Curte le-a pus in vedere inculpatilor ca in ultimul cuvant sa arate daca, in cazul in care sunt gasiti vinovati, sunt de acord sa presteze munca in folosul comunitatii.

Liviu Dragnea: "Sustin cu tarie nevinovatia mea. Nu am savarsit faptele de care sunt acuzat de DNA... Eu sper sa nu se ajunga la condamnare, muncesc in folosul comunitatii de peste 20 de ani de zile".

Olguta Sefu (a plans, in sala este si fiica sa): "Nu stiu de ce am ajuns aici. Sunt o fire sensibila. Nu am nicio legatura cu ce s-a intamplat".

Rodica Milos: "Este un proces fortat, care a distrus intreaga mea viata, profesional, familial, tot. Eu sunt un om integru. Nu vreau ca nepotii mei sa citeasca (sic!) ca am fost inculpata. Eu traiesc intr-un aparatament de 30 de metri patrati. Copiii mei sunt la studii in Europa. Acest proces mi-a distrus viata. La fel ca domnul Dragnea, eu am muncit la DGASPC multi ani in folosul comunitatii".

Floarea Alesu: "Regret situatia in care sunt. Am incredere in justitie. Daca se ajunge la condamnare, sunt de acord sa prestez munca in folosul comunitatii".

Gheorghe Nicusor: "Recunosc ca am intocmit aceste documente. Regret nespus".

Adriana Botorogeanu: "Imi pare foarte rau".

Anisa Stoica: "Imi pare foarte rau. Eu nu am mai savarsit fapte penale. Tot ce-mi doresc este sa pot sa-mi cresc copilul in liniste. Muncesc si in folosul comunitatii".

15:12 - Avocata Anisei Stoica a aratat ca aceasta a recunoscut toate acuzatiile retinute in cazul sau.

"Ea a colaborat cu organele. Cerem reducerea cu o treime a pedepselor, sentinta sa fie cu suspendare", a aratat avocata. In plus, prejudiciul in cazul sau nu ar fi extrem de mare. "Anisa Stoica este singura si are un copil in intretinere", este alt motiv pentru o pedeapsa cu suspendare.

15:06 - Gheorghe Nicusor a fost sef al unui Serviciu din cadrul DGASPC Teleorman. El a recunoscut acuzatiile in prima faza a procesului si a cerut judecarea in varianta simplificata, care ii reducea limitele pedepsei cu o treime.

Avocatul Adrianei Botorogeanu a cerut instantei sa tina cont ca aceasta a recunoscut faptele si sa primeasca o pedeapsa redusa cu o treime, cu suspendare. "Si le-a insusit, le recunoaste, le regreta", a spus avocatul. El a atras atentia ca femeia este bolnava de o boala incurabila.

14:58 - Avocatul lui Claudiu Balaban a spus ca al sau client este nevinovat si a cerut achitarea acestuia. El a aratat ca Balaban ar fi fost constrans moral de sefa lui, Floarea Alesu, sa ia deciziile pentru care a fost judecat: "Nu este normal sa faci totul cu frica, sa vii la serviciu cu frica".

Aparatorul lui Ionel Marineci a facut precizari cu privire la situatia clientului sau. Acesta initial a cerut judecarea in procedura simplificata, care presupunea reducerea limitelor pedepselor cu o treime. Ulterior, in timpul procesului, a revenit asupra solicitarii si a cerut sa fie judecat. Avocatul a pledat astazi pentru achitarea lui Marineci.

14:26 - Avocatul Valentinei Mirela Marica a cerut Inaltei Curti achitarea clientei sale. Marica este aparata de Maria Vasii, care o reprezinta si pe Bombonica Prodana.

Concluzii similare, de achitare, au cerut si avocatii Rodicai Milos si Olguta Sefu.

14:10 - Avocatul fostei sotii a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a aratat ca in cazul clientei sale acuzatiile nu constituie infractiune si ca nu sunt prevazute de legea penala.

Avocatul Toni Neacsu sustine acest lucru prin faptul ca nu exista un prag valoric pentru infractiunea de abuz in serviciu. Infractiunea ar fi incomplet definita in acest moment in Codul Penal. In plus, Prodana este acuzata ca nu a luat masuri impotriva celor doua angajate, iar aceasta "omisiune"/inactiune nu este stabilita in Codul Penal.

"Cerem achitarea clientei mele pe motivul ca fapta nu este prevazuta de legea penala", a solicitat Neacsu.

Maria Vasii, cel de-al doilea avocat al Bombonicai Prodana, arata ca aceasta nu avea calitatea de functionar, iar printre atributiile de munca nu l-ar fi avut pe cel de sanctionare a celor doua secretare PSD.

"Cerem achitarea Bombonicai Prodana", a spus avocatul, care a mai aratat ca cere si incetarea procesului penal.

13:46 - Avocatul Floarei Alesu sustine ca in acest caz nu este vorba de o fapta de abuz in serviciu, deoarece nu ar fi incalcata legislatia primara - legi sau ordonante de urgente. Cel mult ar fi fost vorba de fapte care ar putea fi pedepsite contraventional.

Aparatorul a facut trimitere si la declaratiile date de clienta sa, despre Dragnea: "Alesu a dat aceste declaratii cu sinceritate, asa cum le-a perceput ea".

"Stim cu totii ca cele doua nu munceau acolo, trebuie sa vedem care este forma de raspundere", arata acesta. Avocatul a cerut achitarea clientei sale.

13:40 - Instanta a aratat ca pronuntarea in acest caz urmeaza sa fie data pe 29 mai.

13:30 - Avocatul lui Dragnea a terminat cam dupa jumatate de ora. Acum isi sustin pledoariile ceilalti aparatori.

13:04 - Procesul s-a reluat, dupa o scurta pauza, cu pledoariile avocatilor. Primul care vorbeste este avocatul Marian Nazat, care-l reprezinta pe Liviu Dragnea. El cere achitarea clientului sau, sustinand ca DNA a folosit ca proba directa declaratia fostei sefe a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu. Afirmatiile acesteia ar fi insa in contradictie cu declaratiile facute de una din secretarele PSD, Anisa Stoica.

Avocatul a atacat si afirmatiile facute de Alesu, despre intalnirile cu Dragnea in care discuta situatia secretarelor.

"Remarc o preocupare a doamnei de a face vorbire despre aceste pretinse intalniri in absenta oricarei persoane, astfel incat sa nu fie probate", a spus avocatul.

"Alesu a sustinut ca aceste discutii cu Dragnea au fost in cadrul discutiilor pe marginea organigramei. Dragnea a negat o astfel de discutie intr-un astfel de context, iar martora Magheru a infirmat o astfel de discutie", a combatut Nazat acuzatiile DNA.

Potrivit acestuia, anchetatorii s-ar fi folosit de simple presupuneri, de indicii.

"Completul de judecata a incercat sa extinda cercetarile, sa administreze toate posibilele mijloace de probe pentru a afla adevarul, probele la dosar nu combat prezumtia de nevinovatie a domnului Dragnea. Niciun martor audiat nu a facut trimitere la o presupusa instigare a domnului Dragnea. Invocarea acestor declaratii de martori nu poate sustine decat nevinovatia. Solicit achitarea domnului Dragnea!", a solicitat Marian Nazat.

In cazul infractiunii de fals intelectual, el spune ca aceasta ar fi descrisa de procurori extrem de vag.

"Nu am observat in niciun document ca s-a inceput urmarirea penala impotriva lui Dragnea si pentru complicitatea la abuz in serviciu. Vi se cere sa-l condamnati pe Dragnea pentru o infractiune pentru care nu s-a pus in miscare urmarirea penala", sustine avocatul.

12:22 - Dupa ce a terminat pledoaria procurorul DNA, Dragnea a iesit sa fumeze. Unii dintre oamenii stransi in fata au venit sa discute cu el. Unul dintre cei care protestau a inceput sa strige scandari inspre Dragnea, asa ca a fost indepartat de jandarmi pentru a fi legitimat.


Foto: captura Digi24


O alta persoana a venit special la Inalta Curte ca sa-i spuna problemele sale liderului PSD. Acesta a stat si l-a ascultat, insa nu prea a interactionat cu el.


Foto: Ziare.com


In schimb, jurnalistii au facut diverse glume, intrebandu-l pe seful PSD daca "orice om ii e frica de pedeapsa", ironizand astfel declaratia de luni a premierului Vorica Dancila care a spus ca "orice om ii este frica de o plangere penala". Dragnea a vrut sa para ca nu stie despre ce este vorba si a corectat-o pe jurnalista care a pus intrebarea: "Poate oricarui om ii este teama de o pedeapsa". Dragnea a spus din nou ca el isi va sustine nevinovatia in fata magistratilor.


Foto: Ziare.com


Dupa ce a terminat de fumat, Dragnea a aruncat chistocul pe jos.

12:13 - DNA: Bombonica Prodana - avand in vedere ca a achitat prejudiciul, sa luati act de incetarea procesului penal

12:12 - Procurorul DNA isi incheie pledoaria: "Probatoriul cu privire la cei 11 inculpati releva ca faptele de care sunt acuzati exista. Va solicitam condamnarea acestora la pedeapsa inchisorii".

"Activitatea infractionala a inculpatilor a fost in masura sa afecteze si sa compromita ideea de institutie publica si functionar public", a mai aratat DNA.

DNA a cerut condamnari cu inchisoare cu executare in cazul inculpatilor din acest dosar. In cazul celor trei inculpati care au recunoscut acuzatiile, printre care si cele doua secretare PSD, procurorul DNA a cerut reducerea cu o treime a pedepselor. "Acestia sa fie pedepsiti cu o sentinta catre minimul pedepsei", arata DNA.

In cazul unor directori care au dat declaratii de recunoastere, s-au cerut pedepse catre minimul de 3 ani, pentru abuz.

In cazul Floarei Alesu, Olgutei Sefu, Rodicai Milos si al lui Liviu Dragnea, DNA solicita pedepse catre mediul prevazut de lege: 7 ani si 5 luni pentru abuz in serviciu si 2 ani si 6 luni pentru fals intelectual.

In final, procurorul DNA a cerut in cazul lui Dragnea o pedeapsa de 7 ani si 6 luni pentru instigare la abuz in serviciu si 2 ani si 6 luni pentru fals si anularea suspendarii condamnarii de 2 ani din dosarul Referendumului. Asta nu inseamna insa ca liderul PSD ar putea sa faca 10 ani de inchisoare. Procurorul cere pentru fiecare fapta, dar in caz de condamnare pentru ambele capete pedepsele fie se contopesc, fie se executa cea mai mare.

Atunci cand a solicitat condamnarile in cazurile lui Dragnea, Alesu, Milos si Sefu, procurorul DNA a avut in vedere calitatile importante detinute de acestia, dar si perioada lunga de derulare a faptelor.

"Pe latura civila, in 2016 DGASPC s-a constituit parte civila. Apreciem ca fiecare dintre inculpati trebuie sa contribuie la repararea prejudiciului Directiei", a declarat procurorul DNA.

El a mai solicitat sa fie mentinute masurile asiguratorii luate in cauza si desfiintarea mai multor inscrisuri enumerate in rechizitoriu.

11:55 - Procurorul DNA a aratat despre Bombonica Dragnea ca nu a intreprins demersuri de sanctionare a celor doua angajate, care lucrau in subordinea sa directa, astfel ca acestea au primit salarii necuvenite.

Fosta sotie a lui Liviu Dragnea nu a dat declaratii la DNA, iar in proces si-a rezervat dreptul la tacere. Impotriva ei ar fi insa mai multe declaratii date de angajatii DGASPC Teleorman.

11:53 - Liviu Dragnea si-a pierdut concentrarea in timpul pledoariei lungi a procurorului DNA, si-a dat haina jos si, la un moment dat, a reluat cautarile pe telefon si a inceput sa studieze diverse oferte de undite si momeli pe site-uri cu profil pescaresc.

11:51 - In sala de judecata, in timpul pledoariei procurorului DNA, de afara se aud mai multe scandari ale unor persoane stranse in fata Inaltei Curti: "Domnule Dragnea, o sa raspundeti penal!", "Fara penali in functii publice!", "Domnule Dragnea, de ce puneti jandarmii sa ne amendeze?" sau "Libera exprimare!".

Unul dintre avocatii din sala de judecata a inchis usile de la balcon. In sala este foarte cald, deoarece sunt multe persoane, iar aparatul de aer conditionat nu face fata. Soferul lui Liviu Dragnea le-a adus sticle cu apa politicianului si avocatului sau.

10:53 - Procurorul DNA a citat, in acuzare, mai multe declaratii date de martori si de inculpati in fata Inaltei Curti. Acesta a aratat ca mai multi inculpati au recunoscut acuzatiile, inclusiv cele doua secretare PSD.

Una dintre declaratiile cheie este cea data de Anisa Stoica, secretara PSD care a facut mai multe afirmatii privind rolul lui Liviu Dragnea in angajarea sa.

"Declaratiile acesteia se coroboreaza cu declaratiile fostei sale sefe, Floarea Alesu", a precizat DNA. Procurorul a mai dat detalii si despre modul in care in cadrul DGASPC Teleorman s-a constituit un Serviciu, condus de Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea, si in cadrul caruia au fost angajate cele doua secretare PSD.

Procurorul DNA spune acum concluziile si despre vinovatia celorlalti inculpati din dosar, prezinta probele pe care-si bazeaza acuzatiile si trece in revista cele mai importante declaratii.

10:42 - Sala este arhiplina, inculpati, avocati, gura-casca. O parte din jurnalisti stau in boxa arestatilor, pentru ca nu au mai avut loc. Dragnea, pentru ca nu avea scaun, dupa ce a venit din pauza, si-a luat un scaun din boxa arestatilor. In curte jandarmii isi fac simtita prezenta.


Foto: Ziare.com


10:18 - Procurorul DNA sustine pledoaria finala. El a aratat ca, la finalul cercetarii judecatoresti, acuzatiile din rechizitoriu se confirma: cele doua secretare PSD au fost angajate fictiv la DGASPC Teleorman.

DNA arata ca angajatii DGASPC Teleorman au incalcat legislatia primara cand le-au angajat si mentinut in functii pe Botorogeanu si Stoica, una dintre conditiile pentru infractiunea de abuz in serviciu.

"Norma de munca era de 8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana. Angajatorul trebuia sa aplice sanctiuni, daca erau incalcate normele, potrivit legislatiei in vigoare", arata DNA. Procurorul citeste pasaje din Legea privind statutul functionarului public. Acesta arata ca a fost incalcata si legislatia secundara in acest caz.

In cazul lui Dragnea, procurorul arata ca acesta este acuzat de instigare la abuz in serviciu, deoarece el ar fi instigat-o pe Floarea Alesu sa le mentina in functie pe cele doua secretare.

"Probatoriul administrat in timpul cercetarii penale si cercetarii judecatoresti arata ca acesta, in calitate de presedinte al CJ Teleorman si PSD Teleorman, a determinat-o pe Anisa Stoica sa fie angajata in cadrul DGASPC Teleorman, in subordinea CJ Teleorman, dar sa-si desfasoare activitatea la PSD Teleorman", a prezentat reprezentatul Ministerului Public cazul Anisei Stoica.

"El stia ca cele doua lucrau la PSD Teleorman", a punctat procurorul. "Dragnea controla DGASPC Teleorman, de unde cele doua isi incasau salariul", a mai aratat DNA. Acesta citeste mai multe pasaje din declaratia data de liderul PSD in instanta.

Liviu Dragnea urmareste cu atentie pledoaria acuzarii.

Procurorul DNA cere respingerea apararilor facute de avocatii liderului PSD, care spuneau ca Dragnea nu avea atributii de coordonare a DGASPC Teleorman.

09:57 - Cele doua secretare, Anisa Stoica si Adriana Botorogeanu, s-au asezat in ultimul rand, langa boxa arestatilor. Din cand in cand mai vorbesc intre ele.

09:52 - Rodica Milos a repetat acordul dat si de Floarea Alesu si a dat detalii, la solicitarea instantei, despre ancheta si angajarea celor doua secretare.

"Am mai fost audiata de doua ori in calitate de martor, iar apoi si de suspect. Cand am fost audiata ca martor, eu nu am avut un avocat al meu. Semnatura de pe declaratie este probabil a avocatului. Deoarece am fost chemata in timp foarte scurt, nu am avut timp sa-mi angajez un avocat. Intr-adevar, nu contest ca am semnat contractele de angajare a celor doua. Eu le-am semnat in conditii de legalitate, fiecare participase la o procedura in vederea angajarii", a explicat Milos. Ulterior, directoarea a revenit si a declarat ca a semnat un singur contract de angajare.

Ea a spus ca, atunci cand a fost chemata a doua oara la DNA, asupra ei s-ar fi facut presiuni. "Procurorul avea in mana o hartie si spunea ca imi poate da NUP (neinceperea urmaririi penale - n.red), dar nu vrea si 'sa ma descurc cu Justitia'. Ca ma trimite in judecata. Ca ma trimite in judecata, ca o sa mor de foame, ca o sa-mi pierd serviciul si asa a fost. Mi-a spus: 'Stiti unde vrem sa ajungem?!' Dar eu nu aveam ce sa spun despre domnul Dragnea, deoarece cu acesta m-am intalnit in doua situatii, numai cu aspect profesional. Pentru mine este un proces injust, am ajuns aici fara nicio vina. Eu mi-am facut treaba la locul de munca", a conchis Milos.

Femeia a explicat ca cele doua secretare nu au ocupat functii de functionar public, ci de personal contractual.

Procurorul DNA cere excluderea acestei afirmatii, privind ce i-ar fi zis anchetatorul, deoarece ea nu a contestat niciodata declaratia si nici nu a facut plangeri impotriva procurorului.

"Arat ca declaratia de suspect a fost inregistrata partial. Din momentul in care s-a facut inregistrarea, procurorul m-a anuntat ca se inregistreaza. Mi s-a spus ca asa este procedura", a reiterat Milos.

09:36 - Instanta din oficiu a aratat ca o sa ceara o scurta suplimentare a declaratiilor a doua dintre inculpate: Floara Alesu, fosta sefa a DGASPC Teleorman, si Rodica Milos, fost director economic la DGASPC Teleorman.

"Sunt de acord sa dau un supliment de declaratie in prezenta cauza. Sunt de acord cu pozitia avocatului ales, in sensul ca nu doresc sa verific continutul celor doua cutii de inregistrari trimise de DNA, ca urmare a solicitarii Inaltei Curti", a declarat Floarea Alesu.

Ea a dat cateva scurte declaratii si cu privire la cele doua secretare PSD.

"Cand eu am ocupat functia de director, Botorogeanu si Stoica erau deja angajate. Erau deja incheiate contractele de munca. Arat ca, pe intreaga perioada in care cele doua au fost angajate, ele au avut calitatea de personal contractual, iar nu cea de functionar public", a explicat Alesu. Ea a spus ca la DGASPC Teleorman exista o Comisie de Disciplina.

09:23 - Inalta Curte a declarat finalizata cercetarea judecatoreasca si ca se poate trece la dezbateri. In acest moment, magistratii pun in discutie incadrarile juridice ale inculpatilor.

"Noi vom amana pronuntarea, aveti timp sa depuneti concluzii scrise", a aratat presedintele completului, judecatorul Stefan Pistol.

09:14 - Procesul a inceput cu o scurta amanare de 10 minute, deoarece avocatul din oficiu al uneia din secretarele PSD intarzie.

Lipsesc patru inculpati, printre care Bombonica Prodana si una din secretarele PSD, angajate la DGASPC Teleorman, Anisa Stoica.

Liviu Dragnea s-a asezat pe randul al doilea din sala de judecata.

Avocatul Floarei Alesu a aratat instantei ca, dupa ce a studiat documentele DNA, privind colaborarea cu SRI in acest dosar, nu a observat ca acestea ar contine date care ar fi fost obtinute in baza unor echipe comune de ancheta. "In acest caz, noi nu am identificat motive pentru a cere excluderea acestor probe", a explicat avocatul.

08:55 - Liviu Dragnea a ajuns cu putin timp inainte de inceperea procesului, impreuna cu avocatul sau.Foto: Ziare.com


08:25 - Toni Neacsu, avocatul Bombonicai Prodana, fosta sotie a liderului PSD, a inceput dimineata cu doua postari pe Facebook in care anunta ca "a sosit raspunsul pe protocolul cu SRI. Si vreo 47 de DVD-uri". Despre continutul DVD-urilor, Neacsu spune ca nu sunt neaparat interesante: "cand exista mandate de supraveghere se produce mult material, dar doar o mica parte are legatura cu faptele si teoretic asta e deja la dosar".Intr-o alta postare, Neacsu spune care e concluzia sa in acest dosar: "Instantele nu mai pot condamna pentru abuz in serviciu cat timp nu se instituie legislativ un prag valoric".08:20 - Completul in acest dosar este format din judecatorii: Stefan Pistol (presedinte), Geanina Arghir si Constantin Epure. Cazul este in faza de fond a procesului, iar decizia magistratilor poate fi contestata la Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte.

Confruntat cu fosta subordonataIn 21 martie, Dragnea a fost audiat la Inalta Curte unde a sustinut ca este nevinovat, ca a fost trimis in judecata fara nicio proba, ci doar in baza unor "barfe spuse la un sprit" si ca a ramas "tinta DNA".

De asemenea, liderul PSD a fost confruntat cu fosta directoare a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, in conditiile in care ei au dat declaratii contradictorii in instanta. Audierile si confruntarea au durat aproape sapte ore.

Citeste si: Sapte ore de audieri in procesul Dragnea - angajari fictive: Rasturnari de situatie, confruntare in premiera si o declaratie de final: M-am saturat eu de mine!

Care sunt acuzatiileLiviu Dragnea (54 de ani) este acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de presedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe sefii DGASPC Teleorman sa le angajeze fictiv si sa le mentina in functii pe doua membre PSD: Adriana Botorogeanu (48 de ani) si Anisia-Niculina Stoica (43 de ani).

Pentru ca pesedistele nu au dat in toti anii in care au fost angajatele Directiei nicio zi pe la birou, desi aveau contract de munca in regula, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentand drepturi salariale incasate necuvenit, arata procurorii.

In acest dosar, fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, este acuzata de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. De asemenea, au fost trimisi in judecata mai multi angajati de la DGASPC Teleorman.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 60812 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
wert
rank 5
CCR a dezincriminat abuzul in serviciu
CCR a dezincriminat abuzul in serviciu, indiferent de prejudiciu. De aia nu mai vor parlamentarii sa puna un prag pentru furt (de parca ar exista asa ceva) ci sa zica practic ca orice suma ca prejudiciu pentru abuz in serviciu nu se considera.

deci nu mai e acum 200.000 ron cum vroia psd prin OUG 13, suma e nelimitata. e liber la furat, indiferent de suma.

practic acest dosar, prin grija CCR, a devenit un zero barat. toata lumea va fi premiata. prejudiciu nu exista, ca asa a vrut CCR (de fapt PSD). si apoi toti o sa urle ca au fost tarati in instanta degeaba de DNA. in frunte cu infractorul Draknea. hotul striga hotii.

Romania - o tara bananiera. psd - grup infractional organizat.
niculaeda
rank 5
"LIVE Ultimul termen in procesul lui Dragnea. DNA cere 7 ani si 6
luni de inchsioare pentru seful PSD "

- misto sentinta ! da Doamne !
nusual
rank 5
PUSCARIE-pentru infractor
E timpul sa fie aplicata legea!
tata
rank 5
Ma indoiesc
Ca va pati ceva...ca asa e la noi...puscarie fac aia care fura o paine....
Hastalavista
rank 5
Exagerezi acum!
Au fost cazuri cand Politia a amendat bătranica ca vindea in piața legătura de pătrunjel!
Legea se aplica de politia "corecta" !
silvia_h
rank 5
Cine îndrăzneşte? Cine-i corect, cinstit, ca să-l condamne pe
... penalul Dragnea?
ICCJ urmează să dezbată azi ultimul termen al procesului in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz in serviciu
magog
rank 2
In ROU nu avem Justitie
Totul este o farsa, iar acuzatia procurorilor este dovedita faptic si transparent de masmedia, avind in vedere caderea cele doua guverne PSD si a ministrilor si politicienilor care nu asculta de fiul de militian!
Justitia a functionat la fel si pe vremea comunismului, iar practicile din Teleorman se regasesc si in alte judete!
SRI are vina in succesiunea la putere a acestui stirb incult, ce a adus tara in haos si de risul lumii!
silvia_h
rank 5
Se tem magistratii de Liviu Dragnea? Daca nu se tem, azi sa dea
... hotărarea care este asteptata de multi ani.
bengosul2007
rank 5
Ce vorbești ...
Waw, dar ce prejudiciu avem aici..., vă dați seama cați km de autostradă se construiau😊😊😊?!?
Hastalavista
rank 5
Doamna Silvia@ aveti dreptate in cele scrise
Magistrati.
Azi in Romania nu mai exista EROI ...Tara este pline de Penali Lași si Șpăgari!
Ziua cand Dragne va fi condamnat putem sa sarbatorim cu totii eliberarea de a II-a Dictatura!
Bgan
rank 1
Ben g. Osul”
“Waw" zise inca odata ben, care se afla in plin orgasm. De ce trebuie sa stim si noi asta, e de rusine ben sa ajungi la orgasm, singur singurel.
Gicapescaru
rank 3
Mai incet,
Ar fi bine ca in acest deceniu sa traim sa o vedem si pe asta
bengosul2007
rank 5
...
Faceți o comparație intre cați ani a cerut DNA-ul in dosarul Microsoft (prejudiciu de multe milioane de euro!) și acest dosar. Vă mai mirați de ce justiția a ajuns așa de jos?
Hastalavista
rank 5
Dupa ce a terminat de fumat, Dragnea a aruncat chistocul pe jos.
Manelistul rămane manelist pana crapa!!
Nici sa ia numai din FATA nu-i poți dezobișnui !
MosGerila
rank 5
O regretabila eroare s-a strecurat in titlu :)))
Draknea ar fi spus "Fac de 20 de ani!"
Corect se scrie F u c k de 20 de ani !
Hastalavista
rank 5
Dragnea are azi ultimul termen la Inalta Curte !Zic sa ia din FATA!
De ce nu se decide de către CCR vinovăția lui Dragnea am ști 100 % decizia inainte de a se da???
Mai indrăznești sa crezi in Dragnea si PSD??
Cum te cheamă???
Ghiocel Floricel Livache???
silvia_h
rank 5
Posibil azi, ultim termen în dosarul infractorului Dragnea dacă
... banditii nu mai găsesc si altceva s-o tot lungească in speranta că se va intampla ***and o minune.
Hastalavista
rank 5
Dragnea nu vrea sa faca munca in folosul comunitatii
Nu vad ce-l deranjează datul cu MATURA!
este munca pe care RRomii si Maneliști sunt mari Specialiști!
Ina18
rank 5
Ceva nu se leaga!!!
O gramada de infractori eliberati pe baza unor modificari subtile ale legii.Si de care trebuie,irational,sa se tina seama.
O gramada de parlamentari scapati,tot prin modificari subtile ori sentinte pline de umbre ale CCR.Si care trebuie aplicate.
O gramada de oameni dovediti cu hotii,scapati prin legi interpretabile.
Ceva nu se leaga in tot caruselul acesta bezmetic.
Este ceva machiavellic.
Te-o
rank 5
Cu ajutorul lui Dumnezeu si prin actiunea justitiei scapa romanii
de acesta figura sinistra care-si bate joc de tara si distruge statul de drept prin manipularea unui parlament,la randul sau corupt,militianul de Teleorman dragnea?
Este una din putinele ocazii pe care le mai are justitia,inca,independenta,inainte de a fi lichidata practic,prin manevrele acestui infractor multiplu!
Ajuta-i Doamne pe romani!Teo
MosGerila
rank 5
Tovarase, peizane :))) Iti doresc implinirea acestei dorinte:
"Fac de 20 de ani!"
Aceasta este si dorinta majoritatii romanilor, cu exceptia catorva, care nu vor mai fi lasati sa iasa afara din saloane, in pijamale :))) Cred ca ei se vor recunoaste :)))

Inca un detaliu, penalule: de ingropat, tot in picioare vrei sa te ingropam?
Imediat ce scoti pe nas milioanele de la TelDrum si de la OLAF, poti sa-ti comanzi coliva cu ce aroma vrei tu :))) Bomboana ti-o fac eu cadou :)))
adevar
rank 1
stimati concetateni,noaptea mintii pe Romania!
penalii din varful puterii joaca romania la ruleta pentru a-si proteja pieile!
caci ce treaba are dancila ,sau dragnea,sau relicva melescanu sa sprijine ideea mutarii la ierusalim,sa imbarlige UE,sa isi ridice pe palestinieni in cap,sau sa schimbe codurile pe repede inainte,exact dupa ce liviu intra vizibil sub incidenta ...abuzului?
americanii,in schimbul ...votului romaniei,o lasa mai moale cu ...anticoruptia!
iar romanii au intrat in hibernare in prag de vara!
traiasca statul paralel sioligofrenia din carpati!
Salamcusoia
rank 5
Justitia are un rol de deratizare directa,
dar si un rol educativ.
Este un caz clar de trafic de influenta, cu santaj perfid.
Vieti nu distruge DNA ci borfasi ca Belinosu, care da joburi pe sprinceana, izgonind oameni de valoare.
Mi se filfiie de unditele lui.
castaway
rank 5
Daca o sa-l faca scapat ,
increderea romanilor in justitie va fi zdruncinata serios. Amanarea sentintei , nu face decat sa alimenteze suspiciunile in ce priveste modul in care, "litera si spiritul legii", vor fi aplicate in acest caz.
cuiulluipepelea
rank 1
constitutia romaniei
a ajuns sa fie scrisa pe un rulou de hartie igienica pus in toaleta presedintelui camerei dfutatilor pentru ca poate.
silvia_h
rank 5
Dmnilor magistraţi, astăzi aveţi şansa să deveniţi eroi! Scăpaţi
... tara de rusinea Liviu Dragnea! Excludeti penalul de la conducerea tării!
Marin2134
rank 5
Sustinatorii Vanzatorului de Flota si a Gentii de 50000 euro
..vor inchisoare pe viata pentru doua secretare! Atunci idolii lor cat trebuia sa fie arestati? 500 ani?

Cati procurori si ofiteri SRI au fost mobilizati pentru cele doua secretare? Toate secretarele sunt urmarite?
Gile
rank 5
Poate imi explici si mie , marine !
Tocmai cand trebuia sa pronunte o solutie in dosarul Dragnea, un judecator a invocat pensionarea pentru a iesi din complet desi masura de pensionare nu fusese inca aprobata de CSM. Nimic nu o impiedica pe Ana-Maria Dascalu sa-si duca pana la capat dosarele importante, mai ales ca stia ce efect va avea iesirea ei din complet si anume reluarea procesului de la zero .
Poti sa-mi explici si mie marine ce s-a intamplat cu adevarat ca vad ca tu le stii pe toate ?
Nu cumva "a convins-o" cineva pe judecatoarea Ana-Maria Dascalu sa se pensioneze tocmai acum in cel mai curat stil mafiot ?
Nu cumva este un semn ca mafia PSD controleaza o mare parte din justitie insa este suparata ca nu are controlul total ?
DR.STRANGELOVE
rank 5
Lasati secretarele...
sa ne gandim mai bine la ce va face Irinuca fara taranul sponsor. Va trebui sa se culce cu unul mai de varsta ei :)
RB2015
rank 1
Mai cretin pesedist
Acest scelerat, excroc, ticalos, incompetent is paranoic FURA de 28 de ani cel putin din avutul tarii. Pentru acest scursoare uman 20 de ani sunt prea putin. Sper sa crape in inchisoare acesta dejectie bolsevica. Ai inceput sa-ti cauti de lucru? mai ramatoare pesedista. Iti recomand Corea de Nord, Muscalia, Venezuela. Voi pesedei/bolsevic ati furat prea mult de la romanii de 72 de ani ca sa mi fiti tolerati in tara noastra. Sceleratul de Dragnea a furat si risipit 2.5 bilioane de euros numai in 4 luni anul asta ca nu s-a facut NICI o Investitie. Cine plateste abnii astia mai ramatoare pesedista, tu care grohaii 24/7365.6 mancand c..t cu Drgnea si psd/pcr/ciuma rosie. Pleacati cat mai aveti timp dejectii bolesevice! Imi cer scuze patrupedelor ca le compar cu scursorile pesedsite niste dautori si paraziti tocsici
Gicapescaru
rank 3
Cred ca suntem prea optimisti
Sentinta se va da atunci cand va fi modificat Codul penal in asa maniera incat aceastasanu mai aiba nici un efect.
Gile
rank 5
Iluzii
Din momentul in care va primi o condamnare (daca o va primi), Dragnea are dreptul la recurs care poate dura si 5-6 ani !
Marin2134
rank 5
Loserii au pretentia ca toti liderii tarii, Dragnea, Tariceanu
..Ponta, etc, sa stea ca "mielul la taiere" cand sunt vanati cu Lancrajean, Portocala si K. Ei nu trebuie sa faca nimic pentru a se apara in fata dosarelor cu facaturi, ca in epoca stalinista!

Judecatorii care se pensioneaza in timpul procesului NU VOR sa participe la un proces politic! E clar, sunt si oameni corecti, nu toti sunt ca Livia Stanciu sau Camelia Bogdan.
Gile
rank 5
Poate ma lamuresti !
Marine !
Poti sa-mi spui de unde au acesti idoli ai tai, familiilesi rudele lor aceste averi uriase pe care le apara cu atata indarjire ?
Sau tu esti convins ca acesti indivizi si-au facut averile cinstit muncind pe branci de dimineata pana seara 7 zile din 7 ?
silvia_h
rank 5
A ajuns tărănoiul teleormănean să aibă slugi care sa-i care mapa asa
c... cum nu de mult, el cara hartogaraiele lui Mircea Geoana si Victor Ponta. Pe cati a ingropat impostorul ca sa ajungă unde e azi!...
Hastalavista
rank 5
Gile@ Intrebare asta cu explicati despre
Averile lui Dragne si nemurile lui RRome il depaseste chir si pe Marin "Desteptul" de pe Ziare.com!
Gile
rank 5
Stii ce-i interesant, marine ?
Societatea romaneasca ii plăteste dnei. Ana-Maria Dascalu o pensie SPECIALĂ.
Marin2134
rank 5
Romania e in plin proces de CRESTERE! Cu Dragnea si Tariceanu!
Este inadmisibil sa permitem loserilor sa opreasca INCA O DATA acest proces! Le-a reusit o data cu Ponta, care a fost nevinovat, nu trebuie sa se mai intample!

Loserii sa castige LA VOT, nu cu dosare politice!
Gile
rank 5
Interesant
Un caine prins de hingheri intr-un colt incepe sa maraie si sa latre !
Marin incepe sa strige lozinci !
silvia_h
rank 5
Marin2134 , 10:48- ce crestere mă, la ce cresteri te referi tu? Daca
... la facturi, apăi să stii că toate au crescut.
MacGigi
rank 5
dr viorel nu si-a incheiat aventurile in justitie!
achitat nu inseamna nevinovat!
unul dupa altul, sobolanii rosii si asociatii lor temporari se vor duce, in sir indian, acolo unde este locul lor natural: in puscarie.
bugetul lui dracnea este o catastrofa, zero investitii, absorbtie de fonduri europene cvasi nula, balbaiala guvernamentala la nivel de bula sau gaga.
diaspora creste la 5-6 milioane, un dezastru total.
mai trebuie doar sa va sterpeleasca si banii de pensii...

"socialismul" psd este o crima in curs de desfasurare.
astia au facut praf TOT !!!
Gile
rank 5
Interesant
Sa zicem marine ca n-a vrut sa participe la un proces politic (cum zici tu) in cazul lui Dragnea si chiar a lui Tariceanu !
Dar poti sa-mi explici marine de ce s-a retras numai in cazurile lui Dragnea si Tariceanu care a dus la reluarea de la zero a acestor procese, dar a continuat mai departe in dosarele lui Șova și Ghiță ?
Tie nu ti se pare ceva putred in Danemarca ?
Marin2134
rank 5
Ia uite domle ce mai aflam din articol, procurorii au facut
..abuzuri si in dosarul asta! Numai cu magarii va ocupati! ))))

"Ea(Rodica Milos) a spus ca, atunci cand a fost chemata a doua oara la DNA, asupra ei s-ar fi facut presiuni. "Procurorul avea in mana o hartie si spunea ca imi poate da NUP (neinceperea urmaririi penale - n.red), dar nu vrea si 'sa ma descurc cu Justitia'. Ca ma trimite in judecata. Ca ma trimite in judecata, ca o sa mor de foame, ca o sa-mi pierd serviciul si asa a fost. Mi-a spus: 'Stiti unde vrem sa ajungem?!' Dar eu nu aveam ce sa spun despre domnul Dragnea, deoarece cu acesta m-am intalnit in doua situatii, numai cu aspect profesional. Pentru mine este un proces injust, am ajuns aici fara nicio vina. Eu mi-am facut treaba la locul de munca", a conchis Milos.

Femeia a explicat ca cele doua secretare nu au ocupat functii de functionar public, ci de personal contractual.

Procurorul DNA cere excluderea acestei afirmatii, privind ce i-ar fi zis anchetatorul,.."
niculaeda
rank 5
zice draknea :
"In ce priveste munca in folosul comunitatii, am fost foarte clar: am spus ca sper ca sa nu se ajunga acolo si ca eu oricum fac munca in folosul comunitatii de 20 de ani".

- io' zic ca ai facut-o in detrimentu' societatii romanesti ! :O(((

"Lacrimi si remuscari la finalul procesului Angajarilor fictive. Procurorii cer 7 ani si 6 luni de inchisoare, Dragnea se simte vinovat pentru vietile distruse de DNA"
JulianDoe
rank 5
ba Marean, ia spunbe tu - ca te daiu baeat dastept
de ce Bombonica a platit paguba ? asa, din filotimie ?
ba, aperi niste hoti, ba ! chiar nu ti-e rusine de ce spun neamurile tale ? daca esti singur pe lume, apai te inteleg. nu vad om intreg la cap sa vrea de bunavoie sa traiasca cu tine :)))))
sedricro
rank 5
Ma scuzi
Dar cand vad numele ytau si al celorlalti troli psd nu citesc articolul,te depunctez si merg mai departe.
Nu meritati nici macar efortul de a citi ce tampenii scrieti.
Ce fata de penal are teleormaneanul,seamana cu voi.
Gile
rank 5
Interesant
Ana-Maria Dascalu ar fi trebuit sa fie o problemă a Inspecției Judiciare care avea posibilitatea să facă o verificare dacă nu suntem cumva in fața unei abateri disciplinare a magistratului.
De ce nu se autosesizeaza Inspectia Judiciara ca in cazul lui Kovesi ?
Sau este periculos pentru cei din Inspectia Judiciara sa nu ajunga cumva la seful adevarat al Inspectiei Judiciare : Liviu Dragnea ?
Gicapescaru
rank 3
in cazul dragnea vor
exista minuni totul se va intampla ca si in cazul ponta,nu vor exista infractiuni nu vor exista prejudicii, NU VOR exista fapte INcriminatoare,,,,,.
simandrei
rank 1
...nimeni...
totusi nu comenteaza ca Bombonica a platit prejudiciul. deci implicit si-a recunoscut vina. tradatoarea ... :))
Marin2134
rank 5
DNA cere 7 ani de inchisoare! ))))
Si la Ponta au cerut 6 ani de inchisoare si pana la urma judecatorii au spus ca DNA bate campii!
Gile
rank 5
Gresesti
Marine !
DNA cere 7 ani de inchisoare la care se adauga si cei 2 ani de inchisoare pentru condamnarea pe care Dragnea deja o executa cu suspendare !
Mie mi se pare cam putin !
Dragnea ar trebui dezbracat uns cu miere si carat prin toata tara cu un car tras de cai sa vada toti romanii un hot adevarat !
Marin2134
rank 5
A incurcat-o Dragnea! Deja DNA s-a pus in miscare
..cu un nou dosar la fel de tare!

"Dupa ce a terminat de fumat, Dragnea a aruncat chistocul pe jos."
fomofo
rank 5
Ha,ha,ha!
7 ani de inchisoare este bine.Nimeni n-o sa mai poata spune ca Dragnea nu are cei"7 ani de acasa".Daca mai primeste si un premiu,un bonus de 2 ani si mai bine.Pina atunci ii ajunge partenera"consexuala"la ..majorat.
just_comment
rank 5
De parca
ar fi singurul caz de angajari fictive din Romania...
prin urmare, solutia unui asemenea caz poate determina o avalansa de efecte laterale, ceea ce-l face mai important decat pare.
Marin2134
rank 5
Cica SRI a "produs" 47 dvd si cateva hard diskuri, urmarindu-l
..pe Dragnea ANI DE ZILE! Ca pe Tariceanu! Si cu toate astea n-au reusit sa faca un dosar ca lumea! )))))

SRI n-a incercat sa-l urmareasca pe Basescu? Intr-o zi doar ii deschideau 50 dosare penale! La Iohannis ar fi avut nevoie de o saptamana, el vorbeste mai rar!
Stan
rank 5
Vai merinov, clampanesti fara oprire,...
...ia-ti dreaku o pauza ca o sa mo.ri cu deshtele inztepenite pe taste!
Si atunci, cu cine am mai rade si noi?!
JulianDoe
rank 5
ba sarmane, esti chiar asa de flamand de postezi
fara numar pentru hoti ??
Dragnea e vinovat, ba saracule...
m.omiduta
rank 5
@Just-comment
De acord cu tine, dar cei care se vor conducatorii nostri ar trebui sa dea un exemplu pozitiv pentru a stopa asemenea practici,
MacGigi
rank 5
7 ani si 6 luni + cei 2 ani suspendati, este un timp suficient ca
sa ii intre taranului mintile in cap. Evident, ca nu va primi chiar tot ce merita, dara daca ia si o singura zi de pedeapsa, va fi cu execitare + cei 2 ani de la pedeapsa anterioara. dracnea are un lung trecut de escroc mafios care isi bate joc de legile electorale si isi permite sa refaca alte legi ale tarii.

intre timp, avanseaza si dosarul urmator, cred ca este cel cu 20 milioane de euro palmati de catre penalul dracnea, in concubinaj mafiot cu teldrum. acolo nu cred ca are cea mai mica sansa de scapare, gaura este prea mare si evidenta !!!

penalii in puscarie !
lia_stoenescu
rank 5
Exagerati...
Sunteti nerealisti cu totii... dar ce, a furat cumva o gaina, ca sa primeasca atat de mult???

Zau asa...
JACq
rank 2
La brutarie cu mos Dragnea
pt subordonarea institutiilor statului in interes personal sau de grup (psd)
oetzi
rank
Penal?? si lipsit de civilizatie
fumeaza si arunca chistocul pe jos.Pai asta intr-un stat civilizat daca esti vazut de politie esti amendat.Ce sa mai astepti de la un borfas. Obiceiuri , si parsiv ca e el mai smecher decat toti ...cine crede ca acest mafiot joaca cinstit este dus cu pluta. Asta e uns cu toate alifiile si NIMIC nu-l va stopa sa faca orice ca el sa scape, sa sacrifice votantii lui, poporul, tara si inclusiv familia. E un paranoic de sorginte dictatoriala.Singura solutie este sa ajunga ca fratele lui de judet ,ceausescu la Targoviste( ca de origine e din Olt,,....ce mult bine le-a facut teleormanenilor- i-a saracit de tot!!!). Cine il mai apara..sa iei tu de la gura copiilor pt marele partid borfas si interesul personal. cat timp avem exemple care nu vad decat psd si dragnea, tara asta ramane saraca si oamenii necajiti..la fel cam cum spune si udreasca...toti mint si-i denigreaza pe ceilalti ,ca sa fie alesi apoi uita si nici nu le pasa...de ce primarul psd din Ciugud e dat afara din psd???? Pentru ca s-a implicat in construirea si europenizarea de facto a comunei nu hotii si nemernicii..de aia l-au dat afara din partid. Oameni ca acela sau din Pestera /Constanta avem nevoie nu de hotii si nemernicii din politica balcanica de tot jegul..fara penali este singura solutie, si cum sunt dovediti, arestati si kaput cu ei in politica!!!!!! De ce unora de-aici nu le convine, din sparlament , guvern..pt ca toti sunt HOTI!!!!
Bobby_Fischer
rank
Achitare, firește !
Asta veți auzi pe 29 mai. Ca-n cazul mongoloidului cu 17 infracțiuni, ca-n cazul lui Hrebe, ca-n cazul lui Greblă cu caprele etc. Sau o suspendare, ca in cazul clovnului Mazăre, lăsat să fugă.
asdfg
rank
infractorii astia par
ca ar fi oameni normali, pentru ca asa pozeaza, asa isi pun jocul in scena. Unora dintre victimele lor le merge bine, intr-un anumit fel, deocamdata. Sunt in puterem au mancare pe masa, deci ei cred ca le merge bine. Isi vor schimba parerea in momentul in care vor avea nevoie de asistenta medicala, de pensie, cand masina pe care o au va fi doar o vecitura, cand copiii care acum le sunt sprijin vor avea nevoie la randul lor de sprijin. Sa-i vedem atunci cum gandesc.
transilvan
rank
Ma indoiesc..
Deja justitia s-a inhaitat cu ei,nu va infunda nici 7 zile.
TZEPESH
rank
jos CIUMA ROSIE
Pentru raul pe care-l fac astia tarii nu exista pedeapsa!

Si orice pedeapsa vor primi in ani......nu va fi suficienta!

Pentru neamul romanesc astia sunt mult mai nocivi decat Ceausescu cu patru clase.....
fcecs
rank
Puscarie Maxima !
Asta ii dorim asta merita, de fapt , ei se lafaie in vile de milioane de euro,in masini de peste suta de mii de euro ,vacante nici nu mai stii pe unde si noi nu reusim sa platim cheltuielile de la asociatie dar sa mai visam la o vacanta sau restul,si lucram 10- 12 ore pe zi . E corect ???
alex-7
rank
Vad ca SRI-ul se implica si incurca in activitatea precum si
deciziile DNA-lui. Nu cred ca pateste nimic din pacate, poate cu speranta sa-si piarda postul
fastuser
rank
De 20 de ani,
faci munca doar in folosul tau, nicidecum al comunitatii!
JackMalletFlute
rank
cand justitia devine amenintare la securitatea nationala
stimuleaza cresterea infractionalitatii - daca dragnea va fi achitat, toti politrucii vor putea face angajari fictive fara nici o restrictie - isi vor putea angaja neamurile, prietenii, colegii de partid, etc. sa taie frunza la caini pe banii publici - oamenii de rand vor intelege ca incalcarea legii devine regula, nu exceptie, si vor actiona in consecinta - tara faradelegii - "-Frau Merkel, ne dati si noua, mingea?"
Portocale Strivite
rank
DNA.. deschide .(din prostie)..calea lui Dragnea ..spre Cotroceni..!
Nu credeam...că Dragnea va avea vre-o dată, șansă..spre candidatură la Presedenția Romaniei..! Asta pană acum..!
Cu această ..inverșunare prostească.. a procurorilor DNA.. mi-am dat seama..că:..fără să iși dea seama..DNA-ul lucrează din prostie și ură..la cariera politică a lui Dragnea ..lărgind și crescand șansele..nesperat de mult ..chiar surprinzător.. pentru ca Liviu Dragnea..să poată participa cu șanse, la candidatura pentru Prezidențiale ..!
O eventuală..și foarte probabilă achitare ..in acest proces,il va face pe Dragnea..victima Erou.. iar DNA ..se va umple de Ridicol..(devenind pentru toată lumea..clar,faptul de ..poliție politică ...practicat de această instituție)..!
tata
rank
Nea Liviule
Madagascaru,te asteapta...ia legatura cu Mazare,frate de suferinta si ia-o din loc,pana nu pun astia pe tine.....
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor