Dragnea castiga impotriva Inaltei Curti: Noul complet de 5 judecatori anulat. Activitatea ICCJ, aruncata in aer

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Vineri, 23 Noiembrie 2018, ora 15:40
25929 citiri
Dragnea castiga impotriva Inaltei Curti: Noul complet de 5 judecatori anulat. Activitatea ICCJ, aruncata in aer
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Dragnea

Curtea de Apel Bucuresti a admis, vineri, solicitarile facute de Liviu Dragnea si a anulat decizia Colegiului de Conducere de la Inalta Curte in baza careia s-au tras la sorti completurile de 5 judecatori.

Decizia nu este definitiva, insa pana la o solutie finala, executarea hotararii este suspendata. Solutia de suspendare este executorie, dar nu este definitiva.

Iata minuta Curtii de Apel Bucuresti:

"Admite cererea modificata. Admite cererea de interventie accesorie. Anuleaza Hotararea nr. 137/08 noiembrie 2018 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Colegiul de Conducere. In baza art. 15 alin. 1 din Legea nr. 554/2004, modificata si republicata, suspenda executarea Hotararii nr. 137/08 noiembrie 2018, emisa de parata, pana la solutionarea definitiva a cauzei.

...

Cu recurs, in termen de 5 zile de la comunicare, in ceea ce priveste capatul de cerere referitor la suspendarea actului administrativ. Cu recurs, in termen de 15 zile de la comunicare, in ceea ce priveste capatul de cerere privind anularea actului administrativ. Pronuntata in sedinta publica, azi, 23 noiembrie 2018".

Sentinta in acest dosar a fost data de judecatorea Alina Ghica, fosta sefa a CSM.

Cazul, iar la CCR

De asemenea, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis astazi si sesizarea CCR privind tragerea la sorti a completurilor.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, noile completuri de 5 judecatori aveau termen pe data de 3 decembrie, insa magistratii vor considera ca nu au fost trasi la sorti si, cel mai probabil, vor fi amanate toate dosarele.

Completul lui Dragnea

In baza deciziei Colegiului de Conducere al ICCJ, pe 9 noiembrie, au fost trase la sorti noile completuri. In cazul lui Liviu Dragnea, acesta urma sa fie judecat de magistratii: Rodica Cosma, Valentin Horia Selaru, Simona Cristina Nenita, Francisca Maria Vasile si Ioana Alina Ilie.

Avocata lui Liviu Dragnea a pledat astazi ca ICCJ ar fi trebuit sa traga la sorti doar un magistrat, doar presedintele completului-judecator cu functie de conducere, si nu toti cei cinci magistrati.

Nemultumirea politicianului

Practic, liderul PSD, Liviu Dragnea, a contestat astazi in acest caz si noul complet de la Inalta Curte care ar urma sa-i judece apelul la condamnarea cu trei ani si jumatate inchisoare cu executare pe care a primit-o in dosarul angajarilor fictive din Teleorman. Cererea a fost facuta in procesul in care contesta o decizie mai veche a Colegiului de Conducere al Inaltei Curti.

Vineri, avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a venit cu o completare si a anuntat in sala de judecata ca liderul PSD solicita atat suspendarea, cat si anularea deciziei din 8 noiembrie a Colegiului de conducere de la IICJ, in baza careia au fost trase la sorti noile completuri de cinci judecatori.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Florin Călinescu candidează la președenția României. Mutarea decisivă pe care vrea să facă în fruntea țării
Florin Călinescu candidează la președenția României. Mutarea decisivă pe care vrea să facă în fruntea țării
Florin Călinescu a decis să intre în politică și va anunța în maximum două săptămâni numele partidului din care va face parte. Deocamdată, a precizat doar că ca fi un partid...
Practici cenușii în campania electorală: "Ca în Vestul Sălbatic/ Când donezi materiale cu însemnele partidului apare o mare problemă"
Practici cenușii în campania electorală: "Ca în Vestul Sălbatic/ Când donezi materiale cu însemnele partidului apare o mare problemă"
Legea oferă posibilitatea partidelor să se promoveze prin diverse evenimente, activități sau materiale promoționale în timpul campaniei electorale. Cu toate acestea, anumite practici sunt la...
#Dragnea castiga Inalta Curte , #DNA