Ziare.com

Dragnea se intoarce la atelierul auto de la Rahova. Judecatorii decid ca fostului lider PSD i-a fost incalcat dreptul la munca in penitenciar

Marti, 15 Septembrie 2020, ora 15:19

   

Dragnea se intoarce la atelierul auto de la Rahova. Judecatorii decid ca fostului lider PSD i-a fost incalcat dreptul la munca in penitenciar
Judecatoria Sectorului 5 a admis marti o cerere depusa de Liviu Dragnea in care fostul presedinte al PSD a contestat decizia Penitenciarului Rahova de a-i retrage dreptul la munca in atelierul auto al inchisorii.

Magistratii au decis ca lui Dragnea i-a fost incalcat dreptul la munca, decizia fiind definitiva.

"In baza art. 29 alin. 5 din Legea 47/1992 respinge, ca inadmisibila, exceptia de neconstitutionalitate, invocata de petentul Dragnea Nicolae Liviu. In baza art. 56 din Legea nr. 254/2013, admite contestatia formulata de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu impotriva incheierii nr. 684/I9.08.2O20 a judecatorului de supraveghere a privarii de libertate de la Penitenciarul Rahova.

Desfiinteaza incheierea atacata si rejudecand: constata ca persoanei condamnate i-a fost ingradit dreptul la munca reglementat de dispozitiile art. 78 din Legea nr. 254/2013, in perioada 02.07.2020 - 15.09.2020", se arata in decizia instantei.

S-au mentinut alte sanctiuni

Pe de alta parte, intr-un proces separat, Judecatoria Sectorului 5 a mentinut alte sanctiuni disciplinare luate de penitenciar impotriva lui Dragnea.

"In baza art. 104 din Legea nr. 254/2013 admite in parte contestatia formulata de petentul Penitenciar Bucuresti Rahova impotriva incheierii nr. 591/17.07.2020 a judecatorului de supraveghere a privarii de libertate de la Penitenciarul Rahova.

Retine in sarcina intimatului Dragnea Nicolae Liviu savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de dispozitiile art. 81 lit.l) si dispozitiile art. 82 lit q) din Legea nr. 254/2013. Mentine sanctiunea disciplinara aplicata intimatului, astfel cum a fost redusa prin incheierea nr. 591/17.07.2020 a judecatorului de supraveghere a privarii de libertate de la Penitenciarul Rahova", au hotarat magistratii.

Art. 81 lit.l) din Legea nr. 254/2013 prevede: "Persoanele condamnate au urmatoarele obligatii: (...) sa respecte orice alta obligatie care rezulta din prezenta lege, din regulamentul de aplicare a acesteia, din ordinele si deciziile emise in baza acestora si din Regulamentul de ordine interioara al penitenciarului, iar art. 82 lit.q) stipuleaza: Persoanelor condamnate le sunt interzise: (...) utilizarea in mod necorespunzator sau in alte scopuri a bunurilor puse la dispozitie de administratia penitenciarului".

Interviul

In luna iunie, Liviu Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, in prezent jurnalist la Realitatea Plus, cu putin timp inainte ca fostul lider PSD sa fie inculpat de DNA in dosarul Tel Drum.

Administratia Nationala a Penitenciarelor a sustinut atunci ca nu a autorizat ca Dragnea sa dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sanctionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de munca in atelierul auto al inchisorii.

Dragnea a atacat decizia penitenciarului in instanta, mai ales ca zilele de munca reduc durata detentiei.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3604 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

libertatea de a muncii

Cred ca irinuca'i fericita.

 

O munca apriga il așteaptă pe moșul Dragnea!

Oprisan apare pe z.c in 7 poze electorale. Te pacalesc Oprișănești pozele astea apar in America unde nimeni nu te voteaza. Nerozi psdistii ăștia ca și Dragnea care acum va cere scutire de munca pt hernie.

Vedeti, domne, că tot mai iegzistă dreptate

in Romania? Ei, uite, asea cum martiru' neamului romanesc si-a recastigat dreptu' la muncă - abuziv loat de neste agenti sorosisti - tot asea o să-l recastige si pe ăla la ciordit.

 

Deci poate sa tina scula in mana acum si sa repare masini cu spor

Moșulică.....

 

Bine il lasati sa lucreze ....

Dar datii cu norma si verificat la sange deoarece nu inspira incredere acest individ!
Si apoi pentru comportare rea in puscarie nu se dau sanctiunii?

 

Aiuritor

Pai nu era copt de bolnav, cu dubla hernie de disc si dureri mari de coloana? Ca mecanic auto trebuie sa se aplece, sa se bage sub masini, ce sa faca mosulica asta?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor