Dragnea se tine de ironii in legatura cu procesul Angajarilor fictive: Procurorii DNA cer inchisoare pentru persoanele pe care le apreciaza foarte mult

Miercuri, 16 Mai 2018, ora 12:58
3713 citiri
Dragnea se tine de ironii in legatura cu procesul Angajarilor fictive: Procurorii DNA cer inchisoare pentru persoanele pe care le apreciaza foarte mult
Foto: Arhiva Facebook/ Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, referitor la pedeapsa ceruta de procurorii DNA la finalul procesului Angajarilor fictive - inchisoare 7 ani si 6 luni -, ca procurorii cer "tot timpul" asa, "mai ales pentru persoanele pe care le apreciaza foarte mult".

"Procurorii au cerut, ei asa cer tot timpul, mai ales pentru persoanele pe care le apreciaza foarte mult. Nu exista argumente. Nu exista probe. Eu am avut si am in continuare trei acuzatii, ca as fi determinat-o pe doamna directoare de acolo sa mentina la serviciu doua angajate care, de fapt, nu veneau la serviciu.

A doua acuzatie ca as fi determinat un functionar sa semneze in fals niste documente. A treia acuzatie e ca as fi determinat-o pe una dintre cele doua angajate sa se angajeze si, de fapt, sa nu mearga la serviciu", a spus Liviu Dragnea, miercuri, in Parlament.

El a facut referire la dosarul Angajarilor fictive, in care a fost judecat pentru instigare la abuz in serviciu in legatura cu angajarea a doua membre de partid la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Acest proces s-a incheiat, marti, la ICCJ, iar magistratii au ramas in pronuntare pana pe 29 mai. Procurorii DNA au cerut o pedeapsa de 7 ani si 6 luni pentru instigare la abuz in serviciu si 2 ani si 6 luni pentru fals, dar si anularea suspendarii condamnarii de 2 ani din dosarul Referendumului.

Vezi cum s-a desfasurat finalul procesului Angajarilor fictive - Dragnea se simte vinovat pentru vietile distruse de DNA

Dragnea a mai sustinut, miercuri, ca cele trei acuzatii nu se bazeaza pe nimic.

"Doamna directoare a spus in fata instantei ca nu am determinat-o si nu am fortat-o sa mearga la serviciu. Tot acolo a spus ca nu am determinat si nu am presat pe nimeni sa semneze in fals acele documente, iar una dintre cele doua angajate a spus ca eu nu i-am spus niciodata sa se angajeze la Directia de Protectie a Copilului si sa nu mearga la serviciu. Acestea sunt cele trei acuzatii care nu se bazeaza pe nimic. De aici incolo e decizia instantei", a continuat liderul PSD.

Candideaza la Cotroceni?

Referitor la o eventuala candidatura la alegerile prezidentiale, liderul PSD a afirmat ca e prea devreme pentru a vorbi despre acest subiect.

"Eu am spus despre candidatura PSD ca este prea devreme. Noi suntem acum interesati sa aplicam programul de guvernare", a sustinut Dragnea.

Citește și:
MAE l-a chemat acasă pe ambasadorul român la Viena. Care este semnificația gestului
MAE l-a chemat acasă pe ambasadorul român la Viena. Care este semnificația gestului
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă, vineri, că a chemat în ţară, pentru consultări, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Austria, Emil Hurezeanu, ”un gest...
Emil Boc: ”Austria este Rusia Uniunii Europene. Cum îți permiți să minți și să sfidezi realitatea în halul acesta”
Emil Boc: ”Austria este Rusia Uniunii Europene. Cum îți permiți să minți și să sfidezi realitatea în halul acesta”
Emil Boc, primarul Clujului, a catalogat Austria ca fiind ”Rusia Uniunii Europene” după ce țara a dat vot negativ pentru intrarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen. Cu toate...