Dragnea sustine ca a vazut Ordonanta Toader direct in Monitorul Oficial. Despre procurorii care pleaca: Ies pe drumuri, merg pe drumuri?

Miercuri, 17 Octombrie 2018, ora 13:41
5681 citiri
Dragnea sustine ca a vazut Ordonanta Toader direct in Monitorul Oficial. Despre procurorii care pleaca: Ies pe drumuri, merg pe drumuri?
Foto: Arhiva PSD

Liderul PSD, Liviu Dragnea, sustine ca a vazut si el textul ordonantei prin care Guvernul modifica Legile Justitiei atunci cand a aparut in Monitorul Oficial.

Dragnea ramane la ideea ca nici aceasta OUG nu s-a dat in favoarea sa si spune ca nu il intereseaza daca va pleca din DNA procurorul care il ancheteaza in Dosarul Tel Drum, din motive de vechime insuficienta.

"Dupa propaganda asta de doi ani de zile, orice lege si OUG se da pentru mine, normal. Nu ma intereseaza daca ramane sau nu in DNA acel procuror. In primul rand e o manipulare, daca pleaca doamna, ce face dosarul se arunca in aer. Eu am inteles ca nu pleaca. Nu cred ca pleaca, imi spunea cineva azi. Deci nu ma intereseaza", a declarat Dragnea, miercuri, la Parlament.

De fapt, despre procurorii din Parchetul Genertal, DNA si DIICOT care se afla in situatia de a trebui sa plece pentru ca nu indeplinesc noua conditie de vechime (10 ani), Dragnea a spus relaxat: "Ies pe drumuri, merg pe drumuri? (...) Din ce am inteles de la dl. Toader, nivelul de experienta profesionala din aceste unitati de elita sa fie mai mare. Domnul Toader a considerat ca trebuie sa fie de 10 ani".

Liderul PSD urmeaza linia ministrului Justitiei si subliniaza: "Fiecare e liber sa atace aceasta ordonanta. Din ce stiu domnul Toader a fost la CSM si inainte la Strasbourg. Exista o sustinere larga ca la structurile superioare din PG, DNA si DIICOT sa fie procurori cu experienta".

Intrebat daca la intalnirea cu Tudorel Toader de saptamana trecuta a discutat despre modificarile aduse OUG de vineri (de cand a aparut in spatiul public ordonanta) pana luni (cand a fost adopta), Dragnea a replicat: "Cu dl. Toader nu am facut texte de ordonanta. Am vorbit despre raportul preliminar al Comisiei de la Venetia".

Citeste si:

Ordonanta de urgenta care modifica Legile Justitiei, recent adoptate de Parlament si promulgate de presedinte, a fost initiata de Tudorel Toader si adoptata in sedinta de luni a Guvernului Dancila, fara un aviz din partea CSM. De altfel, textul ordonantei de urgenta nu a fost dat publicitatii decat pe surse si nu a aparut oficial decat la 30 de ore de la adoptare.

In timp ce politicienii din PSD si-au exprimat satisfactia cu privire la prevederile OUG, specialistii in drept au criticat-o, avertizand ca ea afecteaza activitatea DNA si ingreuneaza lupta impotriva marii coruptii in Romania.

USR si PNL au decis sa sesizeze Avocatul Poporului si Comisia de la Venetia.

Iata detalii:

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Dragnea procurori DNA Toader ordonanta , #DNA