Legatura lui Dragnea cu Tel Drum, confirmata in fata procurorilor DNA de Dan Sova, Ponta si Teodorovici

Miercuri, 15 Noiembrie 2017, ora 10:18
19909 citiri
Legatura lui Dragnea cu Tel Drum, confirmata in fata procurorilor DNA de Dan Sova, Ponta si Teodorovici
Foto: site PSD (Arhiva)

Legatura lui Liviu Dragnea cu Tel Drum, negata vehement pe tot parcursul ultimilor ani de liderul PSD, a fost confirmata prin declaratii de martor in dosarul deschis de DNA de social-democratii Dan Sova, Victor Ponta si Eugen Teodorovici.

De asemenea, fostul prefect de Teleorman Teodor Nitulescu a dat declaratii care il incrimineaza pe Liviu Dragnea, conform unor pasaje din ordonanta emisa de procurori in acest dosar, publicate de luju.ro.

In documentul publicat in facsimil de sursa citata, procurorul mentioneaza, printre altele, urmatoarele: "Faptul ca Liviu Nicolae Dragnea este una dintre persoanele care detine si gestioneaza in fapt societatea comerciala Tel Drum SA reiese din coroborarea declaratiilor martorului Sova Dan cu declaratile martorului Nitulescu Teodor, cu documentele ridicate cu ocazia perchezitiei domicilare la sediul Tel Drum SA, cu verificarile efectuate privind modalitatea prin care obtine beneficiile din urma derularii activitatii infractionale (tranzactii imobiliare, beneficii materile pentru persoanele din familia acestuia, relatiile pe care le are cu membrii gruparii) ".

Din declaratia data in fata procurorilor de fostul ministru al Transporturilor Dan Sova site-ul publica urmatorul fragment: "Noi nu aveam o convingere, noi stiam ca Tel Drum-ul este al domnului Dragnea, iar domnul Dragnea a spus de mai multe ori personal ca aceasta companie este a lui, chiar a formulat 'stii ca este a mea'. Nu se discuta la colturi ca Tel Drum este a lui, asta ar fi fost o legenda urbana, nu. Tel Drum era a dansului. (...) Pana in 2012 pentru mine era notoriu ca Tel Drum era a lui Liviu Dragnea, dupa 2012 a devenit o certitudine. Pana in 2012 toata lumea stia ca forta politica a lui Liviu Dragnea se baza si pe fapul ca Tel Drumul era a lui, la nivelul judetului Teleorman".

La randul sau, fostul prefect Teodor Nitulescu a declarat sub juramant ca initial Liviu Dragnea i-a cerut lui sa participe impreuna la cumpararea Tel Drum, iar la momentul demararii procedurii de privatizare, i-a cerut sa nu participe in mod independent, "cei doi facandu-si concesii reciproce in acest sens".

In ceea ce priveste declaratiile date de Victor Ponta si Eugen Teodorovici, in fragmentul de ordonanta publicat de site-ul citat se face trimitere tot la legatura dintre Liviu Dragnea si Tel Drum.

"Aspectele privind implicarea acestuia in mod activ si direct sunt confirmate si de martorul Eugen Teodorovici care indica faptul ca a avut discutii contradictorii cu Liviu Nicolae Dragnea deoarece acesta avea impresia ca martorul il parase la OLAF, fie pe el, fie Tel Drum. Incidentele si discutiile contradictorii intre Liviu Nicolae Dragnea si martorul Eugen Teodorovici sunt confimate si de martorul Victor Ponta", se arata in ordonanta.

De asemenea, in document apare si un paragraf referitor la declaratiile date de fostul premier PSD Sorin Grindeanu. Acesta a relatat cum a ajuns sa il numeasca pe Dorin Sandu Voicu presedinte al Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale, in iunie 2017.

Grindeanu a declarat ca propunerile de presedinte si vicepresedinte al institutiei i-au fost inaintate de fostul secretar general Mihai Busuioc. "In momentul acestor discutii se prezentau numele respective. Era o chestiune cat se poate de clara ca vine din partea coalitiei de guvernare (propunerea, n.red.), acesta era mersul lucrurilor. Cred ca la fel cum a existat consens pentru ponderea ministrilor in Guvern, toate lucrurile acestea au presupus o discutie in cadrul coalitiei raportat la o anumita pondere politica a acestor numiri".

Despre Dorin-Sandu Voicu presa a scris ca a lucrat timp de 20 de ani in administratia judetului Teleorman si a fost director general al Administratiei Nationale "Apele Romane", calitate in care s-ar fi implicat in rezolvarea contractului de inchiriere a unor terenuri aflate pe Insula Belina de catre firma Tel Drum.

Ponta: Am spus toti adevarul

Atacat in presa de sustinatorii lui Liviu Dragnea si facut tradator pentru ca a dat declaratii in dosar, Victor Ponta, fost lider al PSD si apropiat al celui care este astazi urmarit penal in dosarul Tel Drum, a reactionat furios pe Facebook. El a dat o serie de explicatii si a concluzionat ca "propaganda dauneaza grav gandirii".

"Gandirea de mafiot a @Cartelului de la Teldrum se duce si la 'sustinatorii' lor din presa!

1. Am fost chemati toti 5 ca martori/daca ne-am prezentat in urma citarii inseamna ca suntem 'tradatori'.

Update - cand am cerut eu sa fiu martor si am mers la ICCJ in dosarul 'Referendumul' sa spun ca stiu ca Dragnea e nevinovat nu mai eram 'tradator' sau 'turnator', bai ticalosilor?

2. Am spus toti adevarul - sa minti sub juramant este o infractiune si nu vad cine isi asuma acest lucru.

3. Ca martor nu poti sa invoci dreptul la tacere - asta poate face doar Dragnea ca suspect.

4. Propagandistii 'Cartelului' tot ne ataca pe cei care am fost chemati ca martori si am spus cinstit ce stim - nu era mai simplu sa spuneti daca Dragnea = Teldrum?

5. Acest linsaj mediatic pe bani multi nu poate sa ascunda nici milioanele din fonduri europene, nici Lacul Belina, nici casa din Brazilia! Asa ca la ce foloseste aceasta minciuna organizata de Dragnea?

6. Cica nu stiu cand am fost audiati?!?! Am intrat si am iesit prin fata si a dat toata presa asta/si cand am spus ca am fost toti audiati ca martori intr-un dosar din 2014 tipau toti ca apucatii ca nu e asa! Propaganda dauneaza grav gandirii".

Victor Ponta si Sorin Grindeanu au fost audiati la DNA in luna septembrie, ei stand de vorba cu jurnalistii care ii asteptau la intrare.

Citește și:
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
În cea mai recentă reuniune a Consiliului Justiţiei şi Afaceri Interne al Uniunii Europene, cel care votează extinderea Spațiului Schengen, nu s-a discutat oficial despre aderarea României....
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...