Procesul lui Dragnea pe abuzul in serviciu se reia de la zero

Marti, 05 Septembrie 2017, ora 15:35
11662 citiri
Procesul lui Dragnea pe abuzul in serviciu se reia de la zero
Foto: Facebook / Liviu Dragnea (Arhiva)

Procesul in care Liviu Dragnea este judecat alaturi de fosta sa sotie, Bombonica, se va relua de la zero, a decis, marti Instanta suprema, motivul fiind acela ca judecatoarea Ana Maria Dascalu se pensioneaza, asa ca se schimba completul de judecata.

In acest dosar, Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz in serviciu si la fals intelectual in legatura cu angajarea a doua membre ale PSD la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman (DGASPC Teleorman).

O decizie similara, din acelasi motiv, s-a luat marti dimineata si in dosarul in care Calin Popescu Tariceanu este judecat pentru marturie mincinoasa.

Citeste mai multe despre: Instanta suprema reia de la zero procesul in care Tariceanu este judecat pentru marturie mincinoasa.

Ambele procese vor fi reluate pe 3 octombrie.

CEDO a dat o decizie prin care arata ca judecatorul care da sentinta trebuie sa fie in complet atunci cand se administreaza probele si sunt audiati inculpatii, asa ca daca un judecator este inlocuit in timpul procesului, totul trebuie reluat de la bun inceput.

Ziare.com avertiza ca, odata cu schimbarea regulilor de calcul pentru pensiile speciale, ceea ce duce la scaderea lor pentru cei ce se pensioneaza dupa 15 septembrie, vor exista efecte in cazul proceselor care nu au ajuns la un verdict.

Citeste aici care este efectul de bumerang al ordonantei privind pensiile speciale

Protest anti-PSD la termenul lui Dragnea

Conform News.ro, 15 persoane au protestat, marti dupa amiaza in fata sediului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde era asteptat Liviu Dragnea.

Protestatarii au scandat lozinci impotriva PSD si a lui Liviu Dragnea, au adus manechinele cu fotografiile in care Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu apar in zeghe, folosite la protestele din Piata Victoriei, iar un barbat a agitat o pereche de catuse, informeaza News.ro.

Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea, a fost citata la acest termen, pentru a confirma ca nu doreste sa dea declaratii in proces, asa cum anuntase anterior prin avocatii sai, insa ea nu s-a prezentat azi la ICCJ.

In acest dosar, Liviu Dragnea a fost trimis in judecata in 15 iulie 2016, fiind acuzat ca in perioada iulie 2006 - decembrie 2012, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman si respectiv de presedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii.

"In realitate, cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma", arata procurorii DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#proces Dragnea reia zero , #DNA