Redeschiderea unei anchete DNA, parte din dosarul Tel Drum-Dragnea, treneaza la Tribunalul Teleorman

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 06 Noiembrie 2018, ora 13:40
5861 citiri
Redeschiderea unei anchete DNA, parte din dosarul Tel Drum-Dragnea, treneaza la Tribunalul Teleorman
Foto: Facebook/Partidul Social Democrat

Cererea DNA de redeschidere a unei anchete, care are legatura cu dosarul Tel Drum-Liviu Dragnea, a fost amanata marti la Tribunalul Teleorman pentru data de 4 decembrie. Motivul: avocatii Tel Drum au cerut stramutarea dosarului la o alta instanta.

Este deja a treia amanare in procesul acesta, ultimul motiv invocat de avocatii Tel Drum fiind lipsa procedurii in citarea partilor, arata Mediafax.

Avocatii Tel Drum au cerut, marti, la judecarea cererii de redeschidere a anchetei, stramutarea procesului, din cauza mediatizarii excesive a acestuia in judet. Procurorul DNA, aflat in sala, a insistat, insa, pentru continuarea judecarii fondului, in ciuda cererii de stramutare.

Judecatorul de sedinta, Violeta Maidanuc, a considerat ca e preferabil sa nu se ajunga in situatia anularii hotararii sale daca se va accepta cererea de stramutare.

In acest caz, DNA cere redeschiderea anchetei in cazul societatii Modul Proiect SA, al asociatiei Tel Drum-Euroconstruct Trading '98 si al inginerului proiectant Doru Catalin Gudei. Cererea DNA de redeschidere a acestei parti a anchetei a fost depusa pe 6 iulie la Tribunalul Teleorman.

Inalta Curte a decis redeschiderea

Intr-un caz similar, Inalta Curte a admis, pe 1 octombrie, cererea DNA de redeschidere a urmaririi penale intr-un dosar care il vizeaza pe presedintele PSD, Liviu Dragnea.

Judecatorii au confirmat redeschiderea urmaririi penale in rem (asupra faptei - n.red.), cu privire la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice. Decizia instantei este definitiva.

Ancheta in acest dosar a fost initial inchisa in 2013, insa procurorii DNA au cerut redeschiderea urmaririi penale, motivand ca, la momentul anchetei, probele nu au fost administrate in mod corespunzator si acum detin probe noi.

Aceasta cauza vizeaza privatizarea Tel Drum, precum si reabilitarea unor drumuri judetene.

Dosarul il vizeaza pe Liviu Dragnea, dar si alte persoane: Mugur Bataus, Victor Piperea, Gheorghe Giui, Ion Mirancea, Victorita Pascutu si Marian Fiscuci.

Ancheta de la DNA

Anchetele in cazul celor doua dosare au fost inchise de procurorii DNA, insa investigatorii au descoperit noi indicii in aceste spete. Este vorba de modul in care firma Tel Drum primea contracte publice, inclusiv din fonduri europene.

Ambele dosare au legatura cu cel de-al treilea caz deschis pe numele lui Liviu Dragnea, in care liderul PSD este acuzat ca s-ar afla in spatele societatii Tel Drum. Acuzatiile: doua infractiuni de abuz in serviciu, doua de frauda cu fonduri europene si constituire de grup infractional organizat.

Acest caz nu poate fi solutionat, insa, pana cand instantele nu vor decide daca redeschid urmarirea penala.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Liviu Dragnea DNA, #PSD DNA, #tel drum dna, #Tel Drum Dragnea , #DNA
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Stramutati-stramutati! Asta este tot ce mai puteti face, sa mai