Ziare.com

Sapte ore de audieri in procesul Dragnea - angajari fictive: Rasturnari de situatie, confruntare in premiera si o declaratie de final: M-am saturat eu de mine!

de Alexandra Sandru; Ionel Stoica
Miercuri, 21 Martie 2018, ora 17:25

   

Sapte ore de audieri in procesul Dragnea - angajari fictive: Rasturnari de situatie, confruntare in premiera si o declaratie de final: M-am saturat eu de mine!
Zi de foc, miercuri, la Inalta Curte, unde au avut loc ultimele audieri in dosarul in care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, privind angajarea fictiva a doua secretare din PSD la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

Sapte ore au durat audierile, din care doua a vorbit doar seful PSD, care a facut primele declaratii in fata instantei. Ziua nu a decurs, insa, cum spera probabil Liviu Dragnea.

In primul rand, inca din primele minute, a venit prima lovitura: fosta sa sotie, Bombonica Prodana, a anuntat ca ea a platit deja partea ei de prejudiciu.

Apoi, au inceput audierile martorilor propusi de apararea lui Dragnea, dar si aici lucrurile au luat o intorsatura interesanta. Daca primii doi au spus ca seful PSD nu a avut nicio interventie pentru favorizarea celor doua secretare, al treilea s-a balbait, s-a contrazis si, in cele din urma, a admis ca una dintre ele, Anisia Stoica, i-a spus ca Dragnea i-ar fi zis sa o angajeze purtator de cuvant la PSD Teleorman. Dar el nu a angajat-o. De a doua secretara, insa, Adriana Botorogeanu, martorul a recunoscut ca o punea sa il ajute la partid, desi stia ca e angajata la DGASPC.

Declaratiile acestui martor au facut-o pe Anisia Stoica sa dea declaratii in fata completului, desi initial anuntase ca nu o va face. Ea a spus ca nu a cerut nimanui sa fie angajata si a povestit cum a fost abordata de Dragnea, cum lucra la partid, desi era platita de Protectia Copilului, a spus ca n-a stiut ca e fapta penala si ca ii e rusine si regreta ca a acceptat.

Dupa ce a luat cuvantul si Dragnea si a negat orice acuzatie, sustinand ca e "tinta DNA" si ca dosarul e construit "pe feeling si barfe, nu pe probe", judecatorii au considerat ca declaratiile sale se bat cap in cap cu cele ale fostei sefe a Protectiei Copilului Teleorman, asa ca au facut o confruntare intre cei doi.

La confruntare, fosta sefa DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, a spus clar si raspicat: "Liviu Dragnea, direct si personal, mi-a cerut intr-o discutie sa le mentin pe functile respective in cadrul DGASPC Teleorman pe cele doua persoane, pana cand le va rezolva problema".

Aceasta a mai declarat ca l-a presat pe Dragnea de mai multe ori sa rezolve problema: "Ultimul raspuns pe care mi l-a dat a fost sa-i pun la munca pe ceilalti angajati, care erau in numar de 800, ca sunt destui si stau degeaba". Pus fata in fata cu aceste declaratii, Dragnea a continuat sa nege.

In tot acest timp, in sala de judecata razbeau din cand in cand scandarile protestatarilor stransi in fata sediului Inaltei Curti, paziti de un numar impresionant de jandarmi. "Hotii!", "La puscarie!" sau "PSD, ciuma rosie!" a fost fundalul sonor al audierilor de azi.

Dupa toate acestea, la iesirea de la instanta, Dragnea s-a aratat obosit si a pus capat intrebarilor jurnalistilor cu o declaratie surprinzatoare: "M-am saturat eu de mine, d-apai voi". Termenul pentru pledoariile finale a fost fixat pentru 25 aprilie, la ora 13:00. Urmeaza sa vedem pe cand si sentinta.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, desfasurarea termenului de la Inalta Curte si declaratiile liderului PSD Liviu Dragnea:

17:25 - Dupa ce ultimele 7 ore le-a petrecut ascultand declaratii impotriva sa in instanta si sustinand ca sunt false si el spune adevarul, Dragnea incheie sesiunea de intrebari cu o declaratie cel putin surprinzatoare: "M-am saturat eu de mine, d-apai voi".

17:22 - Dragnea a fost intrebat de jurnalisti daca se teme ca exista motive, dupa ziua de azi, pentru o condamnare in cazul sau: "Nu, exista motiv sa ma tem ca nu reusesc sa trec de voi, in rest...", le-a spus el jurnalistilor.

17:20 - Jurnalistii l-au intrebat daca era "un Dumnezeu in Teleorman", asa cum au declarat unii martori in dosar: "Ce era asta, un feeling? Nu eram un Dumnezeu, sunt un om normal".

17:17 - Liviu Dragnea a plecat dupa 7 ore de la Inalta Curte. Initial a vrut sa evite intrebarile jurnalistilor: "Voi n-ati obosit? Eu sunt obosit rau. Nu vreti sa vorbim in alta zi? Toata lumea e obosita".

17:03 - Dupa 7 ore, Inalta Curte a decis ca cercetarea judecatoreasca in cazul angajarilor fictive la DGASPC Teleorman este finalizata. Judecatorii au stabilit termenul pentru pledoariile finale pentru 25 aprilie, ora 13:00.

Intrebat de mutarea facuta de fosta sotie, Bombonica Prodana, Dragnea a spus ca nu l-a consultat inainte. Intrebat daca a fost surprins placut sau neplacut, el a replicat: "hmm, in niciun fel. Am aflat azi dimineata".

Jurnalistii au vrut sa stie si ce consecinte crede ca va avea mutarea fostei sotii in procesul sau: "Eu nu sunt Cambridge Analytica sa fac predictii".

16:52 - Iata si ultima parte a confruntarii dintre cei doi:

Inalta Curte: V-ati exercitat in vreun fel influenta din perspectiva celor doua functii asupra persoanelor din conducerea DGASPC Teleorman pentru mentinerea in functie a Adrianei Botorogeanu si Anisiei Stoica, fie direct, fie prin persoane interpuse?
Liviu Dragnea: Nu. Niciodata.

Inalta Curte: Cunoasteti si puteti preciza daca inculpatul Liviu Dragnea si-a folosit influenta din perspectiva celor doua functii indeplinite asupra vreunei persoane din conducerea DGASPC Teleorman pentru mentinerea in functie a celor doua persoane?
Floarea Alesu: Nu cunosc ca Liviu Dragnea sa-si fi exercitat influenta din perspectica celor doua functii indeplinite, asupra vreunei persoane din conducerea DGASPC.

16:42 - Inalta Curte a facut un proces verbal pentru confruntare. Liviu Dragnea este in centrul salii de judecata, iar Floarea Alesu la fereastra.

Inalta Curte: Cunoasteti persoana cu care sunteti confruntata si functia acesteia in perioada 2006-2012?

Floarea Alesu: Da. Este domnul Liviu Dragnea, la perioada respectiva era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman si presedinte PSD Teleorman.

Liviu Dragnea: Da. Este doamna Alesu Floarea, care ocupa la vremea respectiva functia de director executiv la DGASPC Teleorman.

Inalta Curte: A intervenit direct sau indirect la dumneavoastra in calitate de director executiv la DGASPC Teleorman inculpatul Liviu Dragnea in vederea mentinerii in functii a Adrianei Botorgeanu si a Anisiei Stoica?

Floarea Alesu: Liviu Dragnea direct si personal mi-a cerut intr-o discutie sa le mentin pe functile respective in cadrul DGASPC Teleorman pe cele doua persoane, pana cand le va rezolva problema. Am facut acest lucru, cand i-am adus la cunostinta inculpatului situatia celor doua, se intampla in 2008, cand la randul meu am fost informata de sefa Personalului.

De fata la aceasta discutie, intre mine si Liviu Dragnea, nu a mai fost prezenta nicio persoana. Aceasta discutie a avut loc in cabinetul de presedinte al CJ Teleorman al lui Liviu Dragnea. Incepand cu 2009 pana in 2010, am mai avut si alte discutii cu Liviu Dragnea, tot in legatura cu situatia celor doua. De fiecare data, imi spunea ca se va rezolva, sa am rabdare.

Ultimul raspuns pe care mi l-a dat a fost "sa-i pun la munca pe ceilalti angajati, care erau in numar de 800, ca sunt destui si stau degeaba". Au fost 3-4 discutii pe holul de la sala de sedinta de pe holul CJ, imediat ce se termina sedinta, inainte de a tine dumnealui conferinta de presa. Nu pot indica o persoana care sa confirme aceste intalniri si obiectul discutiilor legat de cele doua persoane.

Inalta Curte: Ati avut discutii la initiativa Floarei Alesu cu privire la situatia Adrianei Botorogeanu si Anisiei Stoica?
Liviu Dragnea: Categoric, nu. Nu am avut nicio intalnire sau discutie de genul celor la care a facut trimitere Floarea Alesu. In legatura cu holul de la iesirea CJ, acel hol era cam cat este spatiul acesta de aici. (Dragnea intinde bratele si arata cam care era dimensiunea holului - n.red.) Acolo era o aglomeratie infernala, erau foarte multe persoane. Acolo nu exista un loc in care cineva putea sa vorbeasca fara ca cineva sa nu auda. Nu se poate purta o discutie de genul celor afirmate de Alesu Floarea. Eu nu ieseam in sala dupa terminarea sedintei CJ Teleorman. Acolo era un balamuc, era o aglomeratie ca in tramvai. Acolo se fuma, erau 70-80 de persoane de obicei.

16:21 - La Inalta Curte este o premiera in acest moment in ce priveste dosarele de mare coruptie: judecatorii au decis sa faca o confruntare intre Liviu Dragnea si fosta sefa a DGASPC Teleorman. "Au fost contradictii intre declaratiile date de cei doi inculpati", a precizat presedintele completului de judecata.

16:07 - Dragnea isi incheie declaratia: "Asa cum v-am spus de la inceput, am citit dosarul, declaratiile, rechizitoriul, stenogramele, Codul Penal si Codul de Procedura Penala. Va spun sincer, incerc sa inteleg de ce am fost trimis in judecata, de ce sunt acum aici. Eu nu am vazut nicio proba pentru trimiterea in judecata. Doar niste declaratii, niste feeling-uri, niste barfe. Nu am reusit sa inteleg de ce. Sunt tinta DNA-ului!".

15:57 - Dragnea deja vorbeste de aproape doua ore. A mai intervenit si judecatorul.

Judecator: De ce credeti ca se fac aceste declaratii? Ati auzit-o pe Anisia Stoica, stiti ce a spus Floarea Alesu?
Liviu Dragnea: Eu am inteles astazi ca Anisia Stoica a zis ca nu i-am spus niciodata sa nu mearga la munca. Eu cred ca ea nu a inteles jocul doamnei procuror. (referitor la recunoasterea acuzatiilor - n.red.). Eu cand am fost trimis in judecata, am vazut pe barfe, pe feeling, pe marturii pe care le categorisesc mincinoase....S-a tot vorbit prin Alexandria in ultima perioada ca li s-ar fi sugerat celor doua, nu am nicio dovada, ca daca ar spune cateva lucruri despre mine, sa ma aduca in aceasta poveste in care eu ma regasesc foarte greu, poate ar primi o pedeapsa mai usoara si poate si altceva.

Dragnea a negat mai multe declaratii facute de angajati ai DGASPC, dar mai ales de Floarea Alesu, fosta sefa a institutiei. Alte declaratii ale sale au vizat-o pe Jenica Dumitru, fost director in cadrul DGASPC, care a dat declaratii in defavoarea politicianului: "Am auzit ca un fost director, Jenica Dumitru, a facut afirmati ca eu nu as fi vrut ca sotia mea sa ocupe o anumita functie, pentru ca ea ar fi trebuit sa-si declare averea. Toate veniturile si bunurile familiei mele, incusiv ale sotiei mele, erau trecute in declaratia mea de avere".

"Eu respect foarte mult DNA si ma intereseaza foarte mult cum prezinta niste detalii. Eu prezint realitatea", a aratat, in timpul audierii, Liviu Dragnea. "Nu stiam ca cele doua persoane nu veneau la serviciu. Eu nici nu am cerut niciodata vreunui sef din institutie sa faca ceva ilegal sau sa faca ceva impotriva vointei lui", a repetat politicianul.

Liderul PSD a aratat ca in unitatile subordonate CJ Teleorman erau circa 2.000 de persoane. "Mi se pare absurd ca eu sa stiu daca Botorogeanu si Stoica veneau la serviciu. Din cei 2.000 de angajati in unitatile subordonate CJ Teleorman foarte multi, zeci poate sute, erau membri PSD, sau de la alte partide. Nu stiu daca mi se poate reprosa ca nu m-a interesat daca fiecare membru PSD angajat la CJ Teleorman mergea sau nu la serviciul la care erau angajati", a explicat Dragnea.

Potrivit acestuia, el ajungea la sediul de partid o data sau de doua ori pe luna, iar cand erau sedintele Biroului Permanent, erau prezente peste 25 de persoane si soferii acestora. "Nu puteam sa sesizez prezenta celor doua persoane, pe de-o parte, iar pe de alta parte, aceste sedinte se tineau in weekend, pentru ca toti cei care mergeam la munca sa putem veni", a declarat Dragnea.

Politicianul a negat ca ar fi vorbit cu fosta sa sotie despre situatia celor doua secretare PSD. "Eu cu sotia mea nu discutam acasa probleme de serviciu. Convenisem asta de mult timp, astfel ca nu mi s-a plans niciodata sotia mea despre faptul ca Botorogeanu si Stoica (care lucrau la Serviciul condus de Bombonica Prodana - n.red.) nu s-ar fi prezentat la serviciu", a sustinut liderul PSD.

15:25 - Declaratiile sefului PSD in fata instantei continua. El a mai aratat ca legatura facuta de unii martori din rechizitoriu, potrivit carora DGASPC Teleorman era in subordinea sa directa, ar fi fost una falsa. De altfel, Dragnea a negat ca ar fi avut vreo legatura cu angajarea si mentinerea in functie a Anisiei Stoica si a Adrianei Botorogeanu, in cadrul DGASPC Teleorman. Dar nici a altor sefi din cadrul DGASPC Teleorman.

De altfel, concursul de angajare in functii ar fi fost organizat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP). "Nu poti sa iei un om de pe strada si sa-l numesti, pur si simplu. Consiliul Judetean doar lua act de rezultatele concursului organizat de ANFP", a precizat politicianul.

Acesta a adus la Inalta Curte mai multe legi, dar si regulamente interne din cadrul CJ Teleorman. El a citit din ele articolele care arata care este procedura de revocare din functie a unui functionar public, care era destul de anevoioasa, plecand de la un referat, votul in Comisii si in final in plenul CJ. In baza acestora, el a declarat: "Eu nu aveam posibilitatea subiectiva pentru a o demite sau a o sanctiona pe Floarea Alesu, care indeplinea functia de director executiv al DGASPC Teleorman".

Declaratiile sale au vizat-o in primul rand pe Floarea Alesu, fosta sefa a DGASPC Teleorman, trimisa in judecata in acest dosar, care a SPUS ca doar a executat ordinele politicianului.

"Niciodata Floarea Alesu nu mi-a prezentat situatia celor doua persoane sau a altui angajat. Eu am stabilit o regula, ca nu vreau sa discut cu niciun sef din institutiIle subordonate doar eu cu el, ar fi fost o sueta. Discutiile se purtau in prezenta unui director de programe din CJ Teleorman si coordonatorului CJ Teleorman si evident cu seful entitatii respective. O alta regula, sa nu se discute cu sefii institutiilor subordonate CJ aspecte care nu intrau in sfera de competenta a CJ Teleorman", a declarat Dragnea.

15:13 - In timp ce Liviu Dragnea continua declaratia in fata judecatorilor, de afara se aud scandarile protestatarilor: "Hotilor!" si "PSD, ciuma rosie!".

15:04 - Dragnea continua declaratiile in fata instantei si o ataca pe Anisia Stoica, secretara care a povestit cum a fost angajata fictiv si ce rol a avut liderul social-democrat in asta. In momentul in care Dragnea a inceput sa vorbeasca despre ea, Anisia Stoica a parasit sala de judecata.

Dragnea spune ca nu a existat nicio relatie privilegiata cu cele doua secretare PSD. Politicianul a explicat ca pe Botorogeanu o stia de dinainte de anul 2004, cand aceasta a lucrat la un birou parlamentar. Pe Anisia Stoica ar fi cunoscut-o de la un Congres PSD la care au participat mai multi jurnalisti din Teleorman. Discutiile au fost pentru organizarea unui birou de presa in cadrul organizatiei locale a PSD. Ulterior, Anisia Stoica ar fi venit la partid sa discute despre o colaborare.

"La partid veneau diversi oameni. Unii nu aveau studii superioare si voiau sa fie directori de fabrici", a explicat Dragnea.

"Stoica m-a intrebat daca putem sa realizam o colaborare intre dumneaei si PSD. N-a fost o discutie foarte lunga. I-am spus ca angajarile la partid le face secretarul executiv (Stuparu - n.red.), iar daca vrea sa colaboreze voluntar cu partidul, din partea noastra nicio problema. Ulterior, la o sedinta de Birou Permanent, dupa ce s-a terminat sedinta, erau si alti membri de partid acolo, doamna Stoica mi-a spus ca trebuie sa aiba un venit si daca se poate angaja la partid.

I-am spus ca, din cate stiu, nu se poate angaja si i-am spus sa-si caute un loc de munca. Ca nu se poate baza pe partid pentru a avea venituri. Nu i-am cerut Anisiei Stoica sa mearga sa se angajeze la DGASPC si, in fapt, sa ramana la partid. Nici nu am vorbit cu cineva de la DGASPC sa fie angajata acolo. Nu am vorbit nici cu Floarea Alesu, nici cu Ionel Marineci (directori la DGASPC Teleorman - n.red) cu privire la angajarea sau mentinerea Anisiei Stoica in functie", a negat vehement Dragnea acuzatiile DNA.

Liderul PSD a negat si cea de-a doua acuzatie, privind mentinerea in functie a celor doua secretare PSD, prin interventii la sefii DGASPC. "Neg categoric o astfel de determinare sau influentare".

"Precizez faptul ca eu nu am stiut ca cele doua angajate nu veneau la serviciu. Nu mi-a adus nimeni la cunostinta asta. Insa este adevarat ca le vedeam la sediul PSD cand aveam Biroul Permanent, o data sau de doua ori pe luna.

Eu tuturor persoanelor de la sediul PSD le precizam ca trebuie sa aiba un serviciu, activitatea la partid bazandu-se pe voluntariat. Intrebam: Aveti un loc de munca? Asta va aduce painea acasa! Nu de la partid", a tinut sa precizeze Dragnea.

Botorogeanu i-ar fi spus la un moment dat ca este angajata la DGASPC. "La vremea aceea, nu erau niste persoane importante. Ele acum sunt cunoscute in mass-media. Nici macar la nivelul orasului Alexandria nu erau cunoscute".

14:25 - Liviu Dragnea a aratat instantei ca nu vrea sa beneficieze de procedura simplificata, care presupune recunoasterea vinovatiei, caz in care pedeapsa s-ar reduce cu o treime. "Vreau sa dau o declaratie in acest proces", a explicat Dragnea.

Liviu Dragnea sta in fata instantei, are in fata mai multe hartii, pe care se uita cat timp presedintele completului i-a citit acuzatiile din rechizitoriu. Dragnea poarta un costum bleumarin, croit elegant si o camasa alba.

Procurorul DNA de sedinta i-a adus la cunostinta textele legale pe care le-ar fi incalcat.

"Am inteles acuzatiile, le resping categoric, deoarece ma consider nevinovat", si-a inceput declaratia Liviu Dragnea.

14:18 - Urmeaza audierea lui Liviu Dragnea. El nu a mai dat pana acum declaratii in fata judecatorilor in acest dosar.

14:14 - A fost audiat Nicusor Gheorghe, unul dintre inculpatii care au recunoscut acuzatiile din acest dosar. El a ocupat functia de sef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare din cadrul DGASPC Teleorman.

El a dat mai multe detalii despre Adriana Botorogeanu, care a lucrat o perioada in cadrul structurii pe care o conducea.

"Eu personal am avut discutii la serviciu cu privire la situatia Adrianei Botorogeanu cu directorul general al DGASPC, directorul economic sau sefa de la Resurse Umane. Am sesizat ca Botorogeanu este beneficiara unei clemente a persoanelor cu functii de conducere. Mi s-a cerut sa intocmesc niste documente Rodica Milos, Floarea Alesu si Dumitru Jenica (directoare in cadrul DGASPC Teleorman - n.red). Era singura salariata din tot Serviciul care nu venea la serviciu. Recunosc ca am gresit", a precizat acesta.

El a spus ca s-a temut de repercusiuni daca nu ar fi facut acele acte. "Doamna Milos (Rodica Milos, fost director executiv adjunct in cadrul DGASPC Teleorman, inculpata in dosar - n.red.) mi-a spus ca, daca nu fac acele documente, s-ar putea sa-mi caut serviciu in alta parte", a mai declarat Nicusor Gheorghe.

El a spus ca initial nu a vrut sa o ponteze prezent pe Botorogeanu, dar actele s-au intors cu informatia sa o treaca si pe secretara PSD. Nicusor Gheorghe a facut acest lucru.

Barbatul a explicat ca sefii sai nu i-au spus cine o proteja pe Adriana Botorogeanu. "Arat ca nu cunosc daca Botorogeanu era sau nu proteja lui Liviu Dragnea. Pe Botorogeanu am vazut-o o singura data in viata mea", a mai declarat Nicusor Gheorghe.

"Recunosc ca am intocmit documentele consemnate in rechizitoriu. Celelalte semnaturi de pe documente nu stiu cand si cine le-a aplicat", a conchis fostul sef de Serviciu de la DGASPC Teleorman.

13:44 - A reinceput procesul. E audiat unul dintre cei care recunoscusera la termenele anterioare faptele. Dupa aceea, va fi audiat Liviu Dragnea. Dupa declaratiile Anisiei Stoica, liderul PSD pare destul de suparat si a refuzat sa stea de vorba cu jurnalistii prezenti la proces, transmite corespondentul Ziare.com.13:14 - S-a luat jumatate de ora pauza, procesul va fi continuat cu declaratia lui Dragnea.

13:12 - Anisia Stoica este o femeie modesta, vorbeste direct cu instanta, fara ocolisuri. Ea incearca sa arate ca tot ce a facut a fost sa respecte ordinele primite, iar acum regreta acest lucru. Nu stia ca incalca legea penala. Liderul PSD a urmarit cu atentie din prima banca intreaga declaratie.

Ea arata ca i-ar fi spus lui Liviu Dragnea ca nu se pricepe sa faca PR, atunci cand acesta i-a propus sa lucreze la PSD Teleorman. La acea data s-ar fi pus problema sa lucreze la biroul de presa. Alti doi jurnalisti locali lucrau deja la biroul de presa.

"La un moment dat, am fost intrebata de presedintele CJ, Liviu Dragnea, pentru mine era presedintele partidului, daca s-a rezolvat problema mea cu angajarea. I-am spus ca nu si nici nu stiam cine sa o rezolve. Eu nu am apelat la nimeni sa intervina la Liviu Dragnea pentru a fi angajata. Forma de a fi remunerata in felul acesta a fost total nefericita, a fost peste capul meu. S-a luat aceasta hotarare sa fiu angajata acestei Directii. Domnul presedinte m-a intrebat, pe holul partidului. A fost o discutie despre organigrama institutiei", a precizat Anisia Stoica.

"Domnul Dragnea a avut discutii cu niste persoane pe care nu le stiu exact. Mi-a spus ca voi fi angajata in cadrul DGASPC. Mi-a spus ca o sa fie o situatie temporara. S-a creat o discutie atunci, eram nelamurita cu privire la activitatea concreta, unde o sa muncesc, la partid sau la DGASPC Teleorman. Adriana Botorogeanu era deja angajata asa. Nu pot preciza cine mi-a spus ca voi lucra zi de zi la partid", a declarat Anisia Stoica.

Ea a spus ca pentru detalii legate de angajarea sa, concursul si bibliografia care trebuia invatata, Dragnea ar fi trimis-o la unul din functionarii din CJ Teleorman. "Domnul Dragnea a rostit numele domnului Neagu", a precizat aceasta.

"Botorogeanu fusese angajata inaintea mea la DGASPC Teleorman, dar muncea la partid. Cei de la DGASPC stiau acesta situatie", a mai spus femeia.

Anisia Stoica a dat atunci un examen pentru angajarea la DGASPC, iar la scurt timp a fost chemata, alaturi de Adriana Botorogeanu, sa dea explicatii de ce nu sunt la munca. Se schimbase seful.

"Alesu Floarea ne-a spus ca pe viitor ar fi bine sa venim jumatate de timp la DGASPC, jumatate de timp la PSD", a venit prima propunere.

Ulterior, Alesu a plecat din birou, insa a revenit la scurt timp. "Mai bine sa nu veniti deloc la DGASPC, sa nu va vada lumea. Va duceti doar la PSD", ar fi fost mesajul.

Alesu n-ar fi dat alte explicatii. "Ne-am confirmat sarcinilor trasate, ordinele erau peste capul nostru. Noi le-am indeplinit!".

Judecator: V-a obligat cineva sa faceti asta? Erau consecinte grave?
Anisia Stoica: Puteam sa nu ne ducem, sigur. Am ramas in cadrul partidului. Atat eu cat si Botorogeanu ne-am dus in cadrul PSD, unde ne-am desfasurat activitatea.
Judecator: Ati spus ca optiunea a fost neinspirata.
Anisia Stoica: Da, asa am spus, sa lucram la PSD si sa fim platiti de DGASPC. Daca stiam nu faceam acest lucru. Platesc grav prostia asta, si imi este rusine cu asta. Nu stiam ca incalc legea penala.


Foto: Ziare.com


Anisia Stoica a facut mai multe precizari, despre Liviu Dragnea: "Nu am fost protejata de Liviu Dragnea. Niciodata nu am facut parte din gasca lui Liviu Dragnea (judecatorul a schimbat in declaratie termenul gasca cu cercul relational - n.red.) "

Presedintele completului a incercat sa afle de ce nimeni, de la PSD sau DGASPC, nu a reactionat la aceasta situatie.

Anisia Stoica: Probabil voiau sa-si pastreze locul de munca. Si mie imi era frica de Liviu Dragnea. El nu facea nimic, era doar exigent, el chiar mi-a zis: "Uite, eu n-am mancat pe nimeni!"
Judecator: Care este explicatia?
Anisia Stoica: Poate dorinta de a ajuta partidul. Nu stiu, nu am o explicatie, banuiesc ca Floarea Alesu, fiind membru de partid, stia ca este nevoie de forta de munca la partid, a inteles sa ajute partidul.
Judecator: Il puteati refuza le Dragnea?
Anisia Stoica: Il puteam refuza. Mi-a fost foarte drag sa lucrez cu Liviu Dragnea. Mie mi-a facut placere sa lucrez cu acesta. Am vazut in el un potential politic foarte mare. Daca stiam ca este un caz penal nu as fi acceptat aceasta situatie.

Anisia Stoica a aratat ca niciodata nu a avut o discutie cu Bombonica Prodana privind angajarea si mentinerea sa pe post.

"Eu am observat ca singurul caruia ii pasa de angajatii partidului din cadrul organizatiei judetele era dumnealui (Liviu Dragnea- n.red.), pe restul nu-i interesa de situatia personalului. Probabil aveau firme, nu stiu", a mai aratat Anisia Stoica.

12:20 - O alta lovitura in procesul de azi pentru Liviu Dragnea. Dupa declaratiile celui de-al treilea martor - Timotei Stuparu, Anisia Stoica, desi initial a zis nu vrea sa dea declaratii in proces, s-a razgandit. Ea pana azi nu a dat declaratii la Inalta Curte.

Intai a avut o mica discutie cu presedintele completului:

Anisia Stoica: Eu nu am cerut niciodata sa fiu angajata...
Judecator: Spuneti-ne daca vreti sa dati declaratii.
Anisia Stoica: Cum?
Judecator: Daca dati declaratii trebuie sa raspundeti la intrebari, nu doar ce vreti dumneavoastra.
Anisia Stoica: Vreau sa raspund!

Declaratia Anisiei Stoica: "Nu eu am solicitat sa fiu angajata. Nu m-am adresat eu lui Timotei Stuparu sau lui Liviu Dragnea. La acea data, eu imi desfasuram activitatea in presa locala. La o reuniune a partidului, in 2006, Liviu Dragnea mi-a propus o colaborare cu PSD-ul. Atunci am facut cunostinta cu Dragnea, ulterior, ne-am intalnit la CJ Teleorman, imprejurare in care mi-a spus ca doreste sa organizeze un birou de presa in cadrul PSD Teleorman".

12:12 - Adriana Botorogeanu este una dintre secretarele PSD care au fost angajate la DGASPC Teleorman. O femeie de aproximativ 50 de ani, imbracata intr-un pulover modest.

Femeia nu a vrut sa dea declaratii in acest caz, dar a recunoscut integral acuzatiile din acest caz. Audierea sa a fost ceruta de avocatii din dosar. Astazi a uzat din nou de dreptul la tacere.

"Mi s-au explicat de catre presedintele completului drepturile procesuale si precizez ca inteleg sa uzez de dreptul la tacere", a spus Adriana Botorogeanu.

12:08 - Inalta Curte a pus in discutie documentul depus de Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea, care cere incetarea procesului, deoarece a achitat partea ei de prejudiciu din dosar.

Avocatii au cerut amanarea discutiei pentru un termen viitor si ca instanta sa solicite detalii la DGASPC Teleorman. Inalta Curte a decis sa transmita o adresa la DGASPC Teleorman pentru a se comunica daca Bombonica Prodana a achitat prejudiciul si care este cuantumul retinut in sarcina ei.

12:00 - Al treilea martor chemat de avocatii lui Liviu Dragnea este Timotei Stuparu. Martorul a fost citat in calitatea sa de fost secretar executiv al PSD Teleorman.

"In prezent, indeplinesc functia de secretar general adjunct al Senatului. Din 2005 pana in 2012, am indeplinit functia de director al Centrului Judetean de Conservare si Promovare a Culturii Traditionale Teleorman", a precizat martorul.

Timotei Stuparu a declarat Inaltei Curti ca a auzit de Botorogeanu si Stoica din mediul partidului. De doua ori pe luna, la PSD se organizau sedinte ale Biroului Permanent. La una din sedinte ar fi remarcat-o pe Anisia Stoica.

"Intr-una din pauze a venit la mine si mi-a spus ca doreste sa se angajeze ca purtator de cuvant. Mi-a spus ca a fost trimisa la mine de Liviu Dragnea".

Judecator: L-ati intrebat pe Liviu Dragnea daca el a trimis-o?
Martor: Nu!
Judecator: Spuneti, ati avut o discutie cu Liviu Dragnea, poate era o minciuna? Purtator de cuvant este totusi o functie de reprezentare a partidului.
Martor: Nu-mi mai aduc aminte daca eu am discutat cu Liviu Dragnea despre faptul ca Stoica Anisia a venit la mine si mi-a spus ca doreste sa se angajeze.
Judecator: Puteati asa sa o angajati, totusi?
Martor: Asta a fost solicitarea!
Judecator: Totusi, nu ati intrebat-o cum a ajuns sa ceara acest lucru?
Martor: Nu pot sa judec dorinta ei. Eu i-am spus Anisiei Stoica ca (sic!) nu exista post de purtator de cuvant al PSD Teleorman si ca nu exista fonduri pentru asa ceva.

Stuparu a povestit ca Anisia Stoica a revenit si i-ar fi cerut ulterior sa o angajeze pe post de artist-dansator la Burnas, ansamblul local. Ea a fost dansatoare la Burnas, apoi la Campia Dunarii.

Judecator: Cine v-a trimis-o?
Martor: Nu mi-a trimis-o nimeni.
Judecator: Dar cum vin toti la dumneavoastra sa se angajeze?
Martor: Eu eram director executiv la PSD, coordonam din functia de director al Centrului Cultural si Ansamblul Burnasului. Oricum, eu i-am explicat ca nu o pot angaja.

Timotei Stuparu a sustinut ca cele doua secretare nu erau protejatele lui Liviu Dragnea, deoarece in acest caz politicianul "ar fi spus ceva, ar fi spus un cuvant". "Le-ar fi sustinut intr-un fel", a aratat acesta. El a repetat de doua ori ca niciodata nu a discutat cu Dragnea despre angajarea celor doua secretare.

Despre Adriana Botorogeanu, cealalta secretara, Timotei Stuparu a avut numai cuvinte frumoase. Aceasta nu fusese angajata a partidului, ci a lucrat anterior la birourile locale ale unor parlamentari PSD din Teleorman. "Se pricepea la calculator, ma ajuta la tehnoredactarea hotararilor", a explicat Stuparu.

"Precizez ca in aceasta perioada eu stiam ca Adriana Botorogeanu a fost angajata la DGASPC, cunosc acest lucru chiar de la ea", a mai declarat Stuparu.

11:47 - Avocatul Toni Neacsu, care o reprezinta pe Bombonica Prodana, a declarat la plecarea de la Inalta Curte ca fosta sotie a lui Liviu Dragnea a achitat doar 33 de mii de lei, partea sa din intreg prejudiciul retinut in caz. El a aratat ca Bombonica Prodana, chiar daca a achitat prejudiciul, nu recunoaste vinovatia.

"Nu inseamna ca e recunoastere a faptei, atitudinea procesuala e aceeasi - nu am savarsit nicio fapta prevazuta de legea penala. Este un semn de respect pentru actul de justitie, cerem aplicarea unor efecte juridice, de natura tehnica. Efectele juridice vor fi in functie de ce va decide instanta, din punctul nostru de vedere, nu a savarsit o fapta penala, deci nu putem decat sa primim o achitare", a spus Neacsu.

Intrebat de jurnalisti daca decizia luata de Bombonica Prodana il incurca pe fostul sot, Liviu Dragnea, avocatul a raspuns: "Nu a fost decizia clientei, ci a apararii. Nu stiu daca il incurca pe Dragnea si nu asta e important. Important e ca clienta mea sa beneficieze de aparare".

11:21 - A fost audiat si al doilea martor. Liliana Magheru ocupa in prezent functia de director executiv in cadrul CJ Teleorman. E pe post din 2006. Femeia a fost citata ca martor la solicitarea avocatilor lui Liviu Dragnea. Liliana Magheru este o femeie trecuta de prima tinerete, imbracata modest. Este atenta la intrebari si detalii.

"Pe doamna Floarea Alesu (fosta sefa a DGASPC Teleorman, inculpata in dosar - n.red.) o stiu de cand era consilier judetean, aproximativ 2004-2005, iar pe Botorogeanu si Stoica le stiu din vedere, din 2005-2006", si-a inceput declaratia Magheru.

Ea a explicat instantei ca pe secretarele PSD, angajate la DGASPC, nu le-a cunoscut in timpul atributiilor de serviciu. "Niciodata nu am auzit ca vreuna dintre cele doua ar fi fost protejatele lui Liviu Dragnea. De Stoica Anisia auzisem ca ar fi fost protejata domnului Nitulescu (Teodor Nitulescu, rival politic al lui Liviu Dragnea - n.red.), fost prefect de Teleorman", a tinut sa precizeze Magheru.

Martora a povestit si despre participarea Floarei Alesu, fosta sefa a DGASPC Teleorman, la unele sedinte la CJ Teleorman, unde se discuta despre bugetul institutiei si finantare.

"La aceste intalniri participa Liviu Dragnea, eu, Floarea Alesu si secretarul judetului Teleorman", a explicat Magheru. Despre situatia celor doua secretare PSD, martora a declarat ca a aflat abia dupa inceperea anchetei.

"Eu, personal, pe intreaga durata 2006-2012, nu am avut cunostinta ca cele doua erau incadrate la DGASPC si isi desfasurau activitatea in alta parte. Niciodata nu am auzit in aceasta perioada despre aceste angajari, nu am stiut, nu mi s-a plans nimeni", a tinut sa precizeze directorul executiv.

11:19 - Protestatarii continua sa scandeze, in ciuda gerului si ninsorii. Ei nu mai striga insa la portavoce.


Foto: Realitatea TV


11:07 - Primul martor audiat este Silvia Oprescu, secretar al judetului Teleorman. Aceasta a fost propusa in aparare de avocatii lui Liviu Dragnea. In 2006, tanara era consilier juridic la CJ Teleorman, iar in 2008 a fost numita temporar in functia de secretar al judetului Teleorman. Din 2010, Oprescu a fost numita permanent in functie. Printre atributiile ei avea si coordonarea DGASPC Teleorman. Ea a dat mai multe detalii despre cum functiona institutia si care era ierarhia.

Silvia Oprescu este imbracata elegant, taior mulat pe corp, cu parul vopsit roz. Vorbeste respectuos despre Liviu Dragnea, pe care-l lauda ca un bun manager.

"Presedintele CJ nu avea nicio atributie referitoare la coordonarea DGASPC. Daca simteam nevoia, ma consultam cu acesta pe probleme de buget. Aici imi era mie mai greu sa ma descurc", a explicat Oprescu.

Ea a aratat ca nu le cunostea pe secretarele PSD angajate la DGASPC Teleorman, insa a aflat despre ele cand a inceput ancheta.

"Niciunul dintre sefii DGASPC nu mi-a spus ca Dragnea le-ar proteja pe Stoica si Botorogeanu. Niciodata Dragnea Liviu nu s-a interesat despre situatia celor doua angajate", a tinut sa precizeze martora.

Avocatul lui Liviu Dragnea incearca sa demonteze declaratiile unor martori care spuneau ca liderul PSD era cel care controla totul in cadrul CJ Teleorman.

Avocat: Domnul Dragnea avea un comportament dictatorial?
Martor: Nu.
Judecator, suparat: Niciuna din acuzatii nu vizeaza un comportament dictatorial al lui Liviu Dragnea. Nu apare nicaieri in rechizitoriu acest lucru. Nu asta judecam aici!
Avocat: Se insinueaza...
Judecator: Avea un comportament dictatorial?
Martor: Nu, era insa foarte exigent. Voia performanta, dorea ca toate documentele sa fie impecabile.

"Cu certitudine afirm ca in perioada 2006-2012 niciodata Liviu Dragnea, nici direct nici indirect nu mi-a solicitat ca cele doua persoane, Botorogeanu si Stoica, sa fie angajate sau mentinute in functie in cadrul DGASPC Teleorman. De asemenea, afirm ca nicio alta persoana din cadrul DGASPV nu mi-a transmis daca exista o solicitare din partea lui Liviu Dragnea in legatura cu cele doua persoane", a declarat Silvia Oprescu. Ea a raspuns in acest caz unor intrebari adresate de Inalta Curte.

11:03 - Protestatarul cu catuse da declaratii jurnalistilor. El spune ca a venit la fiecare termen al lui Dragnea si catusele sunt pentru liderul PSD "si toti infractorii societatii".

In scurt timp e intrerupt de un jandarm care ii spune ca zona de protest e delimitata de garduri si nu are voie sa se indeparteze de acolo. Jurnalistii il intreaba pe jandarm de ce sunt atat de multi prezenti la Inalta Curte. "In baza legii trebuie sa asiguram accesul in institutiile publice".

La observatia jurnalistilor ca si ieri Inalta Curte era institutie publica, dar nu erau atatea forte de ordine prezente, jandarmul a refuzat sa mai comenteze: "Avem purtator de cuvant", a spus el si le-a intors spatele jurnalistilor.

10:58 - Judecatorul Cristi Danilet a explicat pentru Ziare.com ce inseamna din punct de vedere juridic pasul facut de Bombonica Prodana.

"Un proces penal pentru o fapta care a produs pagube are doua laturi: latura penala, in care se stabileste daca acuzatul a comis sau nu o infractiune; latura civila, in care se stabileste cat este prejudiciul. Daca prejudiciul este acoperit in timpul procesului si persoana este gasita vinovata, la stabilirea sanctiunii se va tine seama ca element favorabil faptul ca paguba a fost recuperata", ne-a declarat Danilet.

10:56 - Specialistii in drept sunt impartiti. Daca unii spun ca faptul ca Bombonica Prodana a platit integral prejudiciul in dosar nu inseamna ca isi recunoaste automat si fapta, altii sustin ca un om nevinovat nu se apuca sa plateasca 100.000 de lei degeaba.

10:30 - Din sala de judecata s-a auzit o perioada foarte tare cum protestatarii strigau de afara: "Nu vei reusi sa schimbi Legile Justitiei!", "Hotilor!", "Dragnea, la puscarie!", "PSD, ciuma rosie!", transmite corespondentul Ziare.com.

Scandarile au incetat insa, posibil ca jandarmii sa fi luat portavocea protestatarilor.

10:15 - Fosta sotie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a depus la dosar o hartie prin care arata ca a platit catre DGASPC prejudiciul in acest dosar si cere incetarea procesului sau in acest caz. Potrivit magistratului asistent, Bombonica Prodana a anuntat ca nu vrea sa dea declaratii.

10:10 - S-a reluat procesul. A venit avocata Anisiei Stoica.

10:05 - Procesul a inceput cu o suspendare de 10 minute, pentru ca nu a venit avocata uneia dintre secretarele PSD, Anisia Stoica. Daca nu vine deloc, procesul se amana.

10:00 - A inceput procesul. Avocatul lui Liviu Dragnea a cerut la termenul anterior sa fie audiati pentru miercuri: Silvia Oprescu, fost secretar general al judetului, care coordona direct DGASPC Teleorman, Liliana Magheru, director in cadrul CJ Teleorman, care sa faca precizari despre modul in care se faceau audientele la presedintele CJ Teleorman, si Timotei Stuparu, fost secretar executiv al PSD Teleorman, care trebuie sa dea detalii despre cele doua secretare.

09:47 - A ajuns la Inalta Curte si Liviu Dragnea. Jandarmii au facut culoar si au tinut jurnalistii la distanta.

"Domnule Dragnea, ne imping jandarmii", se auzeau vocile unor jurnaliste care incercau sa obtina declaratii de la liderul PSD. Acesta insa nu a scos niciun cuvant.


Foto: Ziare.com


09:38 - Protestatarii au inceput sa strige "PSD, ciuma rosie" si "ALDE si PSD, aceeasi mizerie", transmite corespondentul Ziare.com. Ei au si o portavoce, astfel incat e posibil ca scandarile lor sa razbata pana in sala de judecata.

09:36 - Jandarmii au delimitat un perimetru cu garduri de protectie, in care i-au bagat pe protestatari.


Foto: Ziare.com


09:24 - Cativa protestatari au venit in fata sediului Inaltei Curti. Unul dintre ei, care flutura o pereche de catuse, a fost legitimat de jandarmi.
Foto: Ziare.com


09:13 - In fata sediului Inaltei Curti de Casatie sunt zeci de jandarmi, care au inceput sa monteze garduri de protectie, transmite corespondentul Ziare.com.


Foto: Ziare.com


09:07 - Presa este deja in fata sediului ICCJ.


Foto: Ziare.com


Care sunt acuzatiile

Liviu Dragnea (54 de ani) este acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de presedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe sefii DGASPC Teleorman sa le angajeze fictiv si sa le mentina in functii pe doua membre PSD: Adriana Botorogeanu (48 de ani) si Anisia-Niculina Stoica (43 de ani).

Pentru ca pesedistele nu au dat in toti anii in care au fost angajatele Directiei nicio zi pe la birou, desi aveau contract de munca in regula, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentand drepturi salariale incasate necuvenit, arata procurorii.

In acest dosar, fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, este acuzata de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. De asemenea, au fost trimisi in judecata mai multi angajati de la DGASPC Teleorman.

Dosarul liderului PSD intra in ultima faza. Liviu Dragnea nu a dat declaratie de inculpat in acest caz, politicianul si-a rezervat acest drept dupa audierea inculpatilor si martorilor.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 71499 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
81 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa fie oare ziua?

Pe Sarkozy l-au arestat direct la audieri...sa fie oare un semn?
Daddy a mai facut si eroarea tactica sa il supere pe codrinu' cap de zimbru si nu mai beneficiaza nici de batausii lu' asta sa il ajute la audieri, asa ca o sa fie tare interesant. Eu ii tin pumnii...sa ne iasa si sper sa fie unii care ii tin si catusele aproape, dar cum zice domnul Stan mai jos, maratoanele urmeaza de aia se agita daddy ca pepsi-ul, o baga la inaintare pe vasilica, care il someaza pe rudotel, care da de pamant cu cioardache, care...nemuritorul Caragiale si lantul slabiciunilor in reprezentare 2018 sub titlul dracnea by teldrum via Brazilia.
Sa vezi acum statul paralel cum mi ti-i leaga nitel...eu sper si pe tudorel!

 

Ii urez tovarasului Calif de Teleorman, farul din Alexandria,

Daddy Lover, Cel Mai Mare Din Parcare, numai bine si ani de odihna la racoare. Clima din Brasilia nu ii prieste. Ii cad dintii ...
Salutari lui Bombonica ;))) Poate are ceva de spus ?

PS Ponta, ce faci, dormi in cizme? Trezeste-te, acum e momentul sa mai povestesti ceva din viata de socialist :))) Nume, date, poze, inregistrari... fa ceva, ca Ghita :)))

 

Doamne ajuta ! :) Sper sa fie ultima infatisare si sa se termine

repede ... Poate avem noroc, se judeca corect si scapam Romania !

 

Bine ar fi

sa-l vedem la racoare ! Asa i-am dorit si varanului ,D-zeu ne-a auzit si ne-a scapat pentru o parioada de gura lui mizerabila.
Cum Livache e ceva mai tanar decat Voiculescu, s-ar putea sa stea macar vreo 6 ani la mititica,iar iubita il va lasa cu buzele umflate pentru un baiat de varsta ei.

Bombonica vs Irina Tanase

pe Irina a pus-o in primul rand. o mica regina. cand deschide fata ochii vede dealul din Cortoceni si de acolo direct Casa Alba si Piata Rosie.... ehehe.....

Bombonica nimik, nimik... poate se oftica fosta si il da in gat pana la urma de il afunda de tot.

Draknea la puscarie!

La multi ani cu sanatate

Sa ii dea curtea tot ce-i dorim
Zile Beline si vaselina
La multi bani sa smenuiti !

Justitia să-ti facă treaba!

... Atat si e suficient.

Bombonica a recunoscut fapta..

O fi facut imprumut la CAR? Sau o fi vandut sultanul peste din Belina ca vine dezlegarea (sper la el, legarea) ? Asta il aduce pe Dragnea la statutul de faptuitor in dosar...Bombonica i-a tras-o aleia mica de la congres , viitoarea, posibil , prma doamna ...D-zeu nu bate cu parul...

Draknea - capat de linie - PSD - hotii

lui Draknea i s-a infundat. definitiv.

si mai are pe cap si alte dosare mult mai grele decat asta unde poate sa faca ani buni de inchisoare: Belina, Tel Drum, Brazilia.

toti presedintii PSD si ALDE vor merge la puscarie, de la Ion Iliescu la Draknea.

Dragnea PUSCARIASUL...

Sper sa fie coleg de celula cu celalat TRĀDATOR de TARĀ-inculpatul Tariceanu!

Astāzi trebuie ARESTAT DRAKNEA!

Ca si fostul presedintele francez Sarkozy!

Alooo...Daddy gura lata,va fi insotit de

Motocicleanu burta lata...

"M-am saturat eu de mine!" spune penalul Dragnea

... Dă-ti foc infractorule! Scapi tu de tine si scapă si tara! Fă un bine tării si fă-ti si tie un bine daca ai ajuns in asa hal.

O TIGANIE de proces!

O tārāgāneazā panā in 25 aprilie,ca sā aibā timp puscariasul sā fugā in Brazilia!
In acest caz,ministrul psd-Toader va trebui sa infunde PUSCĀRIA!
FIRESTE!

.."M-am saturat eu de mine,dapoi voi " zice Dragnea.

Sa stii Dragnea, ca si noi suntem satui de tine. Pleaca oriunde, dar PLEACA !

Cauza asta-i doar incalzirea, aperitivul!

Maratoanele abia incep!

 

silvia_h Rank user: x5 21.03.2018, 08:31

Ma tem ca justitia nu-si face prea bine treaba in privinta infractorului draknea. Daca justitia si-ar fi facut treaba, acest individ, era la racoare cel putin 10 ani, pentru devalizarea banilor contribuabililor! Infractorul a furat miliarde (vezi averea lui) si justitia il trimite in judecata...pentru niste fapte de te apuca si rasul!

Mă intreb escrocul Dragnea pe cine santajeaza el, ce om de foarte

... sus e la mana lui de-l tine in fruntea tarii pe acest infractor? Singur, nesustinut n-ar rezista nici de pe o zi pe alta.

Danyel77,ai perfecta dreptate, cineva de undeva il

tot protejeaza pe Liviu Dragnea sa nu ajunga in puscarie. Dar nu numai el este protejat, ci si prietenul sau Tariceanu, cel care vrea sa ajunga presedintele Romaniei, chiar daca si el are o doldura de dosare penale. Numai atunci cand cei doi vor disparea din viata politica,tara noastra se va considera membra cu drepturi depline in UE.Pana atunci stam la marginea UE si inghitim in sec. Shalom

In orice tarā civilizata,acest inculpat eraARESTAT

Panā acum.
Si nu numai pentru gāināriile pentru care este acuzat acum ci pentru:
1.FURT
2.SPALARE de bani negrii.
3.TRAFIC si crima organizatā.
La noi se dau "compensatii" daca ai facut puscarie
FIRESTE!

Fosta sotie a lui Dragnea a platit prejudiciu-n dosarul angajarilor

... fictive. Perfect! Asta inseamna recunoasterea faptelor! Nici nu trebuie mai mult.

Cum ii vremea prin Coata Rica !?!?!??!?!

.))))))

Dar...cum ii vremea prin Serbia,Madagascar,Rusia

Tudorel Toader TREBUIE ARESTAT pentru favorizarea fugarilor Ghita,Mazare si Bica!

Urmeaza sa apara zilele urmatoare TROLII proRUSI

Care sa ne "explice" ca Bombonoaia lui DRAKNEA,a platit prejudiciul;deci gata,nu mai e de vina nimeni!
Ca si cand fapta nu ar fi existat!
Gicā Popescu n-a facut la fel,a platit prejudiciul in totalitate si apoi tot a primit ani grei de puscarie!?
Fireste!

Cleptomanul Zdragne a facut o declaratie"Sunt NE vinovat":)))

Din cate zeci si sute de milioane furate lui SULEman
Pasa i se pare ca pentru 100 000 RRoni este NE vinovat!
Pa ce asta este furta???:))

Nu cunosc detalii despre proces

Dar eu cred ca va fi achitat pentru simplu fapt ca acuzarea se bazeaza pe un martori care au purtat respectivele discutii fara fara a fi de fata si a doua persoana.

uluitor! desi... cu un picior condamnat...negru pe alb,

in strada...vreo 12 romani!

Ha ha! Daca este adevarat titlul Dracnea se compor

-ta exact ca agentii de securitate, CIA, KGB, MI6 aka corporatocratia globala.

Exact aceste tactici murdare sunt folosite de miliardarii lumii sa acapareze resurse, invrajbeasca populatia unii impotriva altora bazat pe tot ce este diferit intre oameni - pompati zilnic de propaganda media despre sex, religie, rasa etc.

In timp ce oamenii sunt dezbinati cu indemanare profesionista de MEDIA corporata, clasa conducatoare (politicieni, miliardari/corporatii, servicii) fura si acapareaza toate resursele pamantului, incep noi razboaie etc... toate in ERA ELECTRICITATII GRATUITE solare odata instalata infrastructura si a mass-productiei facute de ROBOTI computerizati cand s-ar cuveni sa vorbim despre VENIT MINIM GARANTAT pt fiecare om si ERADICARE FOAMEI peste tot in lume.

Ha,ha,ha!

http://www.220.ro/funny/Liviu-Dragnea-L-A-Suparat-Pe-Chuck-Norris/cgBHibaHmt/

 

Excellent !!!

:))))

Dragnea dă prima declaratie in dosarul angăjarilor fictive:

... "Mă consider nevinovat!" Să auzim si părerea instantei.

Dragnea a venit la Curtea Supremă escortat de trupele speciale ale

... Jandarmeriei. Dragnea, de ce/cine se teme infractorul Dragnea? Păi, nu spune el, ori de cate ori are prilejul, că e alesul poporului?

se teme dragnea de cetatenii cu dizabilitati

surdo muti carora le ia 2000 de lei ca ies pe strada.

Incepand de azi, incepe spaima de detentie a lui Dragnea.

Nu va avea pofta sa bea un pahar de vin dupa mancare,
ii va sta in gat iar figura judecatorului ii va fi mereu inaintea ochilor ca o stafie.

Dar... vorba ceia : VREDNIC ESTE !

draknea: "M-am saturat eu de mine!"

si eu m-am saturat de tine.

Cica Belinache s-a saturat de viata

Poate isi face un nod cu guta aia de stiuci. Sa puna firu-n 8 sa tina!

sau imprumuta fularul de la bombonel, daca tot s-a

saturat el de el...
dar sa lipeasca pistolul perpendicular pe mijlocul fruntii,ca sa nu avem surprize...:)))

decat sa pariez pe o tara de manelisti alcoolisti mai bine pe un hot

Viva Il SUPREMO, viva dragneaceldesurcaret, cel mai bun lider de dupa '89,a rupt gura la 90% din baronii PSD care asteptau o ciosvarta din ciolan, cu 3 slugi a reusit sa schimbe constitutia romanelei si daca mai gaseste 2 slugi reuseste sa aduca dictatura din nou, reinstaurand monarhia,atentie intr-o zi de mare sarbatoare nationala ziua derbiului steaua-dinamo.Merita sa fie numit pe viata intrucat un lider adevarat nu se alege , se impune .Sa traiti dupa cat va duce capul cu blestemul USL . o viata mai buna se castiga nu se milogeste ,iar cu bere-n bot ca manelesti nu puteti lupta asa ca continuati sa atarnati la ce va da dragnea si volguta

 

Are cuvantul tovarasul de la judet,Vailica-Bombonica Liviu Dragnea !

Audierea se amana, invinuitul e la pescuit de stiuci la Belina.

draknea merita un portret pe zidul de la Targoviste.

in alb-negru.
poate fi si din profil.

@arsul

ori te-ai fript ori te-ai parlit, in tot cazul, ai fost ars de'a binelea, prea le vorbesti din inima, prea le spui din tot sufletul. N'avem incotro, te credem pe cuvant

sa-ti fie de bine oriunde ai fi, iar de noi, noi ne'om "descurca", cum stie tot romanul sa se descurce mai bine, numai sa mai scapam si noi de molimele astea care bat pe'acilea: ciuma, holera si tifosul dambovitean

iar de'o fi sa ne intalnim La Caru cu Bere, de exemplu, sau cine stie unde, poate o sa ne mai amuzam si pe seama manelistilor "dragnea si volguta" plecati impreunna sa se dea hutza cu carutza in poiana cu tzambale

suleimanului di tiliorman di grazia

i-ar sta super la mititica!!!!!! Orice cetatean al tarii daca fura sau facea toate matrapazlicurile psihopatului penal dragnea era de mult in puscarie...drum bun spre ce urmeaza dragne-o..ori acum ori se ridica toata tara si ai inbulinat-o cu toata sleahta de pterodactili impotenti intelectual !!!

 

Oare peste

Cativa ani,va mai vorbi cineva de acest om....

 

peste un an si zece luni va fi momentul 0 (zero) al istoriei

moderne,anul in care Dragnea va deveni Presedinte !...se va mai vorbi multe milenii despre el !!!

O sa fie ca Vlad Tepes, dar pe invers

Cine nu fura este tras in teapa.

@copilul

Puschea pe limba'ti !

eu sper ca peste un an si zece luni, Dragnea, sa fie cel mai prolific scriitor de la Jilava

Da' ce se intamplă atunci peste un an si zece luni de va fi momentul

... 0 (zero) al istoriei.

Si-a asigurat locul in istorie.

A fost cel mai ticalos politruc al poporului.

Corect dar in inaintea lui cu un tur de stadion

Conduce Base,marinarul vesel!!!!

DUTTY, 14:29

... Eu iti pot spune cum e vremea la Bacau, oricum, deloc prielnică persoanelor cu spondiloză cervico-dorsală cu radiculargii...

Lui SULEman Pasha ia intrat in Cu-rand camasea:))

Nu va faceți griji Zdragnea nu va face puscarie sunt conditi necorespunzatoare:))
Are bilet de avion spre Brazilia sau Costarica.

 

Muuuulte raspunsuri, la multe intrebari are de dat acest individ!

Sa nu uite de Raducu, jandarmul bataus de batrani , sa-l insoteasca, sa de-a din coate, sa impinga, imbranceasca ziaristii ca doar de aceea e platit din banii cetatenilor. Dragnea mai trebuie intrebat de DNA din ce bani a platit multitudinea de jandarmi, benzina/motorina masinilor tot, absolut tot ce s-a cheltuit cu aceasta ,,mega dispunere de forte,, de la congresul PSD!! Cred ca avem dreptul sa stim.

 

"AICI IL AVEM DECAT PE

Dragnea", in actiune! P.S. Saraca logodnica, incepe sa inteleaga cu cine s-a legat la cap! Dar parintii ei ce zic? Aseara, cand l-au vizionat la stiri, pe DITAMAI Sarkozy, luat cu masina de politistii francezi, cred ca le-a stat inima pentru fetita lor cea dulce!!!

 

Dragnea

ultimul control cardiac constata sindromul basist de "inima zburdalnica" si la aceasta hahalera politica

s-a molipsit de la cealalta inima zburdalnica a lui Motocicleanu, data finnd apropierea dintre cele doua camere, sau o fi vorba de o bombonica otravita in relatia de'amor?

Vaiii..., cate lacrimi...?

"Saraca logodnica...", "...fetita lor cea dulce".

Draga Parerea,
Lasati-o ma moale cu miorlaiturile astea patetice. Parca ati fi proaspat debarcata pe Terra.
Individa nu-i nici prima si nici ultima rapandula care incearca sa parvina folosindu-si "mrejele". Oare mamica ei, careia ii plangeti de mila, nu stie nimic?! Ca, de obicei mamica este cea care o formeaza in aceasta directie. :-)

In plus, nici macar nu o da frumusetea pe-afara. Pur si simplu, individa incearca sa ISI VANDA cat mai scump statutul de "trufanda", pe care si-l poate crea abordand barbati cu 20+ ani mai in varsta. Daca nu se dadea la Dragnea, agata un altul din aceeasi categorie.
Despre inteligenta, nici macar nu poate fi vorba. Daca era desteapta, agata un sugar daddy mai sigur si cuminte, nu un parnaias in devenire.

P.S. Astept reporturi de la postacii psd. :-)))

O tarancuta umila care-ar vrea sa se scoata si ea

cu ceva de pe urma CAP-istului condamnat ajuns mare om.
Un fel de hudrea helena, mult mai modesta, care are insa stofa de prima-doamna, cum spunea tovarasa Firea de la Capitala!
Frumoasaa, nu este.
Ma-ntreb cum de nu le crapa obrazul de rusine si lui si ei, desi nesimtirea n- lipsit politicienilor romaani niciodata. Dimpotriva!

Intr-adevar, nu-i frumoasa, nici urata, nu inspira

...prea multa inteligenta cu fetisoara ei de luna plina, are un aspect foarte potrivit pentru o casieritza de supermarket!

DRAGEI IRMA,

fara suparare, m-ai inteles gresit! Cand ai bagat de seama ca as plange de dragul prietenilor lui Dragnea? Ma intrebam, retoric, ce cred parintii duduii, ce si-au vandut copila unui pedofil in calduri, dupa arestarea lui Sarkozy?

Deci Bombonica a a recunoscut si ea

Celelalte doua persoane implicate deja recunoscusera.
Nimeni nu plateste daca e nevinovat.
Fapta ramine!

 

Bombonica

cu Daddy, sexual, am avut o relatie nepotrivita, dar, financiar, am avut o relatie profitabila. Poate ca sunt un pic geloasa, dar dupa ce va sta un pic la racoare, imi va trece.

Sluga Toader prevazator...

1.Cred ca de aia se da de ceasul *** sa se plateasca despagubiri puscariasilor.
2. Are deja pregatite niste carti pentru a i le pasa pe sest maretului ca sa-si scurteze sederea la rece.

 

cum e ba pedeserastilor sa aveti sefi precum:

-iliescu, judecat pt crime la revolutie si bolsevic impatimit
-bombonel, puscarias pt ca a furat ?
-geoana, cu flacara violet?:))))))))))))))))
-p. monta judecat in dosare multe pt ca a furat?
-dragnea, condamnat si judecat in multe dosae , pt ca a furat?
achhhh...stiu...dosare politice...:))))
cum este ba sa fiti aburiti si condusi de hoti?
nu mai zic de cum sunteti condusi, ca sunt sigur ca va duceti in fiecare zi la piata si dati 10 lei pe kilul de castraveti si de ardei.
ce sperati ba de la hotii astia sa va dea?
minciuni?
pai d'astea aveti din plin.

 

ANTI psd+alde

Deci fapta este recunoscuta si nu ramane decat de luat infractorul si pus la scris de carti..............................caci infractiunea comisa ramane, chiar daca a platit prejudiciu....

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor