SS il ancheteaza pe procurorul DNA care investiga non-combatul agentului CEDO in procesul Dragnea vs. Romania

Vineri, 26 Iulie 2019, ora 15:17
7994 citiri
SS il ancheteaza pe procurorul DNA care investiga non-combatul agentului CEDO in procesul Dragnea vs. Romania
Foto: Facebook/ Liviu Dragnea

Procurorii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), cunoscuta ca Sectia Speciala (SS), au solicitat de la DNA mai multe documente din ancheta privind concluziile depuse de agentul CEDO in cazul Dragnea vs. Romania, motivand ca solutioneaza o plangere penala facuta impotriva procurorului DNA.

Precizarile vin de la Parchetul General, dupa ce presa a relatat ca procurorul SS, Adina Florea, a solicitat mai multe documente din acest caz. DNA deschisese un dosar in care cerceta cum a ajuns agentul guvernamental CEDO, Viorel Mocanu, sa sustina argumentele lui Dragnea in fata Curtii Europene in detrimentul intereselor Romaniei.

Potrivit sursei citate, SS fost investita, la data de 15 iulie 2019, cu o plangere penala pentru efectuarea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu in forma continuata.

Motivul plangerii: agentul guvernamental ar avea imunitate si nu poate fi cercetat de procurori.

"In plangere se sustine ca, in mod abuziv, cu incalcarea atributiilor de serviciu ce le revin in conformitate cu Legea 78/2000 si OUG 43/2002, magistrati procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie efectueaza urmarirea penala cu privire la infractiuni pretins savarsite de agentul guvernamental pentru CEDO, functie care prin natura atributiilor sale si a prevederilor CEDO si a protocoalelor la aceasta conventie se bucura de imunitate", arata Ministerul Public.

Pentru lamurirea aspectelor sesizate, la data de 23 iulie 2019, procurorii SS au solicitat, in copie certificata, actul de sesizare, ordonanta de incepere a urmaririi penale in rem, precum si ordonantele in baza carora, in perioada 03 iunie 2019 - 03 iulie 2019 s-au solicitat dosare CEDO agentului guvernamental.

"Totodata, s-a solicitat procurorului sef directie sa se comunice daca in dosarele invocate de agentul guvernamental urmarirea penala a fost efectuata de Directia Nationala Anticoruptie, prin structurile sale teritoriale sau prin sectiile care functioneaza la nivel central", explica Parchetul General.

#liviu Dragnea CEDO, #Liviu Dragnea proces, #DNA SS DRagnea, #Viorel Mocanu Dragnea , #DNA