Consilierii din Turnu Magurele nu-l mai vor pe Dragnea cetatean de onoare: Nu suntem oras de infractori

Vineri, 21 Iunie 2019, ora 23:57
6211 citiri
Consilierii din Turnu Magurele nu-l mai vor pe Dragnea cetatean de onoare: Nu suntem oras de infractori

Sase consilieri locali din orasul Turnu Magurele, judetul Teleorman, cer retragerea titlului de cetatean de onoare conferit de administratia locala lui Liviu Dragnea cu mai bine de zece ani in urma.

Cererea celor sase consilieri din Grupul Liberalilor a fost depusa vineri la primarie, urmand ca proiectul sa fie redactat si apoi suspus dezbaterii in Consiliul local al orasului Turnu Magurele.

"Este dezonorant pentru oras sa aiba drept cetatean de onoare un puscarias. Titlul de cetatean de onoare se acorda unor oameni care au o contributie privind realizarea unor obiective, rezultate deosebite, sprijin pentru comunitate. Dragnea, in afara de faptul ca nu a ajutat cu nimic orasul Turnu Magurele, este un infractor. Si, scuzati-ma, Turnu Magurele nu este un oras de infractori. Daca era oras de infractori, atunci era o mandrie si o onoare sa avem un infractor cetatean de onoare", a declarat, pentru Mediafax, Claudiu Cracea, unul dintre initiatorii proiectului.

Acesta a spus ca, daca proiectul va fi respins, va organiza actiuni de protest zilnice in oras, pana cand titlul ii va fi retras lui Liviu Dragnea.

O initiativa similara au avut consilierii locali PNL si in 2016, insa fara succes, intrucat proiectul nu a fost aprobat in sedinta Consiliului local.

"Am mai incercat o data acest demers, de retragere a titlului, dupa prima condamnare definitiva a lui Liviu Dragnea, dar atunci nu am reusit. Dar de data aceasta am decis ca vom face actiuni de protest in Turnu Magurele in fiecare zi, pana cand titlul ii va fi retras", a mai spus Claudiu Cracea.

Liviu Dragnea a primit titlul de cetatean de onoare al orasului Turnu Magurele in urma cu mai bine de zece ani, in timpul mandatului fostului primar PSD, Nicolae Mohanu.

Citeste si:
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
Sute de mii de români au căzut victimă barbariei comuniste. Eliberat după ani grei de temniță, Paul Lăzărescu a intrat, recent, în eternitate. Ce a însemnat pentru istoria României acest...
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...