Dragnea a mai gasit o cale sa conteste condamnarea la inchisoare

Marti, 22 Octombrie 2019, ora 15:44
6439 citiri
Dragnea a mai gasit o cale sa conteste condamnarea la inchisoare

Liviu Dragnea a depus, marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie o noua contestatie la condamnarea de 3 ani si jumatate de inchisoare primita in dosarul angajarilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman.

Potrivit portalului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Dragnea a apelat la o a doua cale extraordinara de atac - recursul in casatie.

Amintim ca la sfarsitul saptamanii trecute Dragnea a depus o contestatie in anulare, iar exemplul i-a fost urmat ulterior de alti doi inculpati din dosarul sau - Floarea Alesu si Olguta Sefu.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani si 6 luni de inchisoare pe 27 mai, in aceeasi zi fiind incarcerat la Penitenciarul Rahova.

Condamnat la 3 ani si 6 luni cu executare, Dragnea a ajuns la Rahova dupa o diversiune ca-n filme (Video)

Hotararea a fost luata de un complet format din 5 judecatori. Patru au fost pentru condamnare - Rodica Aida Popa, fost vicepresedinte al Inaltei Curti, Lucia Tatiana Rog, Luciana Mera si Simona Encean, iar cel de-al cincilea judecator - Alexandra Iuliana Rus, si-ar fi dorit rejudecarea intregului dosar.

Pe 9 octombrie, completul a publicat motivarea deciziei, in care se arata ca infractiunea pentru care a fost gasit vinovat Dragnea, instigare la abuz in serviciu, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani, iar fostul sef al PSD a afectat increderea functionarilor publici in raporturile de serviciu.

La doua zile de la publicarea motivarii, avocatul Adrian Toni Neacsu, care este aparatorul Olgutei Sefu in dosar, a anuntat ca urmeaza sa depuna o contestatie in anulare in acest caz. Olguta Sefu a fost condamnata la o pedeapsa de 1 an de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de incercare de 3 ani, pentru fals intelectual.

Contestatia in anulare este o cale extraordinara de atac, iar unul dintre motivele pentru care poate fi depusa este cel potrivit caruia "instanta nu a fost compusa potrivit legii".

Avocatul a explicat atunci, pentru Ziare.com, ca motivele contestatiei in anulare sunt legate de modul in care au fost trase la sorti completurile de 5 judecatori.

"Deciziile Colegiului de Conducere a Inaltei Curti trebuiau publicate in Monitorul Oficial, deoarece sunt acte normative, ele au fost doar postate pe pagina de Internet a instantei", explica Toni Neacsu.

El face trimitere la motivarea data publicitatii de Curtea de Apel Bucuresti, care a anulat din acest motiv, pe 2 octombrie, o hotarare a Consiliului Superior al Magistraturii si doua hotarari ale Colegiului de Conducere a Inaltei Curti, care vizau organizarea tragerilor la sorti ale completurilor de 5 judecatori.

Iata decizia - Curtea de Apel Bucuresti motiveaza in timp record o decizie favorabila lui Liviu Dragnea

Citeste si:
Cristian Diaconescu, răspunde atacului lui Eugen Tomac: Bagă PMP în moarte clinică, să îl poată oferi altor formațiuni politice
Cristian Diaconescu, răspunde atacului lui Eugen Tomac: Bagă PMP în moarte clinică, să îl poată oferi altor formațiuni politice
Preşedintele PMP Cristian Diaconescu a acuzat marți, 18 ianuarie, într-o postare pe Facebook, că aşa-zisa şedinţă a Colegiului Naţional de săptămâna trecută, preluarea abuzivă a...
Ce spunea Klaus Iohannis despre plagiat, în urmă cu jumătate de an: ”Reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate”
Ce spunea Klaus Iohannis despre plagiat, în urmă cu jumătate de an: ”Reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate”
Într-o declarație de presă din data de 30 iulie 2021, președintele Klaus Iohannis condamna practica plagiatului, în urma reacțiilor care au apărut atunci în opinia publică din România pe...