Inalta Curte a respins cererea de eliberare a lui Dragnea, care ramane dupa gratii

Luni, 25 Mai 2020, ora 17:13

   

Inalta Curte a respins cererea de eliberare a lui Dragnea, care ramane dupa gratii
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins, luni, contestatia la executarea pedepsei depusa de fostul lider PSD, Liviu Dragnea. Prin aceaasi decizie s-a dispus sesizarea Curtii Constitutionale.

"Respinge, ca nefondata, contestatia declarata de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu impotriva sentintei nr. 45 din data de 30 ianuarie 2020, pronuntata de Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul nr. 11/1/2020. (...) Cu majoritate, admite cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 598 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Codul de procedura penala formulata de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu in dosarul nr. 393/1/2020", a decis, luni, ICCJ.

Liviu Dragnea a fost audiat, luni, prin videoconferinta de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru a sustine contestatia la executare.

Insa audierea sa a fost marcata de probleme tehnice.

"Din pacate, ceea ce a spus domnul Liviu Dragnea s-a auzit foarte prost si urmeaza sa faca o adresa catre Inalta Curte pentru a remedia acest aspect. Din pacate, nu am prea inteles mare lucru. Dansul a sustinut, in esenta, asta a spus, ca se afla intr-o detentie nelegala", a declarat Flavia Teodosiu, avocatul lui Dragnea.



La contestatia de luni, aparatorii au invocat, drept temei pentru sustinerea contestatiei, o decizie a Curtii Costitutionale.

"In 10 octombrie 2019 a aparut motivarea CCR care a statuat c la ICCJ nu a fost respectat articolul 29 din Legea 78 (pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, n.r) care prevedea ca toate completele de la fond sa fie specializate", a explicat Flavia Teodosiu.

Liviu Dragnea a fost condamnat, in 2019, la 3 ani si 6 luni de inchisoare in dosarul angajarilor fictive. Fostul lider PSD se afla incarcerat la Penitenciarul Rahova.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6435 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
jelu
rank 5
Veste tristă pentru Dragnea...
COVIDU' nu se poate lua la dus sau de pe clanțe,asa că cererea de eliberare conditionată a fost RESPINSĂ!

Asta in timp ce Sfantu'Hernie de la Belina stă ingrozit că se poate infecta oricand.
ioanrus
rank 5
din capodopera a lui dragnea +psd et co...1
Glorioasele rezultate ale ...dragnea+psd+ponta+alde.......1
despre budget-2020 (spicuiri din articolul d-lui Peiu—din 24.05.2020,ora17.03) anterior cheltuielilor cu.virusul -- cheltuieli; total =400 000 000 000 lei. , –defalcat: salarii aparat de stat=110/400=28%, -- masini+benzina pt.aparatul de stat=51/400=13 %., -- total aparat de stat =28+13= 41%., -- asistati social=131/400=33 %. , – total cost administrare ro.+ asistati social =41+33 =74%, ori 3/4 din bugetul ro. , -- investitii =48/400= 12% adica mai putin decat cost masini+benzina pt. administratia de stat . Intrebari; exista explicatii pt. 1) total cost administrare tara+ asistatii social =75% din budget? :2) cost masini+benzina pt administratia tarii > decat investitiile tarii? : 3) total cost.aparat de stat=41% iar in sua tot o tara cu economie de consum “law enforcement+general government = 2% pib" adica de 21 ori mai mici. , 4) intrebare dureroasa: suntem o tara sau o gluma de prost gust (cu onestitate trebuie remarcat ca asta-i rezultatul administratiei psd+ponta +alde)?, 5) oare acesti 3 actori merita sa mai aiba suportul populatiei ? sa mai fie alesi ? ( si intre timp sa mai aiba dreptul sa decida ceva pt.ro.)?—cred ca nu! calcul de aritmetica pt. cele de mai sus,
imprumut estimat de guvern anterior virus : -- 40,6 miliarde lei imprumut programat +46.3 miliarde lei dobanda la datorie = 87 miliarde lei de imprumutat total. 55% din 87 miliarde =48 miliarde (imprumut de la banci din ro) si 45% din 87 miliarde= 39 miliarde (imprumut din strainatate) . --- urmeaza........
Traiannn
rank 5
Care-i stadiul in Dosarul Belina si in Dosarul Teldrum ?
De ce se taraganeste treaba atat ?

Si, daca-i analizati "putintel" averea reala, cu rudele

si prietenii , s-ar mai alcatui niste dosare . Ce se mai

aude despre proprietatile din Brazilia ? si poate si altele .
ioanrus
rank 5
cu durere.....
--locuiesc departe de ro. si nu dispun de alte date decat cele publicate de formatorii de opinie ,pe care acum din curiozitate le-am "mestecat" putin si am scuipat veninul lor pe acest site! --regret ca din acest forum nu se gaseste nimenea de la fata locului care sa furnizeze date de la firul ierbii.
jelu
rank 5
Când aveti de gând să urniți marele dosar de ESCROCHERIE TEL DRUM !?
Ori a plecat Dragnea cu cheia de la sertar???
ioanrus
rank 5
din capodopera lui dragnea+psd et co. 2
Glorioasele rezultate ale ...dragnea+psd+ponta+alde.....2
daca 87 000 000 000 lei, reprezinta= 3.6 % pib, atunci 140 000 000 000 lei reprezinta = 5.8% pib. deci pib-ul ro e =2 410 000 000 000 lei Daca 140 000 000 000 lei imprumut inseamna un deficit de 8%din pib atunci 87 000 000 000 inseamna un deficit de 5%.
--imprumut estimat de govern post virus : – daca (40,6 miliarde lei imprumut inainte de virus+33 miliarde pt.virus+20 miliarde lei additional pt guvernare)=93 miliarde (pt cheltuit)+adaugam 46.3 miliarde lei dobanda la datorie = 140 miliarde lei imprumut --atunci 34%x140 miliarde= (48 miliarde lei) imprumutat de la banci in ro,( presupunand ca bancile din ro nu dispun de mai multi bani).si 66 %x 140 miliarde (=93 miliarde) imprumutat extern (sursa: AICI modificata din cauza virusului ).
Atentie: pt. o mai intreaga oglinda a mizeriei devastatoare in care-i ro. bugetul trebuie sa fie cuplat cu compozitia pib-ului
01v06a1951n
rank 3
Dragnea,
este vinovat, dar sunt sute, poate mii din acelasi partid sau de la altii care au facut magarii, zeci si sunt liberi. Eu sunt buzoian, iar aici la Buzau era o intreaga retea de raufacatori, mult mai versati ca Dragnea si sunt liberi, chipurile se judeca inca, de ani buni . Desigur se va prescrie. A poposit pe aici DNA-ul si le-a "taiat craca" , ca de nu venea erau inca la putere in oras si judet. Mult mai grave au fost faradelegile lor . Un Oprisan sau Buzatu, Badalau sau Radulescu au vini mult mai grave si sunt bine mersi. Greseala lui Dragnea este mica. Poate are si altele, dar a fost inchis ptr. o fapta f. de neluat in seama, in comparatie cu multe altele facute de colegii lui. Faptul ca se lupta ptr. eliberare , mi se pare corect. Nu am fost niciodata fan PSD si i-am respins inca de la inceputuri , dar sa condamni doar unul dintr-un intreg f. mare, mi se pare un fapt urat. Acolo la Belina, erau invitati si altii , marii partidului,si se stia de clica lor si de cele doua salariate. Ei isi cunosc toate "fitilele" si stiu fiecare de unde au bani si li s-a faceilitat multe ptr. a fi pusi pe liste, ptr. a fi promovati, etc. D-na Rovana Plumb, credeti ca nu a costat-o nimic ptr. punerea acolo in capul listei si sustinerea ei, si credeti ca ceilalti nu stiau , sau nu cunosc cu cat banet se lasa la partid ?! Poate ca Dragnea a fost condamnat si ptr. faptele colegilor, asa s-ar explica, alminteri nu vad. Sau poate a fost condamnat ptr. fapte inca pe rol, ceva de genul...
z123456
rank 5
din pacate
dracnea a fost, intr-adevar, condamnat pentru cea mai neinsemnata fapta a sa, comparativ cu furturile masive pe care le-a facut in Teleorman. Celelalte procese ale sale, cu prejudicii uriase, se tot tergiverseaza in justitie pana la sfintele moaste, cred ca si asta este tot un aranjament in favoarea lui.
Intr-adevar omologii lui dracnea sunt in toate judetele, imbogatitii de dupa revolutie sub umbrela politica, si sunt bine merci, nimeni nu-i ia la intrebari pentru provenienta averilor lor si isi continua nestingheriti furturile si coruptia in sistemele tip mafiot deja dezvoltate.
Cum vom iesi din asta nu stiu, dar macar sa iesim la vot la alegerile viitoare.
ioanrus
rank 5
oameni buni realizati dezastrul?
turcii, tatarii, rusii putem spune ca au fost oameni civilizati daca-i comparam cu acesti cotropitori.
rusine vesnica acestor ramuri psdiste
ioanrus
rank 5
nu conteaza punctul de vedere psd et all
conteaza dezastrul si mizeria infioratoare adusa in romania de catre acesti cotropitori ce pana acum nu i-am conssiderat chiar asa haini.
omul cat traieste invata!
becher
rank 5
Ce s-ai faci,asta este,
trage stuca la Belina,intr-o nebunie,conu Liviu rupe carasu la Rahova intr-o veselie,distractia continua.
florescujohn
rank 3
A Belinito
Daca s-a calicit cind era jupin pe Belina si chema si el niste judecatori acum era liber.
Lacom, numai el. A adunat avere care reprezenta salariul lui pe 500 de ani. A economisit in avans, si mai sint din astia in parlament. Vezi daca ati desfintat legea ilicituli!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor