Un primar din Satu Mare refuza sa-i retraga titlul de cetatean de onoare lui Liviu Dragnea

Vineri, 30 August 2019, ora 09:16
4992 citiri
Un primar din Satu Mare refuza sa-i retraga titlul de cetatean de onoare lui Liviu Dragnea
Foto: Facebook Liviu Dragnea

Primarul orasului Negresti-Oas, din Satu Mare, a refuzat, joi, retragerea titlului de cetatean de onoare acordat fostului lider PSD, Liviu Dragnea, motivand ca sentinta de condamnare de pe site-ul Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu e suficienta pentru initierea unei hotarari de Consiliu Local.

Primarul PSD din Negresti-Oas, Aurelia Fedorca, a refuzat, joi, cererea membrilor Opozitiei din Consiliul Local de a retrage titlul de cetatean de onoare acordat lui Liviu Dragnea.

Fedorca a aratat ca solicitantii, respectiv consilieri locali din PNL, nu au atasat si sentinta prin care Dragnea e condamnat definitiv in dosarul angajarilor fictive din Teleorman, chiar daca fostul lider al PSD se afla in timpul executarii pedepsei.

Consilierii locali din Negresti-Oas considera ca refuzul primarului reprezinta un abuz.

"Nu ne asteptam la o asemenea atitudine. Trebuie sa va spun ca Liviu Dragnea e cetatean de onoare doar pe fondul relatiilor apropiate cu primarita noastra, nu pentru ca ar fi facut vreo chestiune de onoare pentru comunitatea noastra. Suntem putini consilieri locali care cerem acest lucru, pentru ca primaria e rosie si uite asa se repeta povestea din Teleorman si la Satu Mare", a declarat consilierul Cornelia Fedorca, unul dintre solicitantii cererii de retragere a titlului.

Potrivit documentului primit din partea Primariei din Negresti-Oas, detaliile dosarului de pe portalul Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu sunt suficiente pentru retragerea acestui titlu de cetatean de onoare acordat lui Liviu Dragnea.

"Referitor la adresa depusa la Primaria Orasului Negresti-Oas, prin care ne solicitati elaborarea unui proiect de hotarare privind retragerea titlului de cetatean de onoare al orasului acordat domnului Dragnea Liviu Nicolae, prin prezenta va comunicam faptul ca documentele anexate la adresa, respectiv detalii dosar de pe portalul Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu sunt documentele necesare pentru retragerea titlului. (....) . Sa ne prezentati sentinte judecatoresti definitive si irevocabile pronuntate in dosarele respective", se arata in raspunsul transmis de Primaria Negresti-Oas celor care au cerut retragerea titlului.

Liviu Dragnea este incarcerat in Penitenciarul Rahova, incepand cu 27 mai, unde ispaseste o pedeapsa de 3 ani si 6 luni de inchisoare in dosarul angajarilor fictive de la Directia de Protectie a Copilului Teleorman.

Citește și:
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis joi, 26 ianuarie, că România şi Republica Moldova vor colabora mult mai strâns în domeniul infrastructurii. El a...
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
Guvernul a decis în şedinţa de joi, 26 ianuarie, deschiderea Punctului Internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ (județul Botoșani), România...