Iubita lui Dragnea si cele 4 femei ofensate din PSD, care cereau daune de 500.000 de euro publicatiei Times New Roman, infrante de Codul de procedura civila

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Miercuri, 24 Iunie 2020, ora 13:40
33944 citiri
Iubita lui Dragnea si cele 4 femei ofensate din PSD, care cereau daune de 500.000 de euro publicatiei Times New Roman, infrante de Codul de procedura civila
Foto: Andreea Alexandru/ Hepta/ Mediafax

Tribunalul Bucuresti a constatat ca cererea prin care Irina Tanase, iubita fostului liderul PSD, Liviu Dragnea, Viorica Dancila, fost premier al Romaniei, Gabriela Firea, primar al Capitalei, Carmen Dan, fost ministru de Interne, si Olguta Vasilescu, fost ministru al Muncii, cereau unor jurnalisti si publicatiei Times New Roman daune totale de 500.000 de euro este perimata.

Decizia instantei a fost data pe 9 iunie si poate fi contestata. De altfel, cele cinci reclamante din acest dosar au declarat recurs, pe 15 iunie, conform portalului instantelor.

Potrivit Codului de procedura civila, orice cerere de chemare in judecata, contestatie, apel, recurs, revizuire si orice alta cerere de reformare sau de retractare se perima de drept, daca a ramas in nelucrare din motive imputabile partii, timp de 6 luni.

Acest termen de perimare curge de la ultimul act de procedura indeplinit de parti sau de instanta. De asemenea, nu constituie cauze de perimare cazurile cand actul de procedura trebuia efectuat din oficiu, precum si cele cand, din motive care nu sunt imputabile partii, cererea n-a ajuns la instanta competenta sau nu se poate fixa termen de judecata, mai stabileste Codul de procedura civila.

Proces deschis in martie 2018

Procesul deschis de Irina Tanase, Viorica Dancila, Gabriela Firea, Carmen Dan si Olguta Vasilescu a fost deschis pe 30 martie 2018. Procesul insa a trenat timp de mai multe termene, pentru a putea fi citati toti cei chemati in judecata, dar si pentru ca in acest dosar au intervenit si alte patru parti. Cazul chiar a fost mutat la Curtea de Apel Bucuresti, pentru cateva luni, unde s-a judecat o contestatie.

Conform portalului instantelor, pe 12 aprilie 2019, Tribunalul a suspendat acest proces, pentru solutionarea caii/cailor de atac formulate de catre cei patru intervenienti impotriva incheierilor de respingere si anulare a cererilor de interventie. Urmatorul termen a fost stabilit pe 26 mai 2020, cand s-a discutat perimarea cererii, iar pronuntarea a fost amanata.

"Constata perimate atat cererea de chemare in judecata formulata de catre reclamante, cat si cererea reconventionala formulata de catre paratul Petrar Calin. Cu recurs in 5 zile de la pronuntare. Pronuntata in sedinta publica azi, 09 iunie 2020", decide Tribunalul Bucuresti.

Cereau daune uriase

Irina Tanase, Viorica Dancila, Gabrela Firea, Carmen Dan si Olguta Vasilescu cereau daune totale de 500.000 de euro, deci 100.000 de euro fiecare.

Cazul a fost deschis la Tribunalul Bucuresti in 30 martie 2018, iar parati in acest dosar sunt: firma Infant Media SRL, administratorul acesteia, Alexandru Dona, redactorul-sef al publicatiei, Calin Petrar, si redactorul Ovidiu Eftime.

In cererea de chemare in judecata se arata ca "reputatia si demnitatea reclamantelor a fost grav afectata" prin publicarea articolului, dar si distribuirea acestuia in mediul online, care a generat "comentarii si vulgaritati asemanatoare articolului".

"Toate expresiile jignitoare la adresa doamnei Irina Tanase au declansat o stare fizica si mentala de rau, fiindu-i chiar teama si jena sa iasa pe strada datorita imaginii deformate ce i-a fost creata in ochii publicului prin expresiile folosite in cuprinsul articolului distribuit in spatiul public, articol ce a fost redistribuit", se arata in document.

Eveniment Quarterly Report

Care ar putea fi strategia AUR, după ce va ajunge în Parlamentul European. „Vor fi marii câştigători la europarlamentare. Va intra într-un proces de curăţare”
Care ar putea fi strategia AUR, după ce va ajunge în Parlamentul European. „Vor fi marii câştigători la europarlamentare. Va intra într-un proces de curăţare”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, crede că Alianţa pentru Unirea Românilor va fi marea câştigătoare la alegerile europarlamentare de anul viitor, urmând să se claseze pe locul doi după...
Marcel Ciolacu acuză că e şantajat de şefii companiilor de jocuri de noroc. „Șmecherii să nu ne mai păcălească”
Marcel Ciolacu acuză că e şantajat de şefii companiilor de jocuri de noroc. „Șmecherii să nu ne mai păcălească”
Premierul Marcel Ciolacu a acuzat că există „o formă de şantaj” la adresa lui, cât şi a altor responsabili ai statului român, după ce a propus proiectul de lege privitor la eliminarea...
#Irina Tanase proces, #irina tanase times new roman, #viorica dancila times new roman, #carmen dan times new roman , #Irina Tanase