Ziare.com

Desi toti magistratii Inaltei Curti sunt specializati in judecarea proceselor de coruptie, sefii ICCJ infiinteaza 9 completuri specializate

de Ionel Stoica, Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 09 Ianuarie 2020, ora 16:22

   

Desi toti magistratii Inaltei Curti sunt specializati in judecarea proceselor de coruptie, sefii ICCJ infiinteaza 9 completuri specializate
Colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis functionarea, in anul 2020, a 9 completuri specializate, in compunere de 3 judecatori, in materia infractiunilor prevazute de dispozitiile Legii nr. 78/2000 de sanctionare a faptelor de coruptie.

Decizia a fost luata pe 16 decembrie 2019, potrivit ordinii de zi a sedintei Colegiului de conducere al ICCJ.

In acest ordin sunt prezentate criteriile pentru determinarea specializarii judecatorilor in materia faptelor de coruptie. Potrivit documentului, "toti judecatorii Sectiei Penale indeplinesc criteriile de specializare pentru judecarea faptelor de coruptie."

Acest punct de vedere a fost sustinut constant de fosta sefa a Inaltei Curti, Cristina Tarcea, inainte ca CCR sa decreteze ca completurile de 3 judecatori de la instanta suprema au fost constituite nelegal.

Citeste si: Sefa Inaltei Curti sustine ca doar Dragnea putea sesiza CCR in cazul completurilor specializate

CCR a mai decis in iulie 2019 ca CSM si Colegiul de conducere al ICCJ ar fi trebuit sa elaboreze un set de reguli care sa garanteze specializarea completurilor de 3 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care judeca dosare de coruptie, atata timp cat in Romania "legea a instituit completuri specializate", ceea ce inseamna ca "judecatorii sunt si trebuie sa fie specializati".

Citeste si: Doar in Austria exista completuri specializate in coruptie la Curtea Suprema. In restul statelor UE, nu!

Faptul ca nu a fost condamnat in faza de fond de un complet specializat in judecarea faptelor de coruptie este motivul principal pentru care fostul lider PSD, Liviu Dragnea, cere eliberarea din penitenciar.

Citeste si: Liviu Dragnea a depus doua noi cereri de eliberare. Invoca decizia CCR pe completuri specializate

Din Colegiul de conducere al ICCJ fac parte presedintele instantei, cei doi vicepresedinti si alti 7 judecatori, printre care si sefi de sectii.

Care sunt criteriile pentru desemnarea in completurile specializate?

Experienta profesionala- Judecatorii au judecat infractiuni de coruptie la instantele de fond de unde provin/ procurorii au instrumentat cauze de coruptie in cadrul structurilor DNA de unde provin;

- Judecatorii au fost desemnati anterior sa judece in compunerea completurilor de fond, in conditiile Legii nr.78/2000, atat la instantele de fond, cat si la Inalta Curte de Casatie si Justitie;

- Judecatorii au o vechime considerabila, de cel putin 15 ani.

Inalte standarde de profesionalism- Judecatorii au solutionat cauze de coruptie atat in cadrul sectiei, in completuri de fond, cat si in completurile de 5 judecatori;

- O vasta experienta profesionala dobandita, menita sa asigure un grad inalt de formare.

Integritate si evaluare profesionala- In cadrul proceselor de evaluare a activitatii profesionale judecatorii au obtinut numai calificative de "Foarte bine";

- Absenta problemelor de integritate ori a sanctionarii disciplinare a judecatorilor.

- Asa cum am aratat, potrivit Colegiului de conducere a Inaltei Curti, toti "judecatorii Sectiei Penale indeplinesc criteriile de specializare pentru judecarea faptelor de coruptie."

Decizia Colegiului poate fi accesata pe site-ul Inaltei Curti.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5855 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Lumea Justitiei este situl excrocului Dan Voiculescu .

.

 

Ce nu o să apară niciodată pe ziare.com:

Cel putin 75 de judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au avut dosare la DNA in timpul Laurei Kovesi. Adica, doua treimi din judecatorii de la ICCJ, unde activeaza putin peste 100 de magistrati, au fost vizati de dosare fabricate de DNA, multi dintre ei fiind interceptati si supravegheati.

Cifrele terorii DNA sunt prezentate in hotararea Plenului Consiliul Superior al Magistraturii, publicata joi, 9 ianuarie 2019, prin care s-a aprobat Raportul Inspectiei Judiciare privind dosarele fabricate de DNA impotriva a aproape 3.000 de judecatori si procurori in perioada 1.01.2014 – 31.07.2018. Este vorba mai exact despre Raportul Inspectiei Judiciare privind “Respectarea principiilor generale care guverneaza activitatea Autoritatii Judecatoresti in cauzele de competenta Directiei Nationale Anticoruptie vizand magistratii sau in legatura cu acestea". Un raport care a fost prezentat de Lumea Justitiei defalcat, pe fiecare structura DNA in parte, in serialul intitulat “Magistratura sub cizma DNA"

 

Vino tu cu Cartea de Munca la mine, sa iti dau

un job de jurist-consult.
Daca esti ageamiu, chem bodyguardul sa te dea afara pe usa.

OK poti sa treci pe nick-ul celalalt!!!!

.

Da, domne, iată că i se face lu' dracnea

pohta ce-a pohtit, adecă judecători care ie calificati ca să-l judece, cand o veni dosaru' Teldrum sau Belina. Nu ca pană acu, cand l-a condamnat ilegal neste judecători care nu-i membri de partid, nu-i iecsperti in coruptie, ba unu' avea si mustată.

 

Ce porrcarie

au reusit sa faca porrcii astia de la CCR!
Pai daca "Potrivit documentului, "toti judecatorii Sectiei Penale indeplinesc criteriile de specializare pentru judecarea faptelor de coruptie."" ce complete mai specializate sa faca ICCJ!
Este cu totul nedemn ca Justitia romana a acceptat sa sa joace dupa melodia jalnica interpretata de porrcii de la CCR dirijati de infractorul Dragnea. Asa ceva este imposibil de inteles.
Inaintind pe acest drum, marcat de aceasta logica corupta, impusa de niste porrci supusi porrcarului, infractorul Dragnea va fi eliberat f curind.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor