Dragnea ramane cu judecatorul de care voia sa scape, in procesul de la Tribunalul Bucuresti

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Miercuri, 29 Ianuarie 2020, ora 12:32
20677 citiri
Dragnea ramane cu judecatorul de care voia sa scape, in procesul de la Tribunalul Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com

Cererea de recuzare a jucatorului facuta de Liviu Dragnea in dosarul in care sustine ca este detinut ilegal si cere sa fie pus de indata in libertate a fost respinsa. Tribunalul a stabilit urmatorul de judecata pe 12 februarie.

De dimineata, Liviu Dragnea a recuzat-o pe Manuela Orzata, judecatorul de la Tribunalul Bucuresti, pe motiv ca magistratul a semnat un memoriu initiat de Forumul Judecatorilor din Romania in care se cerea apararea Justitiei, in urma unor declaratii facute de fostul lider PSD.

Judecatorul a decis trimiterea acestei cereri catre presedintele Tribunalului Bucuresti, cel care a trimis-o, ulterior, catre un complet competent pentru a judeca cererea de recuzare.

In urma deciziei, acest caz va fi judecat tot de Manuela Orzata.

Aparat de doi avocati

Liviu Dragnea a fost adus de la Penitenciarul Rahova la Tribunalul Bucuresti si este aparat de doi avocati, Corneliu Liviu Popescu si Flavia Teodosiu.

Cererea de recuzare a venit dupa ce avocatii au observat ca Manuela Orzata facuse o cerere de abtinere in acest caz, solicitare care a fost respinsa.

"Am vazut ca ati facut o cerere de abtinere care s-a respins, dar noi facem cerere de recuzare... Chiar daca motivele de abtinere sunt aceleasi cu cele din solicitarea de recuzare, noi vrem sa ne sustinem argumentele in fata unui judecator", spune avocatul Liviu Popescu.

In fata judecatorului, Popescu a aratat ca Manuela Orzata a semnat o cerere adresata de Forumul Judecatorilor din Romania catre CSM de aparare a independentei a sistemului judiciar "fata de doua categorii de afirmatii facute de clientul nostru intr-o manifestatie publica si intr-o emisiune politica."

"Afirmatiile vizau faptul ca oamenii politici trebuie pusi in catuse si ca aceasta nu este justitie...," insista aparatorul fostului lider PSD.

Iata aici solicitarea FJR - Judecatorii demonteaza dezinformarile lui Dragnea si cer CSM sa apere prestigiul si credibilitatea Justitiei

"Cazul nostru (de habeas corpus - n.red.) vizeaza chiar cele criticate atunci de clientul nostru. Este vorba de opinia sa fata de unele manifestari din justitie. E greu de conceput ca astazi sa considerati ca opiniile sale sunt de actualitate si ca el crede ca a fost condamnat ilegal," insista Liviu Popescu.

Alt judecator s-a abtinut

Manuela Orzata este al doilea judecator care intra in acest caz. Cazul fusese initial repartizat Rebeccai Zinca Dinu, care a facut o cerere de abtinere in acest caz, dupa ce mass-media a scris ca ea a participat la un protest al magistratilor pe scarile Palatului de Justitie.

Avocatii lui Dragnea au mentionat in aceasta cerere "habeas corpus" - un concept care provine din epoca medievala, prin care politicianul cere sa fie adus de indata in fata unui judecator pentru a constata ca este detinut ilegal din data de 10 octombrie 2019, cand a fost publicata in Monitorul Oficial o decizie a Curtii Constitutionale.

Eveniment Quarterly Report

Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va analiza comportamentul primarului din judeţul Bacău filmat când îi spunea unei persoane seropozitive: ”Aveţi o boală...
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, vineri la Buzău, că partea ucraineană s-a ţinut de cuvânt cu privire la exportul cerealelor din Ucraina. Ciolacu a anunţat o deplasare la Kiev, unde...
#Liviu Dragnea habeas corpus, #Liviu Dragnea recuzare judecator, #Liviu Dragnea eliberare inchisoare , #justitie