Dragnea muta la Parlament modificarea Codurilor Penale: Toader ne-a pacalit. Stam sub gloante si spune ca nu se justifica urgenta?!

Luni, 08 Aprilie 2019, ora 22:27
13408 citiri
Dragnea muta la Parlament modificarea Codurilor Penale: Toader ne-a pacalit. Stam sub gloante si spune ca nu se justifica urgenta?!
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni ca dezbaterile pe modificarea Codurilor Penale trebuie reluate saptamanile viitoare in Parlament, sustinand ca partidul a fost pacalit de ministrul Tudorel Toader, care a provocat, prin declaratii, un scandal "pana la cer" si apoi nu dat ordonantele.

"Minciuna asta rostogolita doi ani, la unii a prins (ca Legile Justitiei sunt emise in interesul lui Liviu Dragnea, n.red.) . Nu e nicio virgula care ma avantajeaza pe mine, pe de alta parte nu se discuta despre faptul ca la Inata Curte nu s-a preocupat sa aiba completul de 5, nu s-a preocupat sa respecte legea pe completurile de 3.

Problema nu e la ala care incalca o lege, ci cel care sesizeaza. In partid s-a luat o decizie, pentru unii facultativa, a fost o intrebare: articolele din Codurile Penale declarate constitutionale sa fie declarate prin OUG sa nu se mai continue prin aceasta dezbatere", a declarat Liviu Dragnea, la Romania TV.

Liderul PSD l-a acuzat din nou pe Tudorel Toader ca nu a venit cu ordonantele promise.

"Ne-am lasat pacaliti tot partidul. Domnul Toader ne-a pacalit. Singur sau au fost doi, a facut-o intentionat sau nu, a spus in ianuarie vreau sa adopt ordonanta aia si aia. Nu a vorbit cu nimeni.

Dar nu poti la inceput de an sa spui, ridici scandalul pana la cer, stam sub gloantele din tara si strainatate si iesi apoi si spui ca nu se justifica urgenta?! S-a si blocat dezbaterea in Parlament. S-a inchis subiectul", a mai spus liderul PSD.

Dragnea a afirmat ca vrea cat mai repede reluarea dezbaterii in Parlament: "Nu cred ca se adopta (ordonantele, n.red.), s-a spus explicit. Saptamanile viitoare trebuie sa se reia procedura in Parlament".

In ce priveste soarta lui Tudorel Toader in Guvern, Dragnea a spus ca el nu va cere personal remanierea, dar a lasat sa se inteleaga ca partidul o va face.

"In ceea ce il priveste pe Tudorel Toader, procedura e simpla, ori doamna premier propune sau ne anunta ca vrea sa-l remaniere, ori colegi din CEX spun ca ar putea sa fie remaniat", a spus seful PSD.

"Nu voi propune sa fie remaniat Tudorel Toader. Nu pot sa ma opun la asta (n.r.: sa discute la propunerea unor colegi) ",a mai spus liderul PSD.

Probleme si cu Dancila

Intrebat daca s-a racit relatia cu Viorica Dancila, Dragnea a raspuns: "Nu ne-am mai intalnit, doar jumatate de ora inainte de evenimentul NATO. Ne-a spus dl. Toader ca nu se justifica urgenta ordonantelor, m-am dus la intalnire cu organizatiile din tara, doamna la Guvern".

Cat priveste sustinerea pe care o are Toader si cui apartine, liderul PSD a spus ironic: "Toader cred ca e al poporului roman. Dl. Tariceanu spunea ca trebuie sa ramana acolo".

Dragnea a lasat sa se inteleaga ca exista si alte probleme in Guvern, pentru ca Dancila nu le remaniaza pe Rovana Plumb si Natalia Intotero dupa pe ele au fost puse pe lista social-democratilor la alegerile europarlamentare.

"Sa inteleg care raman in guvern si dupa europarlamentare? Discutam in CEX, nu-mi permit sa intru in divergenta cu doamna premier. Am spus-o, nu cred ca este in regula ca un membru al cabinetului sa mearga in campanie folosind infrastructura ministerului. Daca e nevoie sa convocam Comitetul Executiv ca doamnele Plumb si Intotero, care au cerut partidului sa le puna pe lista si acum au o problema, atunci avem toti o problema. Dar inteleg ca nu e asa", a mai spus Dragnea.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Dragnea modificari Cod Penal Parlament, #Dragnea Toader modificari Cod Penal urgenta , #justitie