Dragnea crede ca Iohannis s-a facut de ras si confirma existenta unui document referitor la acuzatia de inalta tradare. Ce spune despre placutele antiPSD

Duminica, 05 August 2018, ora 21:13
16783 citiri
Dragnea crede ca Iohannis s-a facut de ras si confirma existenta unui document referitor la acuzatia de inalta tradare. Ce spune despre placutele antiPSD
Foto: Captura Antena 3

Presedintele PSD Liviu Dragnea a sustinut, duminica seara, ca presedintele Iohannis s-a facut de ras de doua ori in aceasta saptamana.

"Iohannis s-a facut de ras ieri si vineri. Prima constatare a mea este ca s-a umplut de ridicol cu contestarea la CCR in legatura cu plecarea in concediu a premierului Viorica Dancila si apoi sambata (la o intalnire a membrilor PNL - n.red.), cand a spus o serie intreaga de minciuni, a facut si doua dezacorduri", a precizat seful social-democratilor la Antena 3, care a adaugat ca nu pleaca in concediu pentru ca ii e teama sa nu ii fie si lui aceasta decizie contestata la CCR, asa ca vrea sa stea linistit.

El a mai spus ca seful statului "este din ce in ce mai disperat", pentru ca inainte avea incredere ca va obtine cu siguranta un nou mandat, doar ca jocurile nu prea i-ar fi iesit.

"Dar acum vede ca nu mai are o sustinere serioasa in strada, o masa mare de oameni nu se mai lasa manipulati. El nu mai are o baza electorala; si-a construit baza electorala pe minciuna si pe o gogoasa mediatica umflata de statul paralel, anume protejarea Justitiei. E agitat ca vede ca se misca si Ciolos, un alt mare candidat la prezidentiale, astfel ca singurul partid care a ramas sa il sustina a fost PNL-ul, cu toate ca si acolo sunt disensiuni. Sunt oameni din interior care ne-au spus ce s-a discutat acolo. A zis ca el va conduce PNL si a zis mie lasati-mi ALDE, in sensul sa ii convinga pe cei de la ALDE si pe Tariceanu sa iasa din coalitie", a continuat Liviu Dragnea.

Ce spune Dragnea: Va candida la alegerile prezidentiale?

Intrebat daca PSD are un candidat la alegerile prezidentiale, Liviu Dragnea a spus ca exista mai multe variante care sunt luate in calcul. "In momentul in care vom avea o analiza riguroasa, bazata pe cele mai mari sanse de castig, o vom adopta si vom merge mai departe pana la Cotroceni. De cateva luni i s-a zis lui Iohannis ca vreau sa candidez la prezidentiale, asa ca a dat ordin pe unitate, cum-necum, sa fiu distrus. Eu nu am luat decizia asta, in partid nu am aluat decizia asta, discutam si in coalitie, facem o analiza asezata si vom lua o decizie bazata pe cine are cele mai mari sanse", a replicat Dragnea.

Cat despre posibilitatea ca Iohannis sa fie acuzat de inalta tradare, seful social-democratilor a transmis ca acest lucru se afla inca in carti.

"Exista acel document, unii colegi din partid au lucrat la el, dar nu e finalizat si nici nu s-a ajuns la o discutie finala, nu am discutat cu Tariceanu subiectul acuzarii lui Iohannis de inalta tradare, dar opinia mea e ca sunt multe actiuni ale presedintelui care pot imbraca forma tradarii. Nu mi-as dori sa ajung acolo, dar nu e imposibil. Sunt actiuni care au facut deservicii Romaniei, inclusiv din punct de vedere economic. Toate atacurile la Guvern, Parlament, premier au creat impresia ca aici exista instabilitate economica", a explicat Dragnea.

El a comentat si situatia creata de placutele antiPSD, sustinand ca e ridicol ca seful statului se ocupa de asa ceva: "Iohannis s-a facut de ras, daca asta e nivelul la care l-a dus functia prezidentiala, atunci este foarte grav, pentru tara e foarte grav, asta e preocuparea presedintelui Iohannis?!".

-----

Reamintim ca presedintele Klaus Iohannis a participat, in premiera, sambata, la o sedinta a Partidului National Liberal, partid din care, de altminteri, presedintele se reclama politic si in numele caruia a si castigat mandatul la Cotroceni.

Seful statului a profitat de ocazie si a atacat anumite decizii luate de PSD: "Au inceput sa demonteze justitia romaneasca. Asta a fost prioritatea reala a PSD. PSD a incercat sa inhibe lupta anticoruptie, dar ea va continua. Si-au dat seama ca lumea asteapta altceva si au pus in opera o pacaleala, prin care le-au explicat oamenilor ca le vor creste salariile si pensiile, dar ele nu le-au crescut. PSD a reusit sa aduca la viata inflatia, au inceput sa creasca dobanzile", a spus Iohannis, printre altele.

Citeste aici intregul discurs al presedintelui

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Dragnea atac Iohannis, #Dragnea Iohannis ridicol, #Dragnea critica Iohannis, #Dragnea antena 3 , #Klaus Iohannis