Dragnea sustine ca laboratoarele de la Cotroceni i-au copt plangerea penala, insa pregateste si el ceva

Vineri, 18 Mai 2018, ora 13:07
8189 citiri
Dragnea sustine ca laboratoarele de la Cotroceni i-au copt plangerea penala, insa pregateste si el ceva
Foto: Arhiva Facebook/ Liviu Dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a insistat, vineri, ca plangerea penala depusa impotriva lui de liberalul Ludovic Orban e pregatita de cateva saptamani in "laboratoarele de la Cotroceni", catalogand acuzatiile de inalta tradare drept "demente".

Intrebat daca premierul croat, aflat in vizita oficiala in Romania, a adus in discutie plangerea penala, presedintele Camerei Deputatilor a negat acest lucru, insa a adus cateva precizari.

"Nu m-a intrebat, daca nu a pus problema nu am discutat, dar am o remarca. Mie mi se pare o acuzatie dementa, nu grava. In opinia mea, sesizarea este conceputa si redactata la Cotroceni si cred ca, in foarte scurt timp, cand vom avea toti acces la text, vom constata de fapt ca este conceputa la Cotroceni, ca urmare a amenintarilor pe care presedintele le-a indreptat spre prim-ministrul Dancila. Cu totii o sa vedem cat mai curand plangerea penala, nu vad de ce ar fi tinuta la secret", a punctat Dragnea, vineri, la Parlament.

El a sustinut ca astfel se va adeveri ce a sustinut PSD in ultima vreme, adica "dorinta lui Iohannis de a prelua brutal guvernarea".

"Ne vom da seama ca ce am zis noi in ultima perioada se adevereste: dorinta lui Klaus Iohannis de a prelua brutal guvernarea, ignorand alegerile democratice, nesocotind rezultatele alegerilor, prin santaj si amenintari, prin uneltele sale, punand presiune pe premierul Romaniei, punandu-l pe Orban sa acuze de inalta tradare sau sa considere inalta tradare actiunile externe ale premierului ales democratic, care are intalniri externe, asa cum are orice prim-ministru din lumea democratica", a subliniat liderul PSD.

Apoi a facut referire la premierul Croatiei, Andrej Plenkovic, care se afla in vizita oficiala in tara noastra si care "merge liber prin lume, poate avea intalniri oficiale, poate discuta liber, incearca sa promoveze interesul tarii lui".

Intrebat daca exista posibilitatea ca si el sa depuna o plangere penala, Dragnea nu a negat un astfel de scenariu.

"Se analizeaza. Oamenii juridici ai nostri nu au capacitatea de a reactiona in cateva ore la o actiune care e pregatita de cateva saptamani de laboratoarele de la Cotroceni", a adaugat Liviu Dragnea.

Intrebat daca se ia in calcul suspendarea presedintelui Iohannis, liderul PSD a spus ca nu asta e miza in acest moment.

"Nu asta e miza noastra acum. Totusi, mai important decat Klaus Iohannis e Romania si stabilitatea Romaniei, dar asta nu inseamna ca vom sta cu mainile incrucisate", a conchis presedintele Camerei Deputatilor.

De asemenea, Dragnea a mai spus ca nu s-a speriat nimeni de plangerea penala depusa de Ludovic Orban, pentru ca PSD nu e un partid "slab, mic sau fricos".

"Nu s-a speriat nimeni. Noi nu am aterizat astazi in Romania si am crezut ca suntem asa... in Eden, in Rai si ca toate lucrurile sunt frumoase. Nu, traim aici de foarte mult timp, suntem intr-un asediu din partea statului subteran, din partea tuturor institutiilor aservite lui Iohannis. Deci nu e o mare noutate. Din momentul in care a inceput acest serial de solicitare de demisii si din momentul in care a aparut in mod explicit amenintarea de la presedintele Iohannis am si discutat in partid, am discutat cu doamna prim-ministru, am spus si eu public ca e clar ca este un plan care se va materializa intr-un fel sau altul. Deci nu e o surpriza. Eu zic sa fie mai pesimisti cei care incepeau sa spuna ca nu stiu ce sperietura a inceput in PSD. PSD nu e un partid slab, mic sau fricos", a mai spus presedintele Camerei Deputatilor.

Reactia liderului social-democrat vine dupa ce, joi, presedintele PNL a depus o sesizare pe numele premierului Viorica Dancila si a lui Liviu Dragnea, printre acuzatii figurand si cea de "inalta tradare", in contextul scandalului declansat de vizita in Israel si memorandumul adoptat in secret privind mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Joi seara, liderul PSD a catalogat aceasta decizie drept "o tentativa de lovitura de stat" si o actiune "violenta, nedemocratica a lui Iohannis si a celor care il sustin".

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Dragnea reactie plangere penala , #Klaus Iohannis
Comentarii
Poza Hastalavista
Hastalavista
rank 5
Poza Pensula
Pensula
rank 5
sunt curios daca si de data asta va intoarce si celalat obraz s-au