Dragnea: Dancila mi-a spus ca Iohannis a tipat de mai multe ori la ea la telefon

Luni, 06 August 2018, ora 08:04
11333 citiri
Dragnea: Dancila mi-a spus ca Iohannis a tipat de mai multe ori la ea la telefon
Foto: Arhiva Facebook/ Liviu Dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, sustine ca presedintele Klaus Iohannis a ajuns la "apogeul ridicolului" cu sesizarea depusa la CCR in privinta unui conflict presedinte-premier si afirma ca seful statului a tipat la telefon la premierul Viorica Dancila, din cauza rectificarii bugetare, in care Administratiei Prezidentiale i-a fost redus bugetul.

"In primul rand, Iohannis s-a facut de ras, s-a umplut de ridicol cu contestarea la CCR cu plecarea in vacanta", a afirmat Liviu Dragnea, duminica seara, la Antena3.

El a subliniat ca presedintele Iohannis "a ajuns la apogeul ridicolului".

Dragnea a relatat ca a vorbit vineri cu Viorica Dancila, care i-a spus ca il va suna pe presedinte, "desi nu era nevoie", pentru a-i spune ca isi deleaga atributiile pentru a gestiona treburile curente ale Guvernului, nicidecum atributiile de premier, asa cum au facut si Victor Ponta, Sorin Grindeanu sau Mihai Tudose cand au fost premieri.

"Iohannis a fost informat de niste securisti din Guvern sau nu stiu de cine ca doamna prim-ministru a numit premier interimar. Doamna prim-ministru mi-a spus ca principala suparare a fost rectificarea bugetara si a tipat de mai multe ori la telefon.

Nu e nimic nou. S-a intamplat si cand a fost vizita in Israel, pe acelasi ton. Si ca o sa spuna la Bruxelles, la NATO, ca nu mai poate merge", a sustinut liderul PSD.

Cati bani i-a taiat Dancila lui Iohannis

El a spus ca Administratia Prezidentiala a primit 57 milioane de lei pentru 2018, a cheltuit in primul semestru 22 milioane lei, si dupa rectificare are in total 46 pentru tot anul, iar daca va aparea vreo vizita urgenta exista rezerva la Guvern.

Dragnea a adaugat ca s-au facut taieri si la Senat, si la Camera Deputatilor, si la servicii, si la ministere care pana la jumatatea anului nu au cheltuit jumatate din buget.

"Mergand pe aceasta logica a sa, de cate ori mergea la Miami, trebuia sa discute cu mine sau cu dl Tariceanu care sa ii tinem locul. (...) In primul rand, e deranjat ca nu este ceea ce a crezut ca va fi: regele acestei tari, dictatorul, tatucul. (...) E prima cauza de nervozitate si de ura", a afirmat Liviu Dragnea.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Dragnea Iohannis tipat Dancila, #Iohannis tipat telefon Dancila , #Klaus Iohannis