Un procuror DNA il contrazice pe Dragnea. Iata ce s-a discutat la Cotroceni

Luni, 01 Aprilie 2019, ora 10:27
44038 citiri
Un procuror DNA il contrazice pe Dragnea. Iata ce s-a discutat la Cotroceni
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul Cosmin Iordache, copresedintele Asociatiei "Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor", il contrazice pe Liviu Dragnea, care a acuzat saptamana trecuta ca la consultarile de la Cotroceni dintre magistrati si presedintele Klaus Iohannis, cel din urma ar fi vorbit despre el.

Saptamana trecuta, Liviu Dragnea a sustinut ca Iohannis le-ar fi vorbit magistratilor despre Legile Justitiei, sustinand ca acestea l-ar scapa pe presedintele PSD.

"Vreau sa mai spun cateva lucruri in legatura cu ce s-a intamplat aseara la intalnirea de la Cotroceni, unde Iohannis a aratat inca o data ca el considera institutiile din justitie ca fiind in subordinea presedintelui.

La acea intalnire, mi-a pronuntat numele. Nu in mod indirect, ci direct si foarte clar, spunandu-le celor prezenti ca Legile Justitiei sunt facute pentru mine, pentru a scapa Dragnea de puscarie - astea sunt cuvintele spuse de Iohannis in fata presedintei ICCJ, in fata unor magistrati", a declarat Dragnea joi, despre intalnirea de miercuri.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, procurorul DNA Cosmin Iordache, care a fost la intalnirea cu presedintele tarii, spune ca la Cotroceni nu a fost rostit numele niciunui politician.

"Cand te invita presedintele Romaniei la consultari, te duci. E o chestiune de politete, de curtoazie. Presedintele Romaniei a expus deschis, cordial, ingrijorarile sale privind modul in care au involuat lucrurile in Justitie, amintind de preocuparea unor politicieni de a-si rezolva problemele penale prin modificari legislative.

Nu s-a rostit numele vreunui politician. Nu ne-a cerut sa-i impartasim ideile. Ne-a asigurat ca nu vrea sa implice in vreun fel magistratii in dezbateri politice. Chestiunea referendumului nu mi se pare una politica. Nu a fost o dezbatere, a fost o expunere de idei, cu randul", a spus Iordache.

Iata ce magistrati au fost la intalnirea cu Iohannis

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dragnea magistrati consultari Iohannis, #magistrati consultari Iohannis, #referendum magistrati consultari Iohannis , #Klaus Iohannis