Liviu Dragnea visează la revenirea pe scena politică. Partidul care va fi condus de o fostă subalternă de încredere

Joi, 02 Februarie 2023, ora 22:16
6237 citiri
Liviu Dragnea visează la revenirea pe scena politică. Partidul care va fi condus de o fostă subalternă de încredere
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea vrea să își facă un nou partid FOTO Facebook

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a vorbit joi, 2 februarie, despre noile sale planuri politice, după eșecul avut alături de partidul Alianța Pentru Patrie (APP).

Recent, el a anunțat că are un nou proiect politic - înființarea formațiunii care va purta numele Partidul România Suverană.

Joi, reluându-și atacurile la adresa președintelui Klaus Iohannis și a coaliției PSD-PNL, Dragnea a declarat că vrea să le arate oamenilor cum poare redeveni România ”o țară cu adevărat suverană” și ”că se poate mânca sănătos”.

”Primul obiectiv este să conving acest popor român că se poate, că există o cale pentru ieșirea din această criză nenorocită, generată de actuala conducere a țării, în frunte cu Iohannis și Guvernul PSD - PNL - UDMR, să le arăt cum se poate și ce beneficii sunt pentru fiecare dintre ei și pentru țară și cum poate redeveni România o țară cu adevărat suverană, păstrând toate relațiile diplomatice și economice pe care le are acum. Nu neapărat în același fel, adică nu din poziția de slugă.

Al doilea obiectiv e să conving românii că se poate mânca sănătos în România. O să încep, undeva în primăvară, să prezint săptămânal câte o rețetă”, a spus Liviu Dragnea la DCNews.

Întrebat cu ce partid vrea să-și îndeplinească aceste obiective, liderul PSD a răspuns:

”Cu partidul unde președinte va fi Carmen Dan, din mai multe motive: președinte trebuie să fie un om în care eu am încredere totală din punctul de vedere al patriotismului, al onestității, al capacității de a înțelege un program de guvernare și de a-l pune în practică și al capacității de a putea să discute cu oamenii. Este o variantă Partidul România Suverană. Brusc, după ce am vorbit despre el, trei dintre membrii fondatori au ajuns pe la PNȚCD, la ”bunul meu prieten” Aurelian Pavelescu. Am zis, dom`ne, după APP, trebuie să facem un partid, s-a vorbit de către cei 27 - 28 președinți de organizații de la APP care au plecat, n-au rămas acolo - oricum am înțeles că la APP nu mai e nimic. A fost o întâlnire acum vreo 10 zile, s-a stabilit data congresului, ca ulterior să apară o supărare și am auzit că s-au dus la PNȚCD să se înscrie acolo, pentru că vor primi funcții de vicepreședinți.

Dacă acest partid va rămâne în vigoare, dacă va fi funcțional în continuare, se va merge cu el, mai sunt și alte variante de partide. Sigur că e important partidul, dar, vă spun cu toată tăria, cel mai important e programul”.

Dragnea a adăugat că mereu a apărut o ”problemă” când a venit vorba să colaboreze cu vreun partid.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ce șanse are România să adere deplin la Schengen până la finalul lui 2024. Anunțul făcut de ministrul austriac de Interne sub presiunea alegerilor
Ce șanse are România să adere deplin la Schengen până la finalul lui 2024. Anunțul făcut de ministrul austriac de Interne sub presiunea alegerilor
Austria se opune în continuare aderării depline a României și Bulgariei la Spațiul Schengen, adică inclusiv cu frontierele terestre, relatează agenția austriacă de presă APA, citată de...
Alegeri prezidențiale în luna septembrie. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat
Alegeri prezidențiale în luna septembrie. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat
Senatul a votat luni, 26 februarie, proiectul de lege care ar permite organizarea alegerilor prezidențiale în luna septembrie, în condițiile în care în prezent scrutinul are loc în luna...
#Liviu Dragnea, #partid nou, #partidul romania suverana, #carmen dan , #stiri Liviu Dragnea
Comentarii