Dragnea si Tariceanu discuta situatia lui Viorel Ilie. ALDE nu vrea sa renunte la ministrul sau

Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 10:22
4562 citiri
Dragnea si Tariceanu discuta situatia lui Viorel Ilie. ALDE nu vrea sa renunte la ministrul sau
Foto: Hepta.ro

Liderii coalitiei de guvernare, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, s-au intalnit la ora 10:00 pentru a discuta situatia ministrului ALDE pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pe numele caruia DNA a cerut inceperea urmaririi penale si pe care premierul Mihai Tudose doreste sa-l remanieze.

Intalnirea lui Dragnea si Tariceanu vine inaintea sedintei Comitetului Executiv National (CExN) al PSD, care se va intruni la ora 12:00 pentru a decide cine vor fi inlocuitorii ministrilor demisionari social-democrati, Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Razvan Cuc.

Citeste radiografia unei zile "fara invins, fara invingator" in PSD, dupa cum s-au exprimat atat Liviu Dragnea, cat si Mihai Tudose.

Joi, liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, la finalul sedintei partidului, ca formatiunea nu renunta la ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, si ii mentine in continuare sprijinul, argumentand ca nu se poate accepta ca "DNA sa faca Guvernul Romaniei asa cum ii convine".

El a mai spus ca ii va comunica aceasta decizie premierului Mihai Tudose, care va trebui sa tina cont de argumentele pe care i le va prezenta.

Tariceanu a afirmat ca in sedinta ALDE s-a discutat despre necesitatea de a afirma in continuare dorinta de a mentine actuale coalitie si a acorda sprijinul Guvernului, precum si despre remanierea propusa de premier.

El a mai spus ca este dreptul premierului de a decide remanierea Guvernului si ca era de preferat ca ALDE sa fi fost informat in coalitie, ci nu sa afle de la televizor.

"Domnul Tudose a vorbit despre posibilitatea remanierii si a prezentat doua tipuri de argumente. Trebuie sa va spun ca este dreptul prim-ministrului sa propuna, daca este necesar, remanierea Guvernului. Este de preferat sa nu aflam asta din public, ci sa se discute in interiorul coalitiei.

Cele doua considerente pe care premierul le-a prezentat au fost cele legate de competente si performanta, precum si de actiunea practica a DNA-ului, care a deschis o serie de dosare. Punctul nostru de vedere este clar: In ultima perioada au aparut atat de multe informatii si dovezi de abuzuri ale celor din DNA (...) care pun sub semnul indolielii existenta statului de drept. (...) Ne intrebam care mai este respectul pentru lege si Constitutie", a mai sustinut liderul ALDE.

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a spus miercuri ca este dispus sa renunte la mandatul de membru al Guvernului. Insa joi s-a dezis de afirmatia facuta. Mai mult, ministrul a acuzat reporterul Realitatea TV, pe un ton nervos, ca ii rastalmaceste cuvintele.

"Nu am afirmat asa ceva", a spus Viorel Ilie, intrebat daca isi mentine declaratia potrivit careia este dispus sa demisioneze. "Va rog sa imi permiteti sa nu mai declar nimic, pentru ca dumneavoastra divagati din ceea ce spun eu si nu este cazul", a continuat el.

DNA a solicitat, pe 25 august, procurorului general sesizarea Senatului pentru a cere urmarirea penala a ministrului pentru relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in perioada exercitarii functiei ministeriale.

Pe 3 octombrie, insa,Senatul a respins cererea DNA.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Viorel Ilie demisie , #Mihai Tudose