Instalarea lui Dragnea nu a incalcat protocolul

Miercuri, 21 Ianuarie 2009, ora 19:26
1968 citiri
Instalarea lui Dragnea nu a incalcat protocolul

Ceremonia de instalare a ministrului internelor Liviu Dragnea a respectat normele protoculului specific care se impune in cazul unor demnitari cu rang inalt, prezenta garzii de onoare si covorul rosu fiind justificate, au declara surse din MAI si SPP.

Potrivit surselor, garda de onoare poate fi solicitata atunci cand la evenimente participa demnitari cu rang inalt, precum presedintele, prim-ministrul, presedintele Senatului sau al Camerei Deputatilor, dar si unii ministri, printre care si cel al internelor, informeaza NewsIn.

"Ceremonia fastuoasa de la instalarea lui Dragnea este justificata, conform protocolului", au declarat sursele citate.

Aceleasi surse precizeaza ca si in situatia in care de la ceremonie ar fi lipsit presedintele Senatului, Mircea Geoana-demnitarul cu cel mai inalt rang prezent, tot s-ar fi cuvenit ca Dragnea sa beneficieze de garda de onoare si covor rosu, daca le-ar fi solicitat.

La ceremonia de instalare a lui Dragnea onorurile au fost date de Detasamentul de Garda de Onoare al Jandarmeriei Romane.

Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, a declarat ca presedintele Traian Basescu nu a mai mers la ceremonia de instalare a lui Liviu Dragnea la MAI pentru ca acesta a invitat prea multi politicieni, in conditiile in care evenimentul trebuie sa fie unul "sec" si "perfect institutional".

Presedintele Traian Basescu nu a participat, miercuri, la ceremonia de instalare in functie a lui Liviu Dragnea, la sediul Ministerului Administratiei si Internelor, desi participarea la acest eveniment era anuntata in programul oficial al sefului statului transmis de Administratia Prezidentiala.

Ceremonia de miercuri a fost una de amploare, neobisnuita prin numarul mare de participanti, primirea oficialilor fiind facuta de garda de onoare. De altfel, Liviu Dragnea i-a convocat, miercuri, la Bucuresti, pe sefii structurilor din MAI, secretarii de stat, sefii consiliilor judetene, primarii de municipii si pe prefecti.

Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#protocol instalare, #constitutional, #Liviu Dragnea, #ministru Interne, #Traian Basescu , #ministru de Interne