Liviu Dragnea, alesul PSD pentru Interne

Luni, 19 Ianuarie 2009, ora 13:26
4464 citiri
Liviu Dragnea, alesul PSD pentru Interne

Liviu Dragnea este candidatul propus de PSD pentru functia de ministru de Interne, Comitetul Executiv al PSD anuntand ca Dragnea a fost votat in unanimitate.

Dragnea a fost votat in unanimitate la sedinta Comitetului Executiv de luni, fiind preferat fata de contracandidatul sau, Dan Nica, cel care a asigurat interimatul la Interne.

Liviu Dragnea este, in prezent, lider al Consiliului Judetean Teleorman.

Saptamana trecuta liderul organizatiei PSD Constanta, Nicusor Constantinescu, declarase ca 37 din cele 41 de organizatii din tara si-au declarat sprijinul pentru Dragnea. Si primarul Cosntantei, Radu Mazare, a declarat ca Dragnea are cele mai mari sanse.

Social-democratii sunt nevoiti sa desemneze un nou ministru de Interne dupa ce, la inceputul saptamanii trecute, Gabriel Oprea - care ocupa aceasta functie - a ramas fara sprijin politic din partea conducerii partidului pentru ca nu s-a consultat cu liderii PSD atunci cand i-a numit pe secretarii de stat din MAI, mai ales pe chestorul Virgil Ardelean intr-un post cheie din acest minister.

Oprea nu a mai asteptat decizia Comitetului Executiv, care ar fi trebuit sa oficializeze plecarea sa din MAI, ci si-a dat demisia la o zi dupa sedinta si, ulterior, din functia de presedinte al PSD Ilfov si in final din PSD.

Fost prefect PD, actual presedinte al CJ Teleorman din partea PSD

Nascut la 28 octombrie 1962 in comuna Gratia, judetul Teleorman, Liviu Dragnea a absolvit in 1981 Liceul Matematica-Fizica "Unirea" din Turnu Magurele si in 1987 Institutul Politehnic Bucuresti - Facultatea de transporturi.

A fost prefect al judetului Teleorman in vremea cand era inscris in Partidul Democrat, intre 1996-2000. In 2000 a devenit presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, functie pe care o detine si in prezent, fiind al cel de-al treilea mandat .

In prezent este membru in Biroul Permanent National al PSD si presedinte al Organizatiei Judetene PSD Teleorman.

La Congresul extraordinar al Partidului Social Democrat din 10 decembrie 2006, Liviu Dragnea a fost ales vicepresedinte insarcinat cu reforma statului si descentralizarea. A fost si seful de campanie al PSD la alegerile pentru Parlamentul European din noiembrie 2007.

In atentia DNA pentru deturnarea unor fonduri UE

In 19 noiembrie 2008, Evenimentul Zilei relata ca, potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA Bucuresti au inceput urmarirea penala impotriva lui Liviu Dragnea pentru accesarea ilegala de fonduri europene, in vizor fiind o afacere din 2004 referitoare la deschiderea unui punct de control al trecerii frontierei de la Turnu-Magurele si Nikopol (Bulgaria).

Initial, autoritatile locale au stabilit un amplasament pentru acest proiect, insa, ulterior, din pricina faptului ca primul amplasament era in litigiu, s-a decis schimbarea acestuia.

Desi s-a schimbat amplasamentul, Consiliul Judetean Teleorman nu a reinnoit documentatia, ci a folosit-o pe cea veche, de la primul amplasament, iar procurorii sustin ca Dragnea a precizat, intr-o adresa, ca documentatia a fost refacuta pentru noul amplasament, desi acest lucru nu era adevarat . Potrivit ziarului Cotidianul din 13 ianuarie 2009, dosarul ar fi fost ulterior inchis.

Liviu Dragnea a pus problemele sale cu justitia pe seama campaniei electorale.

Dragnea exclude din PSD membri care nu sunt de acord cu suspendarea lui Basescu

Doi parlamentari PSD de Teleorman care au semnat declaratia politica prin care isi exprimau sustinerea pentru Traian Basescu, in perioada in care acesta era suspendat din functie, au fost exclusi din partid, in sedinta Biroului Permanent Judetean PSD, special convocata in acest sens, pe 18 mai 2007, la sediul organizatiei din Alexandria.

Liviu Dragnea a calificat gestul deputatilor Teodor Nitulescu si Constantin Amariei ca fiind un atac la adresa organizatiei care i-a sprijinit sa ajunga in Parlament.

Dragnea, proprietarul mai multor case si terenuri

Conform declaratiei de avere din 2 iulie 2008, detine doua terenuri intravilane si doua spatii comerciale in Turnu Magurele, dobandite prin dizolvarea fara lichidare a SC Modern SRL prin transmiterea universala a patrimoniului catre asociatul unic Dragnea Nicolae Liviu. Mai are in proprietate terenuri intravilane in Alexandria, Turnu Magurele, Navodari, Maneciu si Azuga (aflate in judetul Prahova).

Liviu Dragnea are un apartament in Turnu Magurele, o casa mostenita in satul Pleasov si doua imobile aflate in constructie in Alexandria si Navodari. Sotia lui, Dragnea Bombonica, are un teren intravilan pe numele ei in Busteni, judetul Prahova.

Detine doua conturi curente deschise la BRD-GSG, unul cu sold de 28.585 RON, si altul cu 1.849 dolari.

Liviu Dragnea are 98,4% din actiunile Hotelului Turris din Turnu Magurele in valoare de 222.792 ron si creante de incasat conform unui contract de inchiriere din 2007 de 16.000 de euro la acelasi hotel.

Liviu Dragnea, la un pas de moarte. Medicii au reușit să-l stabilizeze pe fostul lider PSD
Liviu Dragnea, la un pas de moarte. Medicii au reușit să-l stabilizeze pe fostul lider PSD
Liviu Dragnea (61 ani), fostul lider PSD, a avut o cumpănă grea, din cauza unui accident vascular suferit pe când era plecat din țară. El a vorbit pentru prima dată despre acest episod, la...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Liviu Dragnea, #ministru Interne , #ministru de Interne