Liviu Dragnea: "Sunt coplesit de increderea PSD"

Luni, 19 Ianuarie 2009, ora 16:29
1915 citiri
Liviu Dragnea: "Sunt coplesit de increderea PSD"

Proaspatul nominalizat la functia de ministru de Interne, Liviu Dragnea, a declarat luni, la sfarsitul sedintei Comitetului Executiv al PSD ca este "coplesit de increderea colegilor".

"Sunt deosebit de onorat pentru increderea pe care presedintele partidului si colegii mi-au acordat-o. Este coplesitoare", a spus Liviu Dragnea care a iesit de la sedinta zambind, umar la umar cu presedintele PSD Mircea Geoana.

El si-a anuntat si principalele obiective pe care si le propune pentru viitorul mandat, si anume "siguranta copiilor in scoli, siguranta cetateanului pe strada, o descentralizare si o reforma profunda si reala".

Dragnea a explicat si care a fost motivul pentru care s-a lasat convins de colegi sa preia aceasta functie. "A fost o saptamana in care majoritatea colegilor din tara practic mi-au cerut sa preiau aceasta functie", a spus Dragnea, precizand ca a "depasit cu foarte mare greutate retinerile" si ca, in urma "discutiilor, a telefoanelor si a mesajelor primite atat de la colegii din PSD cat si din alte partide" a acceptat aceasta nominalizare.

Geoana: Am discutat telefonic si cu premierul si cu presedintele

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a spus ca este bucuros ca Liviu Dragnea a acceptat propunerea de a prelua sefia Ministerului de Interne si ca este convins ca presedintele Traian Basescu nu va avea obiectii in acest sens.

"Sunt extrem de bucuros si la nivel politic si personal ca propunerea noastra pentru sefia Ministerului de Interne este colegul si prietenul nostru, Liviu Dragnea", a spus Geoana la incheierea sedintei Comitetului Executiv al PSD.

Geoana a declarat ca a discutat telefonic atat cu premierul Emil Boc cat si cu presedintele Traian Basescu in timpul sedintei CEX PSD, "imediat ce aceasta nominalizare a inceput sa se contureze".

El a spus ca i s-a parut normal sa ii informeze pe cei doi din moment ce ministrul de Interne trebuie sa conlucreze atat cu premierul in Guvern cat si cu presedintele in CSAT.

"Am discutat cu domnul prim-ministru Boc si cu domnul presedinte Traian Basescu cu privire la aceasta nominalizare si am toata convingerea ca noul ministru de Interne isi va intra in atributiuni foarte repede", a spus Geoana.

La presiunea jurnalistilor, liderul PSD a recunoscut ca a fost destul de dificil sa il convinga pe Dragnea sa accepte acest post. "Am avut azi-noapte tarziu o discutie in care l-am convins sa accepte aceasta nominalizare", a spus Geoana precizand ca discutiile s-au intins pana dupa miezul noptii.

Totodata, Geoana s-a aratat extrem de increzator in noul sef al MAI, deoarece acesta "are toate calitatile profesionale si instinctele corecte, necesare pentru aceasta functie importanta".

Mircea Geoana a spus ca, din punctul PSD de vedere, "perioada de rodaj, de acomodare la noua postura de guvernare s-a incheiat".

"Avem practic tot ceea ce insemana reprezentare pesedista in structurile guvernamentale nominalizate. Din acest moment, asigur opinia publica si partenerii de coalitie ca PSD intra intr-o logica de disciplina, de coeziune si loialitate fata de programul de guvernare asumat", a precizat liderul social-democratilor.

Liderul PSD a refuzat insa sa raspunda la intrebarile jurnalistilor referitoare la inlocuitorul lui Virgil Ardelean la sefia DGIPI. "Nu avem deocamdata un nume si nici nu dorim sa politizam aceasta functie extrem de importanta", a precizat Geoana.

Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Liviu Dragnea, #ministru Interne, #Mircea Geoana , #ministru de Interne