Dragnea: Am semnat contracte de finantare pe POR de peste 200 de milioane de euro

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 21:26
1587 citiri
Dragnea: Am semnat contracte de finantare pe POR de peste 200 de milioane de euro

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a apreciat astazi ca modul de lucru la nivelul gestionarii Programului Operational Regional 2007-2013 (POR) a fost imbunatatit in ultimele doua luni.

"Va asigur ca veti avea in acest minister sprijin permanent. Vedeti ca s-a schimbat si modul de lucru, s-au grabit foarte mult procedurile, avem deschidere maxima catre administratia publica locala, indiferent de culoarea politica sau de marimea localitatii", a precizat vicepremierul Liviu Dragnea.

Dragnea vrea o absorbtie de un miliard de euro din fonduri UE la Dezvoltare

Declaratia a fost facuta cu ocazia semnarii, la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), a 28 de contracte de finantare prin POR, pentru proiecte in valoare totala de aproape 300 de milioane de lei, din 9 judete.

In acelasi context, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice a anuntat ca se lucreaza la pregatirea procesului de consultare nationala pentru construirea proiectului privind regionalizarea.

"Finalizam in curand constituirea unui Consiliu Consultativ pentru acest proiect, consiliu care va fi format din oameni cu expertiza, poate cei mai buni specialisti din tara in domeniu. Vor fi implicate si structurile neguvernamentale reprezentative. Foarte curand vom prezenta si calendarul actiunilor.

Numarul regiunilor, forma lor, ca si alte principii, nu sunt lucruri pe care le propune o singura institutie, ele reprezinta produsul final al acestui proces complex de consultare pe care il pregatim. Va fi un proces de analiza, poate cel mai greu si mai profund proiect de tara de la Revolutie pana astazi".

Ministrul Liviu Dragnea a anuntat, totodata, ca MDRAP este coordonatorul proiectului de regionalizare, obiectivul ministerului fiind asigurarea implicarii tuturor celor interesati, precum si informarea cu privire la intregul proces, dar si asupra consecintelor si beneficiilor regionalizarii.

"Regiunile vor fi desenate si construite in asa fel incat sa-si atinga obiectivul esential: o dezvoltare echilibrata pentru Romania. Vor exista dezbateri regionale, dezbateri judetene, in general in centre universitare. Cel mai important va fi sa stabilim competentele ce vor exista la fiecare nivel, dupa regionalizare: la nivelul administratiei locale, judetene si regionale. Pentru ca foarte multi uita sa sublinieze ca regionalizarea se face in paralel cu descentralizarea", a afirmat Liviu Dragnea.

C.P.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...