Dragnea avertizeaza: Miercuri vom fi foarte aproape de un nou cod rosu de viscol

Marti, 28 Ianuarie 2014, ora 11:49
4518 citiri
Dragnea avertizeaza: Miercuri vom fi foarte aproape de un nou cod rosu de viscol
Foto: Digi 24

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, a afirmat ca viscolul va fi foarte puternic, miercuri dupa-amiaza, timp de 6 ore, astfel ca s-ar putea institui din nou cod rosu.

Intrebat care va fi evolutia vremii miercuri, Dragnea a precizat: "Cod portocaliu de dimineata in aproape aceleasi judete, iar maine dupa-amiaza, timp de 6 ore, viscolul va fi foarte foarte puternic, meteorologii nu stiu la ora asta daca se vor indeplini toate conditiile de cod rosu, dar vor fi foarte aproape".

In ce priveste scolile care vor fi inchise, vicepremierul a spus ca va vorbi despre acest subiect cu ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Liviu Dragnea a facut declaratiile, marti, din localitatea Vadu Pasii, din judetul Buzau.

Romania, sub zapada: Stare de alerta, drumuri blocate si scoli inchise

Ministrul Administratiei a explicat ca nu are nimic de reprosat autoritatilor locale, care si-au facut datoria: "Niciun om n-a ramas inzapezit in masina sau nu a murit din cauza unei eventuale lipse de interventie".

Liviu Dragnea a mai spus ca mai erau izolate, marti dimineata, 4 comune si "7-8-10 sate": "Speram ca pana maine dimineata sa fie toate dezizolate, pentru ca maine dimineata vine un al doilea val de viscol, la fel de puternic ca cel de zilele trecute".

La observatia ca o freza din acea localitate nu are motorina de cateva ore si este trasa pe dreapta, vicepremierul a raspuns: "Nu stiu, nu m-a informat nimeni".

Romania, sub zapada: Cod portocaliu de viscol in Bucuresti si 14 judete

La randul sau, prefectul judetului Buzau, Gabriel Balta, a afirmat ca sunt cinci localitati izolate in judet, insa nu a stiut sa le numeasca pe toate, indicand doar Valcele si Bradeanu, prima fiind si cea mai izolata dintre toate localitatile.

De asemenea, ministrul Apararii, Mircea Dusa, a spus ca va trimite elicoptere medicale cu medici care sa ramana in cele doua localitati nominalizate de prefect pana la imbunatatirea conditiilor meteorologice. Ministrul a precizat insa ca elicopterele MAI nu zboara pe timp de ceata, dar si ca sunt militari suficienti pentru a ajuta populatia.

De asemenea, 20 de sate din judetul Braila, in care se afla circa 4.000 de gospodarii, sunt in continuare izolate de zapada, la fel si 13 drumuri judetene, potrivit purtatorului de cuvant al ISU Braila, colonelul Stefan Stoian, citat de Mediafax.

Meteorologii au emis cod portocaliu de viscol, valabil miercuri, de la ora 6.00 pana la ora 23.00, pentru Bucuresti si 14 judetele ale tarii, si anume Constanta, Tulcea, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Vrancea, Buzau, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Prahova, Dambovita si Arges.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Liviu Dragnea cod rosu, #cod rosu viscol, #Liviu Dragnea viscol Buzau, #localitati blocate viscol Buzau , #ministrul Dezvoltarii Regionale