Dragnea, despre acuzatiile de coruptie din raportul MCV: Un scandal minor

Duminica, 03 Februarie 2013, ora 11:37
3258 citiri
Dragnea, despre acuzatiile de coruptie din raportul MCV: Un scandal minor
Foto: Arhiva

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca semnalarea de catre Raportul pe Justitie a prezentei unor ministri acuzati de coruptie in Guvern reprezinta un "scandal minor". Conform France Presse, unul dintre acesti ministri este chiar Liviu Dragnea.

"Eu stiu ca nu exista asa ceva. Mi se pare cel putin bizar, in Raport este o referire clara in care se inregistreaza o semnalare pozitiva a activitatii Ministerului pentru Dezvoltare Regionala, iar cel care conduce ministerul este acuzat", a declarat, duminica, Liviu Dragnea.

"Eu nu mai am timp de scandaluri minore, am obiective clare la conducerea ministerului", a subliniat vicepremierul.

USL declanseaza ofensiva la Bruxelles: Vom cere CE redactarea unui nou Raport pe Justitie

Liviu Dragnea s-a aratat contrariat de rolul pe care il are acum raportul MCV, punand la indoiala credibilitatea sa.

"E destul de ciudat ca apar si comentarii politice. Acum cativa ani, cand a fost inventat acest raport, a plecat de la cateva domenii, iar acum se ocupa de orice, faptul ca se vorbeste de trei ministri, doi ministri, s-ar putea sa ramana unul...

Poate ar trebui sa se gandeasca serios ce devine acest mecanism", a indicat vicepremierul.

Purtatorul de cuvant al CE explica rectificarea raportului pentru Romania

Raportul pe Justitie, facut public miercuri, solicita ca ministrii acuzati de coruptie sa demisioneze, pentru "credibilitatea Guvernului".

"In luna noiembrie, rapoartele prezentate de Agentia Nationala de Integritate (ANI) cu privire la unii ministri si inalti functionari nu au dus la demisia acestora. Noul Guvern si-a reiterat obiectivul de a lupta impotriva coruptiei, insa in randul noilor ministri exista doua cazuri confirmate de persoane care sunt cercetate penal pentru fapte de coruptie.

In recomandarile sale din luna iulie, Comisia si-a exprimat speranta ca ministrii vor da un exemplu in ceea ce priveste respectarea aspectelor legate de integritate: acelasi lucru este asteptat si in ceea ce priveste acuzatiile de coruptie.

Este esential pentru credibilitatea unui guvern ca persoanele care indeplinesc functii ministeriale sa se bucure de increderea publicului, de exemplu prin prezentarea demisiei atunci cand exista impotriva lor un raport ANI in materie de integritate. Cerintele constitutionale, inclusiv suspendarea din functia de ministru in cazul trimiterii in judecata, vor trebui aplicate in integralitate", se arata in raport.

Ponta, despre Raportul pe Justitie: Dragnea nu este cercetat pentru fapte de coruptie

Un oficial al Comisiei Europene a precizat pentru AFP ca doi dintre politicienii vizati in raportul MCV sunt vicepremierul Romaniei, Liviu Dragnea, respectiv Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ambii fiind anchetati de DIICOT.

AFP noteaza ca Dragnea este cercetat in cazul fraudelor de la Referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, precum si ca Varujan Vosganian este anchetat pentru livrarea ilegala de gaze catre o companie privata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Liviu Dragnea raport MCV, #Liviu Dragnea MCV coruptie, #Liviu Dragnea demisie , #ministrul Dezvoltarii Regionale