Dragnea, despre un drum din Romania: Daca nu il termina, cei de la CNADNR o sa dispara

Duminica, 12 Octombrie 2014, ora 18:36
7258 citiri
Dragnea, despre un drum din Romania: Daca nu il termina, cei de la CNADNR o sa dispara

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, spune ca daca "cei de la CNADNR" nu vor termina soseaua DN76, atunci "o sa dispara". Vicepremierul confunda insa drumul.

Presedintele executiv al PSD porneste de la exemplul Transalpinei, sosea care nu este deschisa oficial, din cauza lucrarilor care nu au fost finalizate de CNADNR.

"Cazul Transalpina este similar altor doua cazuri din tara. Asta este legislatia. Lucrarea este sub contract. Daca se cere rezilierea, o sa urmeze un proces in instanta. Pe de alta parte, constructorii nici nu sunt in stare sa o finalizeze, dar asta nu inseamna ca noi suntem indiferenti.

Eu sper sa existe mai multa fermitate din partea celui care ar trebui sa initieze rezilierea contractului. Si daca o sa fie proces, o sa fie proces, pe noi nu ne intereseaza sa ne ascundem in spatele unor hartii, pe noi ne intereseaza sa se realizeze obiectivele de infrastructura", a scris pe Facebook Liviu Dragnea.

Ponta, despre modernizarea Transalpinei: Orban trebuie sa raspunda juridic

In continuare, vicepremierul da un singur exemplu, si anume DN76, care face legatura intre orasele Deva si Oradea, prin Muntii Apuseni, si care trece prin judetele Hunedoara, Alba si Bihor. Ministrul il confunda, afirmand ca este "vital pentru judetele Maramures si Satu Mare", in conditiile in care nu trece prin acestea si nici nu este o ruta directa de acces catre cele doua judete.

"Mai este o situatie pe DN76, daca nu gresesc: in Transilvania, unde pe o portiune de drum, cei care au licitat, au licitat la un pret mic, sperand ei atunci ca o sa vina cu acte aditionale si o sa mareasca pretul. Insa nu sunt in stare sa faca drumul iar cei de la CNADNR de un an de zile tot incearca sa gaseasca o solutie care e practic imposibila: nu poti sa faci o lucrare si sa aduci bani de acasa.

Au licitat prost, cei care au fost in comisia de licitatie nu au analizat ca asa ceva este imposibil si, in loc se rezilieze contractul de acum un an sau din februarie, incearca sa caute solutii. Acum a venit iarna, la ora asta drumul acela trebuia terminat, el este vital pentru judetele Maramures si Satu Mare si asta din cauza indeciziei de la cei de la CNADNR. Eu sper sa dispara aceasta indecizie cat de curand, daca nu, atunci o sa dispara ei", a mai notat Liviu Dragnea.

Ponta, despre taxa de la Cernavoda: CNADNR este atat de incompetenta... (Video)

La inceputul lunii octombrie, proprietarii de pensiuni din zona Ranca au anuntat ca vor cere despagubiri de la CNADNR, in contextul inchiderii soselei Transalpina din cauza lucrarilor care nu au fost finalizate.

"Amplasamentul drumului se afla la constructor, in speta Romstrade, circulatia desfasurandu-se in regim de santier, atunci intrebarea noastra este de ce ni s-a inchis drumul?",a spus un cabanier.

Cabanierii de pe Transalpina, plangere impotriva Companiei de Drumuri

In schimb, prim-ministrul Victor Ponta a declarat ca trebuie gasita o solutie pentru ca drumul sa treaca din administrarea Romstrade in cea a CNADNR.

F.N.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...