Dragnea vrea competitie intre alesii locali: Banii necheltuiti de la Transporturi sa fie dati pentru investitii

Luni, 27 Iulie 2015, ora 19:23
2820 citiri
Dragnea vrea competitie intre alesii locali: Banii necheltuiti de la Transporturi sa fie dati pentru investitii

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, va discuta cu ministrii Dezvoltarii si Transporturilor pentru "o abordare putin diferita", astfel incat banii necheltuiti de la Transporturi sa fie alocati pentru decontarea proiectelor de investitii, a anuntat, luni, liderul PSD Liviu Dragnea.

"In ceea ce priveste investitiile, ministrul Finantelor ne-a informat ca vrea sa aiba o abordare putin diferita, pe care noi o sustinem, in asa fel incat astazi discuta cu ministrul Dezvoltarii si ministrul Transporturilor pentru a vedea toate procedurile care sa fie adoptate sau modificate pentru ca nivelul de absorbtie a fondurilor publice pentru realizarea investitiilor din Romania sa creasca", a spus Dragnea.

Dragnea da asigurari: Codul Fiscal nu se va adopta prin raspunderea Guvernului

El a aratat ca la Ministerul Transporturilor sunt bani necheltuiti, aproximativ 10% din suma alocata, iar la Ministerul Dezvoltarii exista 4.000 de santiere deschise, iar banii necheltuiti vor fi disponibili pentru decontarea facturilor proiectelor de investitii.

"Este vorba, in principal, ca, din pacate, si nu din vina ministrilor care au fost la Transporturi, ci din alte motive (...), la Ministerul Transporturilor sunt sume foarte mari necheltuite, se pare ca este vorba de 10% din suma alocata si necheltuita din varii motive.

La Ministerul Dezvoltarii, situatia este alta. Exista peste 4.000 de santiere deschise in special in zona rurala si acesti oameni asteapta ca si la ei in sat sa ajunga UE (...). Este vorba ca aceste santiere, in care sunt lucrari in continuare si unde, daca se aloca bani, incep sa se cheltuie de a doua zi, sa fie finantate si finalizate.

Domnul Teodorovici a spus asa: Exista bani disponibili pentru a se finaliza investitii in Romania, dar nici nu vrea sa mai tina bani intr-un minister, la o companie, de exemplu la compania de drumuri, unde sunt miliarde care se cheltuie si pe care nu-i foloseste nimeni, in loc sa fie alocati banii in domenii in care, unde se aloca, incep de a doua zi sa se cheltuiasca", a explicat Dragnea.

Ponta, fara carje la sedinta PSD: Proiectele nu se finalizeaza din cauza anchetelor

PNL critica rectificarea bugetara si cheama partidele la consultari: Bugetul, pusculita PSD (Video)

El a precizat ca banii vor fi disponibili si cei care vor avea facturi vor avea decontarea facturilor.

Intrebat daca va exista o competitie interna intre alesii locali, cine vine cu proiectul la Bucuresti, Dragnea a raspuns: "Acolo trebuie sa ajungem".

Citeste si:
Clotilde Armand susține că DNA a deschis un nou dosar penal legat de activitatea fostului primar al Sectorului 1
Clotilde Armand susține că DNA a deschis un nou dosar penal legat de activitatea fostului primar al Sectorului 1
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susţine că procurorii DNA au deschis un dosar penal cu privire la modul în care o companie înfiinţată de fostul edil al sectorului şi de angajaţi ai...
Florin Cîțu: Am susținerea a 40 de filiale dintre care 34 au votat doar moțiunea "România Liberală"
Florin Cîțu: Am susținerea a 40 de filiale dintre care 34 au votat doar moțiunea "România Liberală"
Premierul Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, 18 septembrie, la începutul Consiliului Național al PNL, că are susținerea a 40 de filiale din țară din care 34 au votat doar moțiunea lui...
Sursa: MEDIAFAX
Comentarii