Plangere penala pentru Liviu Dragnea: Banii s-ar fi dus doar la primarii PSD

Duminica, 21 Iunie 2015, ora 21:41
4429 citiri
Plangere penala pentru Liviu Dragnea: Banii s-ar fi dus doar la primarii PSD
Foto: Ziare.com

Primarii PNL din judetul Iasi vor depune plangere penala la DNA impotriva fostului ministru Liviu Dragnea, pentru trafic de influenta si abuz in serviciu, ei acuzand ca Ministerul Dezvoltarii a finantat toamna trecuta doar primariile conduse de edili care l-au sprijinit pe Ponta la prezidentiale.

Liderul grupului de consilieri judeteni PNL, Eduard Boz, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca saptamana viitoare cei 29 de primari liberali din judetul Iasi vor depune o plangere penala la DNA impotriva fostului ministru al Dezvoltarii Regionale Liviu Dragnea, pe care il acuza ca a asigurat finantarea unor proiecte doar in comunele din judet ale caror edili l-au sustinut pe Victor Ponta la alegerile prezidentiale.

Eduard Boz a spus ca liberalii il acuza pe Dragnea de trafic de influenta si abuz in serviciu.

Dragnea ii calmeaza pe PSD-istii tulburati de declaratiile lui Oprea: Nu putem fi santajati, nu suntem captivi (Video)

Liberalul iesean a afirmat ca inca de la momentul intocmirii OUG 28/2013, PSD a dorit, prin ministrul Liviu Dragnea, sa cumpere influenta liderilor locali prin faptul ca sume considerabile de la bugetul de stat erau la dispozitia Ministerului Dezvoltarii Regionale.

Eduard Boz, de profesie avocat, a mai spus ca "in anul 2014, premeditand adoptarea OUG 55/2014 privind migratia alesilor locali, a fost emisa o noua ordonanta, 30/2014, care modifica OUG 28/2013, in sensul crearii de catre Ministerul Dezvoltarii a unui mijloc juridic pentru finantarea directa a clientelei politice a PSD".

Liberalii sustin ca in acest fel au fost sprijiniti financiar primarii PSD, dar si edilii care s-au inscris in PSD pentru a sustine campania lui Victor Ponta la prezidentiale.

Consilierul judetean Eduard Boz a mai spus ca in judetul Iasi "au fost centralizate toamna trecuta 114 lucrari noi numai in localitatile cu primari PSD sau care au trecut la PSD, prin ordonanta care permiterea migrarea alesilor locali".

Boz a mai declarat ca, in anul 2015, din legea bugetului de stat a fost eliminata restrictia finantarii de lucrari noi in comune si ca, la inceputul acestui an, Consiliul Judetean Iasi a propus Ministerului Dezvoltarii 17 investitii noi in judet in localitati conduse de edili PNL, dar ca lista CJ a fost respinsa de ministerul condus de Dragnea.

Dragnea face naveta Bucuresti-Istanbul de dragul prietenului Ponta: Inca sunt un om liber

"In 5 iunie 2015 a fost transmisa catre CJ adresa Ministerului Dezvoltarii prin care efectiv au fost refuzate spre finantare cele 17 obiective, dispunandu-se totodata realocarea sumei de 6,661 milioane de lei.

Practic, Ministerul Dezvoltarii, prin domnul Liviu Dragnea nu doar ca a incalcat in anul 2014 legea bugetului de stat, dar pentru ca discriminarea politica sa fie completa, nu a alocat niciun leu obiectivelor propuse de catre comunitati conduse de primari PNL", se arata in plangerea penala ce urmeaza sa fie inaintata la DNA.

Liderul consilierilor judeteni PNL Iasi, Eduard Boz, a precizat ca situatia de la Iasi este valabila in toate judetele din tara.

"Speram ca si celelalte organizatii PNL din tara sa procedeze la fel si sa faca plangeri penale la DNA", a mai spus reprezentantul liberal iesean.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Dragnea plangere penala, #Dragnea bani primari PSD , #ministrul Dezvoltarii Regionale