Preotii i-au cantat lui Dragnea "Vrednic este"

Duminica, 12 Octombrie 2014, ora 20:27
16206 citiri
Preotii i-au cantat lui Dragnea "Vrednic este"

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost decorat cu Ordinul "Sfintii Martiri Brancoveni", duminica, la Manastirea Horezu, dupa care preotii i-au cantat "Vrednic este!", la semnalul Patriarhului Daniel.

"Domnul viceprim-ministru Liviu Dragnea a ajutat mai multe manastiri de pe langa Bucuresti si de aici, si noi ii oferim acest ordin, Ordinul 'Sfintii Martiri Brancoveni', si pentru ajutoarele viitoare, si de incurajare.

(...) Pe noi ne-ati ajutat, dar nu spun cat si cum, ca sa nu trezim invidie, dar oricum, pe noi ne-ati ajutat mult. Oricum, ce promite, face. Nu promite mult, dar ce-a promis a si facut", a spus Patriarhul, citat de Adevarul.

Acesta a dat apoi semnalul celorlalti preoti prezenti la manastire, care i-au cantat lui Liviu Dragnea "Vrednic este!".

Moastele lui Brancoveanu, aduse la Hurezi: Dragnea a venit la slujba fara Ponta

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice s-a declarat "surprins" si "tulburat" de acest moment.

"Am venit cu mare drag si cu mare dragoste, pentru ca este un loc sfant si am venit la o mare sarbatoare. Am avut si onoarea sa primesc aceasta distinctie care m-a coplesit, nu ma asteptam, recunosc ca rar am fost atat de surprins. (...) Eram destul de tulburat in acel moment", a spus Liviu Dragnea.

"Vrednic este!" se canta de regula la slujba de hirotonisire, atunci cand preotii chemati la slujire sunt cercetati pentru vrednicia lor.

Liviu Dragnea a participat, duminica, la Manastirea Horezu din judetul Valcea, la aducerea moastelor domnitorului Constantin Brancoveanu, aici avand loc astfel si o slujba religioasa oficiata de patriarhul Daniel, cu ocazia implinirii a 300 de ani de la martiriul ctitorului manastirii.

Citeste si:
Firea, un nou atac la adresa lui Nicușor Dan pe tema încălzirii din Capitală: „Noul tarif total pentru gigacalorie este aproape dublu; Nicușor Dan minte”
Firea, un nou atac la adresa lui Nicușor Dan pe tema încălzirii din Capitală: „Noul tarif total pentru gigacalorie este aproape dublu; Nicușor Dan minte”
Ministrul Familiei Gabriela Firea a lansat joi, 20 ianuarie, un nou atac la adresa primarului Capitalei Nicușor Dan, afirmând că preţul căldurii în Capitală va sări în aer, după ce noul...
Ședință PNL - PSD pe fondul tensiunilor din coaliție SURSE
Ședință PNL - PSD pe fondul tensiunilor din coaliție SURSE
Liderii PNL și PSD se întâlnesc joi, 20 ianuarie, în contextul tensiunilor din coaliția de guvernare care au apărut în ultimele săptămâni, conform unor surse citate de G4Media. Liderul...
Comentarii