Protocolul dintre SRI si Ministerul Dezvoltarii: Dragnea zice ca nu-i semnatura lui, desi marti recunoscuse ca l-a semnat UPDATE

Joi, 26 Iulie 2018, ora 23:41
18503 citiri
Protocolul dintre SRI si Ministerul Dezvoltarii: Dragnea zice ca nu-i semnatura lui, desi marti recunoscuse ca l-a semnat UPDATE
Foto: Arhiva Hepta.ro

Protocolul de cooperare intre Ministerul Dezvoltarii si SRI a fost semnat de Liviu Dragnea si George Maior in 19 mai 2014, potrivit unui document publicat pe Facebook de deputatul USR Lucian Viziteu, membru al Comisiei de Control SRI. Liviu Dragnea a declarat insa, joi seara, ca semnatura de pe protocolul cu SRI nu este a lui, precizand ca este vorba despre prelungirea unui protocol care exista deja intre cele doua institutii.

"Acel protocol nu e secret, al doilea lucru e ca nu am semnat, nu e semnatura mea, se vede foarte simplu. E un protocol semnat cu cativa ani inainte pentru protectia cibernetica a Ministerului Dezvoltarii", a spus Liviu Dragnea, la Romania TV.

Asta dupa ce cu cateva zile inainte politicianul nu nega ca ar fi semnat acest document, dar spunea ca este vorba de un act standard, incheiat cu toate ministerele. "Nu se poate compara cu protocoale secrete semnate intre SRI si structuri din Justitie", a spus Dragnea, fara sa explice si de ce.

Anuntul lui Viziteu

"Protocol cooperare intre MDRAP si SRI. Semnat Liviu Dragnea si George Maior. Mai sunt si altii. Deci este timpul sa va opriti cu propaganda mincinoasa a statului paralel. PSD si ALDE sa se ocupe de economie si problemele reale ale romanilor si nu de situatia unor condamnati!", a scris Lucian Viziteu, joi, pe reteaua sociala.

Saptamana trecuta, presa a dezvaluit ca Dragnea a semnat in 2014, cand era vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, un protocol secret de colaborare cu SRI, conform unui raspuns oficial furnizat unui cititor de catre ministerul condus de Paul Stanescu, raspuns din care rezulta ca la minister au fost semnate in total patru protocoale cu SRI: in 2007, 2008, 2012 si 2014.

Marti, Dragnea a afirmat ca protocolul secret incheiat intre SRI si Ministerul Dezvoltarii, de pe vremea cand era ministru, vizeaza securitatea cibernetica, un astfel de document fiind incheiat cu toate ministerele.

Acesta a precizat ca a vrut sa vorbeasca public despre acest protocol, insa a fost sfatuit sa nu o faca, deoarece fiind secret de serviciu ar fi putut fi "luat la intrebari" si acuzat de inalta tradare.

Intrebat daca este singurul protocol de acest fel pe care l-a semnat in calitate de ministru, Liviu Dragnea a raspuns: "Da, din cate imi aduc eu aminte".

Liderul PSD a adaugat ca ar fi indicat ca premierul sa faca o analiza legata de toate protocoalele incheiate intre institutii si SRI si ca ar fi bine ca Serviciul Roman de Informatii sa desecretizeze toate protocoalele pe securitate cibernetica, "ca sa se termine cu legendele acestea".

Citeste: Ministerul Dezvoltarii a incheiat protocoale cu SRI chiar si cand era Dragnea ministru. Cum explica, dar si Vicepremierul Paul Stanescu, somat sa respecte legea si Constitutia in cazul protocolului semnat de Dragnea cu SRI

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Liviu Dragnea protocol SRI , #presedinte PSD