Batalia pentru UNPR: PNL ii curteaza, PSD anunta ca nu renunta la progresisti

Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 20:12
2195 citiri
Batalia pentru UNPR: PNL ii curteaza, PSD anunta ca nu renunta la progresisti
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Dragnea

PSD nu are de gand sa rupa alianta cu UNPR, a declarat liderul social-democratilor, Liviu Dragnea, miercuri, dupa ce si liberalii au anuntat ca poarta discutii cu progresistii in vederea parlamentarelor.

"Decizia noastra, dupa aceasta intalnire, in urma discutiilor din interiorul BPN, este una clara - avem aceeasi pozitie fata de partenerii nostri din alianta de centru-stanga, nu avem de gand sa rupem aceasta alianta. Niciodata n-am distrus sau nu am vrut o alianta pe care am avut-o, speram ca astazi, maine, in zilele urmatoare, conducerea UNPR sa aiba o pozitie clara fata de toate informatiile care au iesit in spatiul public in legatura cu o posibila fuziune sau colaborare cu PNL. Cand vom avea aceasta declaratie publica, pozitie publica ne vom intalni din nou si vom stabili calendarul intalnirilor spre a decide impreuna in ce forma mergem in alegerile parlamentare din toamna", a spus Dragnea.

El a sustinut ca UNPR nu a cerut nimic de la PSD, ci doar au aparut informatii ca reprezentantii formatiunii s-au intalnit cu conducerea PNL.

"Nu ne-au cerut nimic, pur si simplu a aparut aceasta informatie - ca a avut loc intalnire cu PNL. Neavand o discutie in care sa zicem ca am fi primit vreo solicitare si am fi respins-o, doar in afara de cele din judete care au decurs normal, cu exceptia a doua judete. Modul in care si eu, si colegii mei am vazut informatiile in presa, dupa care am avut si confirmarea ca a avut loc o intalnire cu conducerea PNL, nu stiu cu cine, sigur ca au aparut aceste indoieli, sa zicem, din partea noastra", a mai spus Dragnea.

Presedintele PSD a adaugat ca a discutat marti seara cu liderul UNPR, Valeriu Steriu, de la care a primi asigurari ca nu va fi o fuziune cu PNL si a adaugat ca "s-a intalnit intamplator" si miercuri cu el, in Parlament.

"Nu stiu ce face. In primul rand, noi nu avem un serviciu de urmarire. Eu astept doar o declaratie publica foarte ferma din partea presedintelui UNPR si uitam tot ce s-a intamplat. (...) Eu port discutii institutionale cu presedintele ales al UNPR, pentru ca asa mi se pare firesc. Regret inca odata ce s-a intamplat pana acum, regret ca s-a ajuns in situatia asta, imi pare rau pentru UNPR, colegii mei din Parlament, din BPN si din judetene n-au nimic impotriva continuarii colaborarii cu UNPR.

Din pacate, este foarte posibil ca in doua judete sa nu se mai poata - in Timis si in Maramures, cu cat mai repede apare o clarificare fara echivoc din partea UNPR, cu atat mai repede relatiile vor reveni la normal. Din partea noastra, nu rupem nicio intelegere din judete. In cele doua judete - Timis si Maramures - situatia e diferita, pentru ca acolo nu s-a putut bate palma, au stat colegii mei chiar pana astazi sa astepte un punct de vedere clar si deja este foarte tarziu", a aratat presedintele PSD.

Liviu Dragnea a sustinut ca doreste sa poarte discutii despre alegerile din toamna cu parteneri in care sa aiba incredere "suta la suta" si alaturi de care "sa nu existe echivoc".

Declaratiile lui Dragnea vin dupa ce in presa au aparut informatii conform carora liberalii ar urma sa cedeze 18 locuri eligibile pe lista de la alegerile parlamentare, din toamna, unor actuali membri ai UNPR.

Liberalii pun si conditii progresistilor: toti candidatii propusi de UNPR sa respecte criteriile de integritate ale PNL, in special cele privind dosarele in justitie. O alta conditie este legata de ruperea progresistilor de imaginea celor doi lideri initiali ai UNPR, Gabriel Oprea si Nicolae Ontanu.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, despre o posibila fuziune PNL-UNPR, ca, in acest moment, conducerea partidului are mandat sa discute cu toate partidele parlamentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Liviu Dragnea PSD UNPR alianta parlamentare, #PNL UNPR fuziune , #presedinte PSD