Bombonica fosta Dragnea mai ridica o exceptie de neconstitutionalitate in procesul reluat de la zero

Marti, 03 Octombrie 2017, ora 20:41
7543 citiri
Bombonica fosta Dragnea mai ridica o exceptie de neconstitutionalitate in procesul reluat de la zero

Avocata care o apara pe Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea, intr-un proces reluat de la zero de ICCJ, a cerut, marti, sesizarea CCR cu o exceptie de neconstitutionalitate.

Exceptia este cu privire la articolul 175, alin. 2 din Codul Penal, care se refera la calitatea functionarului public in sensul legii penale.

Vezi si Fotografia zilei: Liviu Dragnea, fata in fata cu catusele

Tot marti, Ionel Marineci, unul dintre inculpatii din dosarul lui Liviu Dragnea, le-a spus judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie ca nu mai doreste sa fie judecat prin procedura simplificata, asa cum optase la inceputul procesului.

Trei dintre inculpati - Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicusor si Anisa Stoica - isi mentin cererea de a fi judecati prin procedura simplificata, care presupune recunoasterea vinovatiei si scaderea cu o treime a pedepselor.

In schimb, Ionel Marineci, la data faptei sef serviciu in cadrul Complexului de servicii destinat copilului si familiei, a spus in sala de judecata ca nu mai vrea sa fie judecat prin procedura simplificata.

"Nu imi mai mentin optiunea de a fi judecat prin procedura simplificata, deoarece am de adus niste argumente", a precizat Ionel Marineci.

"Asta inseamna ca va sustineti nevinovatia?", l-a intrebat presedintele completului de judecata, Stefan Pistol.

"Nu neaparat. M-am consultat cu avocatul meu si am argumente pe care le voi sustine in cursul cercetarii judecatoresti. Inteleg foarte bine consecintele judecarii prin procedura normala", a raspuns Marineci.

Citeste si Dragnea a fost asteptat la Inalta Curte de sustinatori adusi de Codrin Stefanescu: Nu stiu cine sunt. Nu stiu cine i-a chemat

Amintim ca instanta suprema a reluat de la zero procesul in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz in serviciu in legatura cu angajarea a doua membre de partid la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman.

La cererea Bombonicai Prodana, care a invocat o alta exceptie de neconstitutionalitate, instanta suprema a sesizat CCR in privinta definitiei abuzului in serviciu. CCR a decis ca impunerea unui prag valoric in ceea ce priveste abuzul in serviciu este de competenta Parlamentului, precizand ca reglementarea valorii pagubei si gravitatea vatamarii rezultate din comiterea faptei de abuz in serviciu este necesara pentru delimitarea raspunderii penale de celelalte forme de raspundere juridica.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...