Candidatii incomozi se plang de cenzura de la congres: S-au putut inscrie in competitie, dar nu sunt lasati sa vorbeasca de la tribuna inainte de vot

Sambata, 10 Martie 2018, ora 15:49
3831 citiri
Candidatii incomozi se plang de cenzura de la congres: S-au putut inscrie in competitie, dar nu sunt lasati sa vorbeasca de la tribuna inainte de vot

Candidatii la congresul PSD care nu sunt pe placul lui Liviu Dragnea s-au plans ca n-au fost lasati sa se adreseze delegatilor inainte de inceperea votului pentru cele 18 functii de conducere.

Se pare ca Liviu Dragnea a gasit strategia castigatoare pentru votul de azi: candidatii incomozi au fost lasati vineri sa se inscrie in competitie, dar sambata nu au fost lasati si sa se adreseze de la microfon colegilor lor, inainte ca acestia sa voteze. Conform programului, inainte de vot exista punctul: "discursuri vorbitori inscrisi la cuvant si dezbateri", insa deja a inceput votul.

Rand pe rand, Nicolae Banicioiu si Ecaterina Andronescu, contracandidatii Vioricai Dancila la functia de presedinte executiv, dar si Catalin Radulescu, candidat la o functie de vicepresedinte, si Codrin Stefanescu, candidat la pozitia de secretar general, au reclamat cenzura de la congresul extraordinar al PSD.

Mai mult, Nicolae Banicioiu voia sa aplice o tactica mai veche in partid, retragandu-se din competitie si cerandu-le sustinatorilor sa o voteze pe Ecaterina Andronescu, insa acest lucru nu a fost posibil, el nemaiputand sa mai ia cuvantul inainte de vot.

"Cred ca secretarul general al partidului (Marian Neacsu, n.red.) ar trebui sa se gandesca foarte serios la imaginea pe care o lasa acest congres in randul membrilor de partid. Doar unul dintre noi va candida, dar pana sa ajungem acolo ar fi trebuit sa vorbim, sa avem sansa sa spunem la microfon ce gandim, sa spunem cine se retrage si de ce", s-a plans Nicolae Banicioiu in fata jurnalistilor.

El a ironizat lungile discursuri tinute de Liviu Dragnea si Viorica Dancila, afirmand ca dupa ele a mai urmat "inca o recapitulare".

"Daca era o sesiune de comunicari stiintifice, trebuiau doua zile. Din pacate, oamenii acum pleaca. Sper sa nu sfidam nici inteligenta cuiva, nici bunul simt", a mai spus Banicioiu.

La randul ei, Ecaterina Andronescu s-a aratat nemultumita de procedura de la congres si ingrijorata in legatura cu impresia pe care o va lasa aceasta.

"Pentru mine, cel mai important e cum se incheie congresul in ceea ce priveste imaginea publica, ce mesaj dam dincolo de zidurile acestui palat. Mi-as dori sa nu inceapa voturile pana cand nu reusim toti cei care candidam sa ne spunem si punctul nostru de vedere, sa ne spunem opinia. Daca se dau buletinele si se voteaza, imaginea e nefericita pentru cei care se uita la noi: una spunem, alta facem", a spus Andronescu.

In aceste conditii, Nicolae Banicioiu a declarat cu naduf: "Sa ramana organizatorii cu toate functiile!", sustinand ca asistam la "un simulacru de alegeri".

Banicioiu s-a plans ca nici macar pe surse nu a beneficiat de un desfasurator al programului de la congres, dar si ca multi delegati au plecat deja. "A ramas sala goala".

Urmareste:

Si Catalin Radulescu, candidat la o functie de vicepresedinte, a criticat faptul ca nu a fost lasat sa vorbeasca inainte de vot.

"Daca mi se da cuvantul dupa ce incepe votul, nici nu mai vorbesc", a spus el. Catalin Radulescu a declarat ca si-ar fi dorit sa le povesteasa colegilor niste lucruri despre contracandidatul sau Serban Valeca, de exemplu, "cum fugea de la mitinguri" sau "cum le spunea colegilor sa nu participe la votul pe legile Justitiei".

Si Codrin Stefanescu, candidat la functia de secretar general, a parut dezamagit ca nu este lasat sa ia cuvantul. Intrebat daca e corecta organizarea congresului, Codrin Stefanescu a raspuns: "Greu de spus daca e corecta".

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: Ziare.com