Condamnat definitiv, Dragnea anunta ca nu renunta la conducerea PSD (Video)

Vineri, 22 Aprilie 2016, ora 17:00
7430 citiri
Condamnat definitiv, Dragnea anunta ca nu renunta la conducerea PSD (Video)
Foto: Digi24

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, nu renunta la conducerea partidului, in ciuda faptului ca magistratii de la curtea suprema l-au condamnat, definitiv, vineri, la doi ani cu suspendare in dosarul Referendumul.

Inconjurat de membri din conducerea PSD, Liviu Dragnea a declarat ca va ramane in fruntea partidului, argumentand ca o retragere a sa ar destabiliza toate activitatile din campania electorala.

"Am vorbit ce ar insemna o retragere a mea acum pentru cei cateva zeci de mii de candidati care au pregatite dosarele sa le depuna. Parerea majoritatii a fost ca o retragere a mea poate sa destabilizeze toate activitatile de campanie si poate face ca PSD sa nu obtina la acest alegeri scorul pe care il previzionam cu totii si care este deja perceput de marea majoritate a celor care urmaresc fenomenul electoral.

Am decis sa raman in continuare in aceasta functie, sa gestionez in continuare campania electorala. Vom mai avea o discutie dupa alegerile locale. Am decis sa nu lungim foarte mult discutia, pentru ca toti colegii care vorbeau se repetau", a declarat liderul social-democrat.

In timpul conferintei sustinute de Dragnea, presedintele Valeriu Zgonea a parasit sediul PSD. Ba, mai mult, surse citate de televiziunile de stiri sustin ca Zgonea ia in calcul o eventuala demisie de la conducerea partidului.

Liviu Dragnea, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumul

Liviu Dragnea a mentionat ca a tinut sa aiba o discutie "colegiala" cu ceilalti social-democrati si ca votul pentru ramanerea sa in fruntea partidului a fost "aproape uninominal" deoarece nu s-au mai asteptat toate opiniile, din moment ce votul mergea catre acest rezultat.

In plus, a spus despre sentinta primita ca este "profund nedreapta in ce ma priveste".

"Nu comentez decizia instantei, ca e legala, ca e ilegala. Am vazut foarte multe comentarii generate de faptul ca nu s-a citit motivarea primei instante", a mai declarat liderul social-democrat.

"Azi a fost o decizie luata la cald, poate chiar fierbinte, dupa alegerile locale trebuie sa facem o discutie despre chestiuni mai profunde din PSD. Despre o analiza a fiecaruia in conducerea partidului, de aportul fiecaruia din conducerea partidului la campanie electorala si la bunul mers al partidului. O retragere a mea ar aduce o descurajare si o destabilizare a candidatilor", a continuat Dragnea.

Presedintele PSD a fost condamnat, vineri, la doi ani de inchisoare cu suspendare de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul "Referendumul", dupa ce in prima instanta acesta primise ca pedeapsa un an de inchisoare cu suspendare pentru folosirea influentei sau a autoritatii in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Decizia completului de cinci judecatori este definitiva, dupa o condamnare in prima instanta pe 15 mai 2015.

Instanta a majorat astfel pedeapsa data de instanta de fond de la 1 an la 2 ani, precum si termenul de incercare, de la 3 la 4 ani. Totodata, Liviu Dragnea a fost obligat sa plateasca 550 de lei cheltuieli de judecata.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Dragnea condamnat suspendare, #Dragnea ramane presedinte PSD, #Dragnea sentinta dosar Referendum, #Dragnea condamnat dosar Referendum , #presedinte PSD